Reacties voor: Google biedt een ‘sleepnet voor locatiedata’ om misdrijven op te lossen

Google staat erom bekend dat ze gigantische hoeveelheden locatiedata verzamelen. De politie blijkt daar dankbaar gebruik van te maken om criminelen op te sporen, maar daarbij komen ook wel eens onschuldige burgers in de problemen, omdat ze toevallig op de verkeerde plek waren.

Reacties: 5 reacties

  1. Big Brother is er niets bij. 10 jaar lang overal waar je bent geweest vastgelegd in Sensorvault. Bizar dat we dit hebben toegelaten onder de vlag van gebruikersgemak.

  2. Och, als je niets te verbergen hebt, maakt het niets uit allemaal. Zeldzame missers zoals in het verhaal kunnen gebeuren maar dat komt zo weinig voor. En wordt weer rechtgezet uiteindelijk.

  3. Origineel geplaatst door ACTA Est fabula
    Och, als je niets te verbergen hebt, maakt het niets uit allemaal. .

    Dit is, imho, de domste uitlating van deze tijd. Ondanks dat ik het streven heb een goed burger te zijn, heb ik wel degelijk dingen te verbergen, in het bijzonder om mijzelf te beschermen tegen onwetende mensen zoals jij, criminele instanties of onzorgvuldige overheidsorganen of bedrijven.

    Deze man had ook niets te verbergen, maar toch is hij zijn baan, auto en reputatie kwijt…..

    Slaap verder.

  4. Origineel geplaatst door ACTA Est fabula
    Och, als je niets te verbergen hebt, maakt het niets uit allemaal. Zeldzame missers zoals in het verhaal kunnen gebeuren maar dat komt zo weinig voor. En wordt weer rechtgezet uiteindelijk.

    …dus die man heeft zijn baan (of een andere en niet slechter betaalde) en auto inmiddels terug?

  5. Kijk maar eens naar Hunted. Zie je ook dat privacy niet meer bestaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.