Reacties voor: Google koopt populaire iPhone-dienst Simplify Media en maakt iTunes-concurrent

Google heeft de populaire iPhone-dienst Simplify Media gekocht en gaat het gebruiken om een iTunes-concurrent voor Android op te zetten, inclusief betaalde muziekwinkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Mooie slag van Google

  2. Ik kan niet echt de verschillen met itunes vinden, behalve dat het ene van apple is en de andere van google?

    Is het beter, of slechter?

  3. Heeft apple iets verloren aan google???

  4. Hmm, zo ver ik weet moet je computer aanstaan en internet verbinding hebben wil je muziek streamen vanaf je Computer naar je telefoon…zo werkt Simpify Media voor de iPhone in ieder geval.

    Ik heb geen computer thuis, maar een laptop. Dus het is niet echt handig dan.

  5. Ik beperk mijn gebruik van google diensten, dus houd het mooi bij iTunes. Daar zit het er ook aan te komen sinds de overname van Lala.

  6. @Amine: Sowieso vind ik het een beetje van de zotte om thuis je pc 24 uur per dag aan te laten staan, alleen omdat je hooguit enkele uurtjes per dag muziek luistert…. Niet voor mij dus.

  7. Holy hell, Google wil echt de wereld overnemen… Een eigen muziekwinkel, Google TV, Android etc.; echt asociaal dat bedrijf!
    Google wil echt letterlijk de main supplier van alle computer services worden.

  8. Google wordt enger en enger. Net als MS willen ze aan alles meedoen. Vind dit dus een slechte ontwikkeling en beperk me tot het zoeken bij google.

  9. Ze kunnen ook Apple overnemen, hoeven ze niet alles na te maken…

  10. Online muziekstream is wel fijn… alleen is er het grote nadeel dat er niet overal mobiel internet is… bijna overal, maar als ik per trein reis valt mijn verbinding meermaals uit… Ik heb geprobeerd van naar internetradio te luisteren maar dit is niet mogelijk, valt constant weg.

    Opmerking: misschien dat ik net op een lijn zit met slechte ontvangst, want als ik een andere trein neem lukt het meestal wel.

  11. Zolang ik zonder account kan zoeken met Google doen ze maar.

  12. Denk dat ze eerder de concurrentie aangaan met Spotify, want dat werkt zo fijn 🙂

    Zelfs heel je eigen iTunes muziek direct beschikbaar (wel premium plan voor afsluiten). Muziek die je niet hebt, kun je ook beluisteren…wat dat betreft heeft Spotify een groot voorsprong.

    iTunes (als die cloud er komt) en Simplify Media hebben alleen betrekking op muziek die je al hebt. Grooveshark en Spotify geven je tegelijkertijd ook toegang tot muziek dat je niet in je bezit hebt.

  13. Lekker op ‘t strand ergens ver van huis, je eigen muziek luisteren tijdens je vakantie in het buitenland. Daarna een dikke vette rekening voor DATA-ROAMING betalen.

  14. Origineel geplaatst door sannie
    Google wordt enger en enger. Net als MS willen ze aan alles meedoen. Vind dit dus een slechte ontwikkeling en beperk me tot het zoeken bij google.

    Wat zou het? Wat maakt het nou uit, als zij dat willen moeten ze het doen. Je hebt nog altijd een keus als consument, je hoeft niks van ze te kopen.
    Volgens mij is Apple opeens ook begonnen met verkopen van smartphones etc. Apple probeert ook overal in mee te doen, waarom zou Google dat niet mogen?

    @Frankie
    Euh..tenzij je daar Wifi hebt..en dat heeft verder toch niks hiermee te maken? gold ook voor de iPhone app destijds.

  15. iTunes LIVE? we zullen zien in juni!

  16. Origineel geplaatst door Daejji
    Wat zou het? Wat maakt het nou uit, als zij dat willen moeten ze het doen. Je hebt nog altijd een keus als consument, je hoeft niks van ze te kopen.

    De keuze wordt echter wel steeds beperkter als alles maar overgekocht wordt. Op een bepaald moment kan je dan wel zelf een bedrijf beginnen, maar als je dan ook maar een beetje interessante dienst bedenkt, komt Google/Apple/Microsoft en koopt je bedrijf op, leuk voor het geld, maar toch ergens wel een beetje zonde…

  17. Veel mensen hebben een NAS thuis aan hun router met een koppeling aan het internet… wanneer je daarmee kan koppelen hoeft je pc niet aan te staan….
    zo iets zal het wel zijn denk/ hoop ik

  18. Typfoutje: Vanaf het Android-toestel krijg je toegang ott je complete muziekcollectie

    Ott = tot

  19. Origineel geplaatst door Julianl
    Holy hell, Google wil echt de wereld overnemen… Een eigen muziekwinkel, Google TV, Android etc.; echt asociaal dat bedrijf! Google wil echt letterlijk de main supplier van alle computer services worden.

    OMG, een bedrijf dat actief wil zijn op heel veel gebieden en overal de beste wil zijn. Wake up! Apple doet exact hetzelfde (Totale controle over wat er op een iphone weergegeven wordt, gebruik van de SDK, eigen advertentie dienst, aanbieden bij beperkte aanbieders).

    Ik vind Google TV trouwens ook wel interessant, En ook daar wilde bovendien Apple ook al de TV business in met de (geflopte Apple TV), en ook microsoft wilde de TV Business in met Media Center.

  20. Grooveshark is mijn antwoord.

  21. Google/android wordt steeds interessanter. Ze springen duidelijk in op de behoefte van de consumenten en daar is niets mis mee.
    Ik ben en blijf een groot Apple fan, maar Google pakt het net wat beter aan.

    Ik snap alleen nog niet waarom iedereen op ouwe FW versies draaien, leveranciers deze niet willen vrijgeven en waarom je alleen maar apps kan installeren op je 512 mb geheugen. Maak een 16/32 gb android phone en het probleem is verholpen..maar ja dat ziet Apple dan weer beter 🙂

  22. Ze zouden bij Google eens een designbureau moeten overnemen. Nog nooit verrast door een fraai voorkomen van hun diensten. Smaakloze club.

  23. Origineel geplaatst door D&n=
    Ze kunnen ook Apple overnemen, hoeven ze niet alles na te maken…

    Gaat ze niet lukken, Apple is ongeveer de helft meer waard op de beurs dan Google (216.8 vs 150.9 miljard dollar)… Gezien de hoeveelheid cash die Apple heeft, lijkt andersom zelfs een geloofwaardiger iets…

  24. @Marcooo

    De Samsung galaxy i9000 S heeft 8GB of 16GB intern geheugen, das mooi, en bij de net voorgestelde android froyo 2.2 kunnen apps op een micro sd kaart geinstalleerd worden, de N1 en Moto Droid zijn de eerste die de update krijgen, daarna volgen de HTC Desire, legend & galaxy S..

  25. @D&n=: dat kost wel meer dan 100 miljard euro… beetje duur dus

  26. Ik ben opzich niet tegen meer concurrentie, maar ik weet niet of muziek kopen bij Google veilig is en denk niet dat je privacy gewaarborgt wordt. Bij Apple heb ik dat wel het gevoel, maar niet bij Google. Ik blijf dus nog maar even bij Apple.

  27. Origineel geplaatst door Frankie
    Lekker op ‘t strand ergens ver van huis, je eigen muziek luisteren tijdens je vakantie in het buitenland. Daarna een dikke vette rekening voor DATA-ROAMING betalen.

    Je kan met Spotify muziek offline beluisteren, ook liedjes die je dus niet hebt, kun je offline beschikbaar stellen thuis via wifi of 3g en daarna overal beluisteren zonder een data-abonnement.

  28. Anders zetten ze gewoon een grotere geheugenkaart in hun telefoons? vind het nou niet echt een slag, ik ben echteen grootfan van appleproducten maar dat iTunes vind ik maar niets…

  29. Hoe symbolisch, een plaatje van Replica island!

  30. @Pieter: @caspar: Nee dat snap ik:P het was ook een geintje maar ze doen alles wat Apple ook doet.. beetje jammer. Ze hebben gister het volgende gezegd over Apple “If we did not act, we faced a draconian future. Where one man, one company, one carrier was the future.” – Google. Dat vind ik een beetje hypocriet, ze willen dat wel maar zij willen dat bedrijf zijn.

  31. Wij tolereren geen persoonlijke aanvallen.

  32. Origineel geplaatst door sasf
    @Amine: Sowieso vind ik het een beetje van de zotte om thuis je pc 24 uur per dag aan te laten staan, alleen omdat je hooguit enkele uurtjes per dag muziek luistert…. Niet voor mij dus.

    De mijne staat 24/7 aan. Dus ook als ik werken ben ed. Alleen als ik op vakantie of een weekend weg ga gaat ie uit.

  33. Heb een server waar simplify op draaide. Super app echt heel jammer dat ze nu opgekocht zijn

  34. @Taag:
    Kijk eens naar PulpTunes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.