Google Instant Previews beschikbaar voor iOS

Als je op je iPhone zoekt met Google in Safari heb je voortaan de mogelijkheid om de resultaten weer te geven als Instant Previews.

Google Instant PreviewsZoekresultaten weergeven in de vorm van screenshots van de websites, dat is in het kort gezegd wat Google doet met Instant Previews. De afgelopen tijd heeft Google getest met een mobiele versie van Instant Previews en de functie is vanaf nu beschikbaar voor iOS-gebruikers. Google heeft het ingevoerd in 38 talen, inclusief in de Nederlandse versie van de zoekmachine.

Als je nu zoekt met Google vanuit Safari krijg je naast elke resultaat een loep met twee pijltjes. Als je hier op klinkt kom je terecht in in een speciale Instant Previews interface waarbij je horizontaal kunt scrollen langs de verschillende resultaten. Het ziet er strak uit en sluit goed aan bij hoe iOS er uit ziet en werkt.

Onder elke preview in de lijst vind je de titel van de pagina, de omschrijving en de url, net als bij de gewone zoekresultaten. Gebruik je iPhone in landschapsmodus dan zie je de previews met de titel en de url in het voorbeeld. Per pagina krijg je tien resultaten maar als je aan het einde van de lijst komt vind je een pijl waarmee je door kunt klikken naar de volgende tien resultaten.

Meer informatie vind je op het weblog van Google.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2011, 22:05
Categorie Apple
Onderwerpen google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.