Google Goggles op termijn ook op de iPhone

Google Goggles komt op termijn ook op de iPhone beschikbaar, maar het kan nog wel even duren. Op dit moment is de visuele zoekmethode beschikbaar voor Android 1.6 en hoger.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google gogglesGoogle heeft bevestigd dat ze Google Goggles ook op de iPhone en andere mobiele platformen gaan uitbrengen. Gisteren kon je lezen over de nieuwe dienst Google Goggles op het Android-platform. Maar daar blijft het niet bij: “It will be coming to other platforms,” zegt Hugo Barra, verantwoordelijk voor mobiele producten bij Google. “Android is currently the platform our developers are a little bit more comfortable with.” Google Goggles is een zoektool waarbij je je telefooncamera op een product, een bouwwerk of een ander object kunt richten, waarna je meer informatie te zien krijgt.

Google Goggles moet wel wat meer klaar zijn voor de mainstream gebruiker, voordat Google het ook op andere platformen beschikbaar stelt. Het is nu nog een product uit de Google labs. Barra zegt erover in een interview met TechRadar: “Our mission is to make all the world’s information available to everyone – and that means whatever device they are using.” De engineers zijn 18 maanden met Goggles bezig geweest en gaan daarmee door. Uiteindelijk zal Goggles worden toegevoegd aan de Google Mobile App. In de Mobile App is al wel een microfoonknop aanwezig om gesproken zoekopdrachten uit te voeren. Visueel zoeken gaat dezelfde weg bewandelen: als het robuust genoeg is voor dagelijks gebruik komt er ook een cameraknop in Google Mobile.

Android-gebruikers kunnen Google Goggles al gebruiken, maar ze hebben er wel een toestel met Android 1.6 voor nodig. Bezitters van een HTC Hero zijn daarom boos, want zij kunnen met dit relatief recente toestel de nieuw gelanceerde dienst niet eens gebruiken. Tevreden gebruikers zijn er ook: je richt de camera van je toestel op een koffiebekertje met daarop het logo van de fabrikant en wordt meteen naar de website van DE gestuurd. Nu is dat niet zo heel erg nuttig, maar je kunt ook je camera richten op een onbekend gebouw om te ontdekken wat erachter schuilgaat.

Onderstaand filmpje legt uit wat Google Goggles inhoudt:

Meer info: Google Goggles
Via: TechRadar
Tipgever: Arnold

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:42
Categorie Apple
Onderwerpen google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.