Microsoft werkt aan Bing en Live Messenger op de iPhone

Microsoft is druk aan het werk om de zoekmachine Bing en de Windows Live Messenger, inclusief andere Windows Live-diensten, geschikt te maken voor de iPhone. Waarschijnlijk komt het resultaat in maart 2010.

bing zoekenVolgens de website Neowin is Microsoft bezig met applicaties voor Bing en Windows Live Messenger, beide gericht op de iPhone. De informatie komt van bronnen die dichtbij het vuur zitten: de Windows Live- en Bing-divisies van Microsoft. Beide applicaties komen waarschijnlijk beschikbaar tijdens de volgende grote Windows Live-update in maart 2010. Microsoft zou intern de filosofie “if you can’t beat them, join them” aanhangen. Alle webapplicaties moeten op diverse platformen beschikbaar zijn als ze het huidige marktaandeel willen behouden en verder uitbouwen.


De iPhone is trouwens ook helemaal geen speeltje voor Mac-gebruikers: als we de statistieken van iPhoneclub erop natrekken blijkt dat zo’n zestig procent van onze bezoekers op een Windows-pc langskomt. Dat zijn mensen die gewend zijn aan Microsoft-diensten zoals Live Messenger en ze misschien ook wel op de iPhone terug willen zien.

Op zich hebben we geen eigen applicaties van Microsoft nodig, want wie met Bing wil zoeken kan dat via de mobiele website doen of applicaties zoals bingGo (€0,79) aanschaffen. Voor Windows Live Messenger op de iPhone heb je diverse oplossingen, van Palringo tot MobileLinked. Toch zegt het wel iets, als Microsoft zelf applicaties uitbrengt.

Afgelopen week bevestigde Microsoft’s principal group manager David Raissipour dat ze actief bezig zijn met Bing op de iPhone en volgens Neowin wordt er nu binnen Microsoft keihard gewerkt om ook de andere Windows Live-diensten op de iPhone te krijgen. Microsoft heeft op dit moment twee applicaties in de App Store: de barcodelezer Tag Reader en de fotoapplicatie Seadragon. Maar die zijn beide al een jaar beschikbaar. Sindsdien is er niets nieuws meer gebeurd.

Via: Neowin
Tipgever: Bram

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2009 om 15:11
Onderwerp
Categorie
Apple
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.