3G4: Nintendo 64 emulator voor iPhone OS (jailbreak)

Een 14-jarige ontwikkelaar lijkt als eerste een Nintendo 64 emulator voor de iPhone 3GS en 3e generatie iPod touch te gaan maken. Als bewijs heeft hij een video met de klassieker Super Mario 64.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

3G4 - Nintendo 64 emulatorEen 14-jarige ontwikkelaar lijkt ZodTTD de loef af te gaan steken door als eerste met een Nintendo 64 emulator te gaan komen voor de iPhone 3GS en de 3e generatie iPod touch. Als bewijs van de vordering van het project heeft hij een video op YouTube geplaatst waarin de emulatie van de klassieker Super Mario 64 te zien is.

Er zijn nog problemen die opgelost moeten worden, zo ontbreken momenteel de L, R, en Z-knop en crasht de emulator nog onder bepaalde omstandigheden. Om de emulator soepel te laten lopen, is het noodzakelijk om de graphics naar beneden bij te stellen voor gebruik op de iPhone 3GS en de 3e generatie iPod touch. Toch ziet de video (die met een iPod nano is opgenomen) er nu al spectaculair uit. De emulator zal helaas niet werken op eerdere modellen van de iPhone en iPod touch.

Naar aanleiding van reacties van critici die vrezen dat het om een video zou gaan waarmee hij zijn bewegingen synchroniseert, heeft de jonge ontwikkelaar in een Youtube-video gereageerd. In de video belooft hij onder andere op korte termijn meer (en betere) video’s te zullen plaatsen en de emulator in actie live te zullen streamen. Een beta vanaf de kerstdagen behoort tot de mogelijkheden, maar zal waarschijnlijk pas in 2010 plaats vinden.

Hieronder zie je de video van de emulator in actie met Super Mario 64:

Bron: ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2009, 15:45
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.