Gboard-app met toetsenbord in Nederlands.

Google’s Gboard-toetsenbord geeft nu voelbare tikjes bij elke toets

Google heeft het Gboard-toetsenbord van een update voorzien. Het toetsenbord geeft je nu bij elke toets die je indrukt een tikje met de Taptic Engine.

Apple’s eigen QuickType-toetsenbord geeft standaard een klokgeluidje bij elke toets die je indrukt. Het tikgeluidje kan vervelend zijn, waardoor de meeste mensen het uit hebben staan. Je mist daardoor wel enige vorm van feedback, omdat je niet meer hoort of je de toets goed aangeslagen hebt. Dankzij Google’s Gboard-toetsenbord kun je nu voelen of je letters goed typt.

Gboard: trillingen bij toetsaanslagen

Gboard werkt nu nauw samen met de Taptic Engine, de vibratiemotor van de iPhone. De voelbare feedback in Gmail is alleen beschikbaar op de iPhone 7 en nieuwer, omdat die modellen een geavanceerdere trilmotor hebben. Via de toetsenbordinstellingen van de Gboard-app schakel je de optie voor haptische feedback in. Hierdoor krijg je dus van elke toets die je indrukt een klein subtiel tikje. Dit gevoel is vergelijkbaar met het tikje dat je krijgt bij het in- of uitschakelen van schakelaars in de standaard Instellingen-app. Voel je na het inschakelen van de optie in Gboard nog geen trilling? Zorg er dan voor dat de voelbare systeemsignalen van je iPhone inschakelt.

Google Gboard in het Nederlands.

Het voordeel van een fysiek toetsenbord ten opzichte van een virtueel toetsenbord is dat je echt een knop indrukt. Bij Apple’s nieuwste MacBook-toetsenborden zorgt het indrukken van een knop voor een klein klikje. Deze haptische feedback in Gboard simuleert dit gevoel en kan helpen bij het typen van langere berichten. De tikjes voel je bij letters, cijfers en alle andere knoppen in het toetsenbord.

Je kan de optie alleen nog activeren als je het toetsenbord geïnstalleerd hebt via de Gboard-app. Gebruik je de Google-app om het toetsenbord te installeren, dan kun je dus nu beter de Gboard-app downloaden. Deze versie heeft sowieso meer opties, zoals meertalig typen. Meer over de mogelijkheden van het Gboard-toetsenbord lees je in onze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.