Google Books voor iPhone uit App Store verdwenen

De app van Google Books is uit de App Store verdwenen. Mogelijk heeft het iets te maken met Apple's nieuwe verkoopvoorwaarden, waarbij

GoogleBoekenDe iPhone-app Google Books is uit de App Store verdwenen. Eerder deze week werd de verdwijning al opgemerkt, maar leek er sprake van een toevallige fout. Nu lijkt het erop dat de app voor langere tijd is verdwenen. De meest voor de hand liggende reden is dat Apple’s nieuwe verkoopvoorwaarden de app hebben genekt. Apple kondigde afgelopen februari aan dat het niet meer is toegestaan om boeken en tijdschriften alleen buiten de App Store aan te bieden. De boekverkopers en tijdschriftmakers moeten daarbij 30 procent afdragen aan Apple. Waarom Google Books uit de App Store is gehaald blijft een raadsel, omdat de app in april nog een update had gekregen. Google leek de app niet in de steek te hebben gelaten.


Bij die laatste update kreeg Google Books een 3D-animatie bij het omslaan van pagina’s, liggende weergave (landscape) en een zoekfunctie. Google Books bestaat sinds december en is een concurrent van de boekwinkels van Amazon en Apple. Je kreeg via de app toegang tot 1,5 miljoen boeken, die je op genre of andere criteria kon doorbladeren. De meeste boeken waren afkomstig uit het publieke domein, waarbij het ging om oudere titels waarvan het auteursrecht is verlopen. De app bevatte geen gescande pagina’s, maar gewone tekst en was dus ook vriendelijk voor je databundel. De Kindle-app van Amazon waarbij je ook buiten Apple om boeken kunt kopen, is nog wel gewoon in de App Store te vinden.

google books

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.