Abbey Games overweegt iPad-versie Renowned Explorers

De Nederlandse spelontwikkelaar Abbey Games overweegt een iPad-versie van Renowned Explorers. Abbey Games is bekend van strategiespel Reus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Renowned Explorers iPAdDe Nederlandse gamestudio Abbey Games kijkt naar een mogelijke iPad-versie van het strategiespel Renowned Explorers. Dit laat de ontwikkelaar weten aan iCulture. Tot nu toe sprak Abbey Games alleen nog maar over een pc-versie van de game. Renowned Explorers zou de eerste iPad-game van Abbey Games zijn. Eerder bracht de studio Reus uit voor de pc, een game die tijdens de Dutch Game Awards werd uitgeroepen tot het beste spel voor pc of consoles van 2013.

Abbey Games vertelt aan iCulture graag een iPad-versie van Renowned Explorers te maken. Hoewel de intentie er is, zijn er wel een paar dingen waar de game aan moet voldoen voordat hij op de iPad wordt uitgebracht:

Het design staat bij ons voorop. Dat betekent dat een voorwaarde is dat er een goede tablet-interface te maken is om mee te spelen. Verder is het een technische uitdaging om onze eigen engine werkend te krijgen op tablets. Tot nu toe draait de engine alleen op pc, Mac en Linux.

Er zijn volgens Abbey Games nog geen plannen om Reus voor de iPad of iPhone uit te brengen.

Renowned Explorers wordt een strategisch actiespel dat zich afspeelt in de 19e eeuw. Je bestuurt een groep ontdekkingsreizigers die schatten vinden verspreid over de wereld. Grote inspiratiebronnen voor het spel zijn XCOM: Enemy Unknown, Fire Emblem, Indiana Jones en Jules Verne. Hoe de game er uit komt te zien is alleen nog even de vraag: hoewel Abbey Games tekeningen heeft vrijgegeven van spelpersonages, hebben we nog geen screenshots of trailers gezien.

Renowned Explorers iPad 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.