‘Google beloont gebruikers voor mobiele gegevens met Mobile Meter’

Google werkt aan de iOS- en Android-app Mobile Meter, die anonieme gebruiksgegevens zal verzamelen en de gebruiker hiervoor beloont.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google gegevens Mobile MeterGoogle werkt aan een mobiele app voor iOS en Android die je app- en internetgebruik bijhoudt. Dit schrijft Engadget op basis van niet nader genoemde bronnen. De app is vooralsnog niet aangekondigd – Google weigert op de geruchten te reageren. De app, intern bekend als ‘Mobile Meter’, stuurt je gebruiksgegevens door naar Google. De gebruiker wordt vervolgens beloond voor zijn input. Wat je exact krijgt voor je gegevens is onduidelijk, maar het zou kunnen gaan om een (klein) geldbedrag.

Met Mobile Meter zou Google vrij veel gegevens van je kunnen verzamelen, maar de bronnen van Engadget garanderen dat het gebruik van de dienst volledig optioneel en vrijwillig is. Je moet de Mobile Meter-app installeren, waarna je Google toestemming moet geven je data te verzamelen. Welke data uit apps en internetgebruik Google exact in handen wil krijgen wordt niet gezegd. Wel zou de data geanonimiseerd worden verzonden, om zo de privacy van gebruikers te waarborgen.

De exacte werking van de app is nog niet uitgelegd, maar vermoedelijk moet je een profiel installeren op je iPhone. iOS-apps zoals Onavo tunnelen op deze manier al je data, om bijvoorbeeld afbeeldingen te comprimeren en dataverbruik te verminderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:04
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.