Apple-logo

Apple introduceert tweestapsverificatie officieel in Nederland en België

Apple ondersteunt nu officieel tweestapsverificatie in Nederland en België. Hiermee beveilig je een Apple ID met een sms of pushbericht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Two Step Verification
Apple ondersteunt voortaan tweestapsverificatie officieel in Nederland en België. De functionaliteit was al sinds mei te vinden op de Apple ID-website, maar was toen nog niet officieel door Apple aangekondigd. In Nederland werkte het slechts korte tijd, maar voor veel mensen was het niet mogelijk om het account te verifiëren met een sms-bericht. Nu tweestapsverificatie dan toch echt in Nederland en België is uitgerold, werkt sms-verificatie wel.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Tweestapsverificatie kan als volgt op je Apple ID worden ingesteld:

  1. Log in op je Apple ID
  2. Druk op Wachtwoord en beveiliging
  3. Kies voor tweestapsverificatie en volg de stappen.

Sommige iCulture-lezers moeten na het instellen van tweestapsverificatie drie dagen wachten tot de functie werkt. In die tijd worden er e-mails naar alle adressen gekoppeld aan een Apple ID verstuurd. Volgens Apple zorgt dit ervoor dat niet iemand anders stiekem tweestapsverificatie op je account kan inschakelen. Deze wachttijd lijkt echter niet voor iedereen te gelden. Vermoedelijk moet je alleen wachten als je bijvoorbeeld recent je wachtwoord of beveiligingsvragen hebt aangepast.

Wat is tweestaps-verificatie?

Tweestaps-verificatie laat je een account beveiligen met een (mobiel) apparaat. Met andere woorden: probeer je in te loggen op je Apple ID, dan moet je jouw eigen iPhone bij de hand hebben. Op de iPhone ontvang je namelijk een cijfercode die je moet invoeren. Omdat deze code alleen naar jouw iPhone wordt verstuurd, wordt het hackers erg lastig gemaakt om je account te kapen. Zelfs als iemand je wachtwoord kent, kan hij of zij niet inloggen zonder je fysieke iPhone.

Gebruik je tweestaps-verificatie voor je Apple ID, dan zijn er twee methoden. Je kunt je account beveiligen met je telefoonnummer, zodat beveiligingscodes als sms-berichten worden toegezonden. Daarnaast kun je een iPhone als vertrouwd apparaat instellen, zodat codes als pushbericht worden verstuurd.

Tweestaps-verificatie voor andere diensten

Niet alleen Apple biedt tweestaps-verificatie: diensten zoals Facebook, Twitter en Google doen hetzelfde. In een eerder artikel hebben we al eens uitgebreid verteld hoe je dit doet. We keken toen ook uitgebreid naar andere manieren om met de iPhone je accounts beter te beveiligen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 13:06
Categorie Diensten
Onderwerpen apple id, icloud, tweestapsverificatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.