Gmail icon original

Gmail voor iOS werkt beter samen met Google Drive

Gmail voor iOS werkt voortaan beter samen met Google Drive. Het is nu mogelijk om bijlagen op je Drive op te slaan en bestanden uit Google Drive te e-mailen, tot wel 1 TB grootte.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Gmail icon originalGoogle heeft een update voor de Gmail-app voor iOS uitgebracht die beter samenwerkt met Google’s eigen cloudopslag Google Drive. Dankzij de update is het voortaan mogelijk om ontvangen e-mailbijlagen met één handeling rechtstreeks op te slaan in je Google Drive. De verbeterde integratie werkt ook andersom: je kan net zo makkelijk bestanden van Google Drive toevoegen en via e-mail versturen.

Google heeft de Drive-ondersteuning in de app geïntegreerd. Je wordt dus niet doorgestuurd naar de losse Google Drive-app, waar dat bij bijvoorbeeld Dropbox wel het geval is. Vanuit de app heb je dan ook volledige toegang tot al je bestanden en mappen in Google Drive. Voor het toevoegen van bijlagen tik je op het Google Drive-icoontje, waarna het meteen in je Drive wordt opgeslagen. Andersom kun je met het paperclip-icoon een bestand uit je Google Drive aan een e-mail toevoegen. De maximale grootte is 1 TB, fors meer dan de 25 MB die Gmail standaard voor bijlagen hanteert.

Gmail - bijlagen opslaan in Google Drive Gmail - bijlage invoegen uit Google Drive

Ook is het makkelijker geworden om meerdere accounts in de Gmail-app te gebruiken en kan je vanuit de app een nieuwe profielfoto uploaden of een geheel nieuwe maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:32
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.