iPhone 7 review: De dubbele cameralens van de iPhone 7 zorgt dat veel hoesjes niet meer passen

Apple-patent geeft voorproefje op gezichtsherkenning in iPhone 8

Apple werkt aan verbeterde gezichtsherkenning door gebruik te maken van diepte. Door de afstand te meten, kunnen meerdere gezichten beter herkend worden. Is dit een voorproefje voor de iPhone 8?

iPhone 7 review: De dubbele cameralens van de iPhone 7 zorgt dat veel hoesjes niet meer passen
De iPhone 8 zou een revolutionaire 3D-camera krijgen waar onder andere gezichtsidentificatie mee mogelijk is. Deze 3D-camera kan diepte herkennen en uit een patent blijkt nu dat Apple al jaren bezig is met een soortgelijke techniek. In een nieuw gepubliceerd patent omschrijft Apple een techniek voor slimmere gezichtsherkenning door gebruik te maken van diepte.

Betere gezichtsherkenning door afstand

De Camera-app herkent nu al gezichten, maar in een patent omschrijft Apple een verbeterde techniek om gezichten op afstand te herkennen. Voor de techniek is niet alleen verbeterde software, maar ook betere hardware nodig. Het herkennen van meerdere gezichten van bijvoorbeeld personen die allemaal op een andere afstand van de camera staan, kan vaak problematisch zijn. Door gebruik te maken van diepte, moet het herkennen van gezichten op afstand een stuk beter gaan. Volgens het patent wordt hiervoor gebruikgemaakt van infrarood, waarna er een soort dieptekaart van het beeld gecreëerd wordt.

Apple patent met gezichtsherkenning.

De techniek voor het maken van zo’n dieptekaart met infrarood, komt ook overeen met de technologie die ontwikkeld is door PrimeSense. PrimeSense werd in 2013 door Apple overgenomen, dus het is geen gekke gedachte dat Apple de techniek van PrimeSense toe gaat passen in bijvoorbeeld de iPhone 8. Er wordt al weken gesproken over een vernieuwde camera met gezichtsidentificatie en de techniek van dit patent zou een voorproefje kunnen zijn voor hoe dit uiteindelijk gaat werken.

Apple patent met gezichtsherkenning en diepte.

Het patent meldt verder geen mogelijkheid om gezichten van personen daadwerkelijk te kunnen identificeren, maar het beter herkennen van gezichten door middel van diepte is een belangrijke stap. Mogelijk zou Apple de techniek zoals in dit patent omschreven is, als basis kunnen gebruiken. Het patent met de naam ‘Enhanced face detection using depth information’ werd in 2015 ingediend en zou daardoor goed gebruikt kunnen worden in de iPhone 8.

Behalve voor het identificeren van gezichten zou de verbeterde frontcamera van de iPhone 8 ook voor gaming gebruikt kunnen worden, doordat er een 3D-selfie gemaakt kan worden. Deze zou je dan weer als avatar van jezelf kunnen gebruiken in een game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 13:54
Categorie Apple
Onderwerpen gezichtsherkenning, iPhone 8, patent
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.