Beolit 17 in donkergrijs

Beolit 17: vernieuwde B&O Bluetooth-luidspreker levert beter geluid

De B&O Beolit 17 is vernieuwd: de draagbare Bluetooth-speaker levert beter geluid dankzij een grotere klankkast en werkt via Bluetooth.

Niet alleen Sonos komt vandaag met een nieuwe speaker: ook audiofabrikant B&O heeft iets nieuws aan te kondigen. De Beolit wordt al sinds 1939 op de markt gebracht, maar de bakelieten radio van toen had een heel ander design. Toch straalt de Beolit 17 als hedendaagse Bluetooth-speaker nog steeds het retrogevoel uit. De makkelijk verplaatsbare speaker kost €499 en is verkrijgbaar in de kleuren donker- en lichtgrijs.


Beolit 17 in donkergrijs

Beolit 17: meer ruimte voor geluid

Ook bij de Beolit 17 heeft B&O gekozen voor een kastje met draagriem. De boven- en onderkant zijn van polymeer gemaakt en voor de speakergrille koos B&O voor aluminium. Dankzij een grotere klankkast produceert de Beolit 17 een beter geluid dan z’n voorganger. Dit betekent overigens wel dat het kabelopbergvakje van het vorige model is gesleuveld. Wat ook is gesneuveld is de ondersteuning voor AirPlay, dat nog wel beschikbaar was op de Beolit 12. Ook is de micro-usb-poort vervangen door USB-C, zodat je sneller kunt opladen. Verder biedt de Beolit 17 nu ondersteuning voor Bluetooth 4.2 met een groter bereik tot 30 meter. De nieuwe Connect-knop op het apparaat is multifunctioneel en te programmeren via de bijbehorende app.

Je kunt de Beolit 17 ook als wekker gebruiken, waarbij je via de Beoplay-app kunt kiezen uit twee wektonen of je favoriete muzieknummer. De antislip-bovenkant van de speaker is zo gemaakt, dat je je iPhone erop kunt leggen zonder kans op ongelukjes. De bovenkant is bovendien krasvast, dus je kunt er zelfs je sleutels en andere scherpe voorwerpen op kwijt.

Beolit 17 in lichtgrijs en wit

Bovenop vind je ook de One Touch-toets, die bij eenmalig aanraken de snooze-functie activeert. Bij tweemaal aantikken schakel je de wekker uit.

Beolit 17 bovenkant

De Beolit 17 maakt via Bluetooth verbinding met de iPhone, waarop je de Beoplay-app kunt installeren. Met de Connect-knop op de speaker start je het afspelen van de muziek. Je kunt ook tweemaal drukken om naar het volgende nummer door te gaan.

Beolit 17 in Stone Grey

Beoplay-app
Met de Beoplay-app kun je ook de audio-instellingen en klank aanpassen, zodat je favoriete genre altijd goed klinkt. Het maakt bovendien niet uit waar je je in de ruimte bevindt, want de speaker levert over de volledige 360 graden goed geluid. De Beoplay 17 is dankzij de draaglus vooral handig als je je speaker vaak wilt verplaatsen naar een andere kamer, of zelfs wilt meenemen naar een feestje. De batterij gaat 24 uur mee en is snel weer op te laden.

Beolit 17 in witgrijs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 16:22
Categorie Accessoires
Onderwerp speaker
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.