‘Getalenteerde groep werkt aan jailbreak voor Apple TV 3’

Een groep hackers zou op het moment wel bezig zijn met een jailbreak voor de derde generatie Apple TV. Dit bevestigt de bekende jailbreakontwikkelaar FireCore. Vorige week zei @pod2g nog dat er naar zijn weten geen jailbreak in ontwikkeling was.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV 3Een kleine groep mensen zou op het moment druk bezig zijn met een jailbreak voor de derde generatie Apple TV. Dit bevestigt jailbreakontwikkelaar FireCore tegenover 9to5Mac. Het nieuws komt uit onverwachte hoek: vorige week zei de befaamde jailbreaker @pod2g nog dat hij op het moment niet aan een jailbreak voor de Apple TV 3 werkt. Daarnaast werkte er voor zover hij wist geen andere jailbreakers aan het apparaat.

FireCore zegt het volgende:

Er is een groep erg slimme en getalenteerde individuen bezig met een spoor dat kan leiden tot een bruikbare jailbreak voor de derde generatie Apple TV. We kunnen niet zeggen hoe lang het zal duren totdat dit proces is afgerond, maar we blijven optimistisch over een jailbreak voor dit apparaat in de toekomst. Voor de duidelijkheid: niemand van het FireCore-team is verwikkeld in het jailbreak ontdekkingsproces.

Omdat het jailbreakteam zichzelf nog niet kenbaar heeft gemaakt, is het moeilijk om te zeggen hoe getalenteerd ze precies zijn. Het feit dat FireCore voor ze instaat zegt wel veel: dit team is immers verantwoordelijk voor een populaire totaaloplossing waarmee je de tweede generatie Apple TV kunt jailbreaken. FireCore installeert vervolgens verschillende tweaks en jailbreak-apps voor je.

De jailbreakers krijgen het nog moeilijk. De software-infrastructuur van de derde generatie Apple TV is een stuk kleiner dan in andere iOS-apparaten, waardoor er een stuk minder plekken voor mogelijke kwetsbaarheden zijn. Deze kwetsbaarheden zijn juist nodig om een jailbreak uit te voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 14:59
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, firecore, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.