‘Er wordt niet gewerkt aan jailbreak voor Apple TV 3’ (jailbreak)

Er wordt momenteel nog niet gewerkt aan een jailbreak voor de Apple TV 3. Dat zegt pod2g. Apple heeft dit jaar al 4 miljoen Apple TV's verkocht, maar alleen de eerste en tweede generatie zijn te jailbreaken.

Apple-TVVolgens ontwikkelaar pod2g wordt er momenteel niet gewerkt aan een jailbreak voor de derde generatie Apple TV. Hij is er zelf niet mee bezig en kent ook geen mensen die wel met een jailbreak bezig zijn. De tweede generatie Apple TV (ATV2) is populair omdat je deze versie kunt jailbreaken, zodat je er allerlei apps op kunt installeren. De ATV2 is daardoor ook tweedehands behoorlijk aan de prijs. De ATV3 is in de winkel in ruime mate verkrijgbaar, maar is minder in trek bij jailbreakers omdat tot nu toe onzeker was hoe snel een jailbreak zou komen.


Ten opzichte van de ATV2 biedt de ATV3 als voordeel dat je Full HD tot je beschikking hebt. De nieuwe interface die voor de ATV3 beschikbaar kwam, is ook te gebruiken op de ATV2. Niet dat Apple iets te klagen heeft over de Apple TV, want deze ‘hobby’ levert gewoon geld op. Het afgelopen kwartaal werden 1,3 miljoen Apple TV’s verkocht en het totaal staat voor dit jaar al ruim boven de 4 miljoen stuks. Apple’s CEO Tim Cook zei tijdens de laatste presentatie van de kwartaalcijfers dat zijn bedrijf nog steeds vertrouwen heeft in de Apple TV. Toch lijkt de huidige Apple TV een tussenstation voor een volgend product, een televisie. Daarover wordt al sinds 2007 gespeculeerd, maar de kans is groot dat de televisie pas in 2014 op de markt komt en niet meteen in Nederland beschikbaar is.

De Apple TV is voor €109 te koop via de Apple Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2012 om 17:47
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.