‘Europese verkoop iPhone 5 start begin oktober’

De internationale verkoop van de iPhone 5 start begin oktober, waarschijnlijk 5 oktober 2012. Dat zegt de website iMore die eerder de aankondiging van de volgende iPhone op 12 september schatte.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ilab iphone 5Apple zal beginnen met het verzamelen van pre-orders voor de iPhone 5 op 12 september. Het is dezelfde dag waarop de iPhone 5 vermoedelijk aangekondigd gaat worden. Dat beweert iMore, de website die 12 september als eerste noemde. De iPhone gaat de week volgend op vrijdag 21 september in de verkoop in de Verenigde Staten. De tweede ronde zal begin oktober plaatsvinden, vermoedelijk op 5 oktober. De kans is groot dat Nederland en België deel uitmaken van die tweede groep landen waar de iPhone te koop zal zijn. De informatie over de pre-orders van de volgende generatie iPhone is afkomstig van bronnen die eerder juiste informatie hebben geleverd. Wat de internationale uitrol betreft komt de informatie uit het overkoepelende Mobile Nations.

Het zijn op dit moment nog geruchten, dus het is aan te raden om niet meteen geplande vakanties te gaan verzetten. Om aan te geven hoe het vorig jaar ging: toen kondigde Apple de iPhone 4S op 4 oktober aan. De pre-orders gingen pas op vrijdag 7 oktober van start. In de VS kwam de iPhone 4S vervolgens op 14 oktober beschikbaar. De tweede ronde was twee weken later, op 28 oktober 2011.

iMore meldde vorige week ook dat Apple een kleinere dockconnector wil invoeren op alle iOS-apparaten. Het zou betekenen dat er ook een nieuwe iPad, iPod nano, iPod touch en misschien wel een iPad mini zullen verschijnen. Het lijkt een behoorlijke uitdaging voor Apple om zoveel apparaten te vernieuwen. Wel is het zo dat Apple nieuwe iPods redelijk snel beschikbaar stelde.

De Amerikaanse operator AT&T houdt al rekening met een lancering eind september. Ze hebben hun regionale medewerkerstraining begin oktober verplaatst, wegens een conflicterende “grote aankondiging”. In de derde en vierde week van september moeten alle medewerkers aanwezig zijn, om te zorgen dat er voldoende verkooppersoneel is. AT&T is al vanaf het begin Apple’s iPhone-operator in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 14:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, preorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.