Reacties voor: Gerucht: ‘Volgende iPhone heeft 4,6 inch retinascherm’

Geruchten wijzen er op dat Apple 4,6 inch-schermen heeft besteld bij één van zijn grote fabrikanten. Deze zouden gebruikt kunnen worden in de volgende iPhone. Het gerucht is bijzonder, omdat geen ander gerucht ooit een 4,6 inch scherm noemde.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Ik vind alles best, zolang de telefoon zelf maar niet groter wordt…

  2. Ik heb op anders geklikt. Waarom? Ik wil twee 4,6 inch schermen. Één aan de voorkant en één aan de achterkant.

  3. Dat zou echt top zijn, als ze nog steeds de hoge resolutie Retina Display kunnen behouden!

  4. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ik heb op anders geklikt. Waarom? Ik wil twee 4,6 inch schermen. Één aan de voorkant en één aan de achterkant.

    Wat is daar de toegevoegde waarde van?

  5. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ik heb op anders geklikt. Waarom? Ik wil twee 4,6 inch schermen. Één aan de voorkant en één aan de achterkant.

    Dat wordt gemakkelijk te bedienen met langs beide zijden een touchscreen. Ook handig voor bij reparaties en batterijruimte.
    Het relativerend vermogen van enkelen ligt hier ook beneden pijl.

    Ontopic: 4.0 volstaat voor mij.

  6. Als het al waar is, kan het natuurlijk ook om een iPod Touch scherm gaan. Da’s wel de eerstvolgende die aan de beurt is.

  7. @Tom: Ook nog serieus reageren.. q:

  8. Here we go again… Volgens mij roepen ze al vanaf de 3g dat het scherm groter gaat worden…

  9. Heb nu een HTC titan met 4,7inch en dat is echt de perfecte grote 😛

  10. IPC doet lekker mee met het cultiveren van geruchten.

  11. Zolang de achterkant maar niet van glas is

  12. ik wil dat apple de grootste scherm gaat maken en krijgt dus ik wil een 5″ inch scherm voor de iphone en ipod touch precies geschikt

  13. Origineel geplaatst door dekon
    Origineel geplaatst door PeterfransIk heb op anders geklikt. Waarom? Ik wil twee 4,6 inch schermen. Één aan de voorkant en één aan de achterkant.Dat wordt gemakkelijk te bedienen met langs beide zijden een touchscreen. Ook handig voor bij reparaties en batterijruimte.
    Het relativerend vermogen van enkelen ligt hier ook beneden pijl.Ontopic: 4.0 volstaat voor mij.

    Het scherm vreet nu al de meeste batterij power , en jij wil 2 schermen toevoegen??? Wat is daar g*&*)^m t nut van?

  14. hahaha gerucht….

  15. Ik wil iets duidelijk maken; een groter scherm is nodig; de dag van vandaag kunne we meer en meer stuff doen met onze smartphone, denk maar aan dat je mee je iphone je pc op afstand kan besturen, ik begin meer en meer tv op te kijken als ik van huis weg ben of in bed, voor games zou dit ook welkom zijn mee mijn dikke vingers is heel het scherm vol.

  16. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ik heb op anders geklikt. Waarom? Ik wil twee 4,6 inch schermen. Één aan de voorkant en één aan de achterkant.

    Nutteloos, maar wel geestig 🙂

  17. Ze moeten wel een groter scherm plaatsen zo niet dan lopen ze achter de feiten aan. Want de concurrenten liggen niet zo ver achter en misstap van apple en ze zijn ingehaald! Een gewaarschuwd apple telt voor twee

  18. The new iphone

  19. Dit gerucht is al vanaf het begin dat de iphone bestaat bekend iedere keer weer het zelfde word het een beetje beu kom pas met dit soort dingen als ke het echt zeker weet maar ik wil het heel graag een 4,6 inch scherm alleen de telefoon zelf moet niet te groot worden niet zoals de galaxy s2 of de samsung note

  20. Origineel geplaatst door Joris
    Heb nu een HTC titan met 4,7inch en dat is echt de perfecte grote

    Lijkt mij dus echt mega vervelend! Zo’n “telefoon” (eigenlijk moet je dat al een tablet noemen) kan je niet meer bedienen met één hand. Je kunt namelijk met je duim niet meer overal bij. 3,5″ is daarom perfect voor mij. Ook zou ik het belachelijk vinden als ze het scherm zouden opkrikken in grootte. Apps zijn specifiek ontworpen voor 3,5″. Je kunt niet ineens aankomen met 4″ of groter, dan moet eigenlijk alle apps speciaal ontworpen worden voor exact dat scherm. Aangezien knoppen net ff wat groter worden, groter dan nodig is voor de gemiddelde vinger.

    Denk bijvoorbeeld aan een iPhone app oprekken voor de iPad. Knoppen etc zijn dan veel te groot. Je hebt dan ook liever een app die speciaal ontworpen is voor het grote scherm. Dit is dan wel een extreem voorbeeld in verhouding met 4,0 of 4,6″ maar toch bestaat hetzelfde probleem. Ik verwacht echt niet dat Apple zo’n domme move zou maken. Steve Jobs had dat nooit goed gevonden in elk geval … Zelfde verhaal voor de 8″ iPad waar ook geruchten over zijn, lijkt me ook niet slim als ze dat doen.

  21. Met een gorilla glas erop zou fantastisch zijn!! Of maakt apple zijn eigen schermpjes?

  22. Ik maak uit de tekst op dat er een WWDC is einde v dit kwartaal? Dus binnen een week, heb ik iets gemist?

  23. Te groot, kan je niet meer met je duim bij de hoeken van het scherm.

  24. Origineel geplaatst door rinke
    Ik maak uit de tekst op dat er een WWDC is einde v dit kwartaal? Dus binnen een week, heb ik iets gemist?

    Het staat wat ongelukkig geschreven maar er wordt het 2e kwartaal bedoeld. In Juni 2012 wordt het WWDC gehouden.

  25. iPhone Note?

  26. En daar gaan we weer.. Begin echt een hekel te krijgen aan dit soort “nieuwtjes” die al 100 keer eerder aan bod zijn gekomen.. Volgens mij is dit de 5e keer dat een artikel met exact dezelfde kop op IPC is geplaatst. Ze zouden hier een aparte sectie voor moeten maken die niet in de normale nieuwsstroom mee komt.. Een soort van Roddel en Achterklap.

  27. Hoewel ik maar al te graag wil geloven dat apple grotere schermen gaat gebruiken voor hun iphones, ben ik toch benieuwd, hoe ze nog steeds de term “retina scherm” gaan behouden.

    Zonder resolutieverhoging zouden we met 4″ namelijk op 288ppi terecht komen, onder de 300ppi limiet voor een retina-scherm voor telefoonafstand die apple zelf heeft vastgesteld.

  28. Je kan een 4.6″ scherm op een iPhone kwijt, zonder hem groter te maken. Bedienen lukt ook nog en de extra ruimte is zeer welkom.

  29. Waarom geven jullie zoveel commentaar.. Over dat je het een onzin artikel vind? Lees het da gewoon niet! Ti’s niet dat iemand je dwingt.. Persoonlijk vind ik het altijd wel leuk gewoon ff lezen en klaar niet te diep op in gaan.

  30. Origineel geplaatst door Joris
    Heb nu een HTC titan met 4,7inch en dat is echt de perfecte grote

    Ik vind de grootte van het scherm niet eens belangrijk. Het gaat me om de resolutie. Ik heb dus de voorkeur aan een kleiner scherm met een hogere resolutie dan groter scherm met gelijkblijvende resolutie. Maw, de grootte van het scherm is een beetje een non-issue.

    Als we het dan toch over grootte van het apparaat hebben ben ik het met Michiel eens, zolang de totale grootte van het apparaat maar niet groter wordt. En daarmee kom je dus op 4″ uit. En als je dan even phone-size bekijkt dan zie je dat de iPhone met die grootte met grote voorsprong het meeste weer kan geven.

  31. Apple noot?

  32. Zolang de telefoon maar niet groter wordt, en je niet op de rand van de scherm hoeft te drukken. Ik merk dat met de huidige rand erg blij ben omdat je niet helemaal op de rand moet kunnen drukken. ( laat staan met hoesjes / houders voor in de auto )

  33. @:
    Dit is nu een makkie sinds ze de New iPad met deze grootte ook hebben geretinaseerd.

  34. @Tom van Zummeren:
    Wat natuurlijk ook kan is dat Apple alle apps laat overgaan naar de nieuwe resolutie en de apps automatisch downscaled naar oudere telefoons met de hint een nieuwe iPhone te kopen 😛

  35. Denk dat het een iPhone shuffle wordt, zonder scherm. Nee dit is geen grap.

  36. Als je groter dan 4 inch wilt dan zou ik maar alvast een android kopen. Dat gaat echt nooit gebeuren. Zoals al eerder gezegd kun je dan het toestel niet meer met 1 hand bedienen en het heeft voor een telefoon geen toegevoegde waarde. Overigens denk ik dat een smallere schermrand ook niet handig is.

    Doe mij maar hetzelfde formaat scherm en een nieuw design. 12mp met betere lenzen en sensor. En ook al is de huidige accuduur prima, die mag van mij ook wel langer. Onzin als quadcore processors en grotere schermen zit ik niet zo op te wachten.

  37. Als je groter dan 4 inch wilt dan zou ik maar alvast een android kopen. Dat gaat echt nooit gebeuren. Zoals al eerder gezegd kun je dan het toestel niet meer met 1 hand bedienen en het heeft voor een telefoon geen toegevoegde waarde. Overigens denk ik dat een smallere schermrand ook niet handig is.
    Doe mij maar hetzelfde formaat scherm en een nieuw design. 12mp met betere lenzen en sensor. En ook al is de huidige accuduur prima, die mag van mij ook wel langer. Onzin als quadcore processors en grotere schermen zit ik niet zo op te wachten.

  38. Een groter scherm is leuk, een grotere telefoon niet. Koop dan meteen de iPad. Volgens mij vergeten velen dat de gsm iets is waar je eigenlijk mee belt en dat het handzaam moet zijn. Groter is zeker niet beter.
    Een betere ontvangst en een beter batterij is veel belangrijker.

  39. Met een beetje rekenwerk kun je uitrekenen dat het huidige scherm met 960×640 een aspectratio heeft van 3:2. Breedbeeld TV heeft een 16:9 aspectratio, zouden ze dezelfde ‘hoogte’ (liggend) aanhouden van 640px, dan kom je op een scherm uit van 1140px. Op dezelfde resolutie van 326ppi kom je dan op een 4″ scherm uit, weerszijde 7mm langer.
    Met wat schuiven van de Home-button en de andere elementen zou het net passen in duo iPhone 4 behuizing… of je maakt de iPhone 5 ietjes langer.
    Voor heel veel apps heeft het geen gevolgen, die hebben toch al een scroll-view waar ze mee werken, knoppen tegen de boven- en onderkant uitgelijnd, zaken die door het iOS vanzelf worden opgevangen. Andere apps kun je vlekkeloos draaien als je twee (zwarte) balkjes kunt accepteren, apps kunnen dan ongewijzigd verder. Echte ontwikkelaars zijn niet dom en voor velen van hen is het geen probleem om een 16:9 ontwerp te implementeren in een paar uur tot een paar dagen werk.

    Kom maar op met een 4″ 16:9 iPhone , zelfs als die paar millimeter langer wordt

  40. Met een beetje rekenwerk kun je uitrekenen dat het huidige scherm met 960×640 een aspectratio heeft van  3:2. Breedbeeld TV heeft een 16:9 aspectratio, zouden ze dezelfde ‘hoogte’ (liggend) aanhouden van 640px, dan kom je op een scherm uit van 1140px. Op dezelfde resolutie van 326ppi kom je dan op een 4″ scherm uit, weerszijde 7mm langer.
    Met wat schuiven van de Home-button en de andere elementen zou het net passen in de iPhone 4 behuizing… of je maakt de iPhone 5 ietjes langer.
    Voor heel veel apps heeft het geen gevolgen, die hebben toch al een scroll-view waar ze mee werken, knoppen tegen de boven- en onderkant uitgelijnd, zaken die door het iOS vanzelf worden opgevangen. Andere apps kun je vlekkeloos draaien als je twee (zwarte) balkjes kunt accepteren, apps kunnen dan ongewijzigd verder. Echte ontwikkelaars zijn niet dom en voor velen van hen is het geen probleem om een 16:9 ontwerp te implementeren in een paar uur tot een paar dagen werk.

    Kom maar op met een 4″ 16:9 iPhone , zelfs als die paar millimeter langer wordt

  41. 16:9… Het moet niet gekker worden. Wat is daar de logica van? Koop dan een Android toestel. Die hebben wel alle schermformaten en verhoudingen, niet dat daar over is nagedacht… @Theo:

  42. ik vind en hoop dat de volgende iphone een 6,1 inch scherm heeft 😀

  43. Origineel geplaatst door Joeri
    En daar gaan we weer.. Begin echt een hekel te krijgen aan dit soort “nieuwtjes” die al 100 keer eerder aan bod zijn gekomen.. Volgens mij is dit de 5e keer dat een artikel met exact dezelfde kop op IPC is geplaatst. Ze zouden hier een aparte sectie voor moeten maken die niet in de normale nieuwsstroom mee komt.. Een soort van Roddel en Achterklap.

    Je bent toch niet helemaal blind of wel?
    De zin begint met: gerucht.
    Hoe vaak moet ipc en anderen nou nog roepen dat velen dit wel interessant vinden.
    Mensen die niet van die geruchten houden kunnen in de titel al zien dat het om een gerucht gaat.
    Sla die dan over? Is dat zo moeilijk? Is dat teveel gevraagd??

    Scroll verder en sla die topics over man..gejank steeds.

  44. Waarom wil iedereen altijd groter? Daarnaast moet de resolutie ook omhoog als t scherm groter wordt.. 720p resolutie op 4.3 inch zou leuk zijn maar van mij mag dit formaat wel blijven

  45. Hetgeen ik hier zie is dat vele mensen egoistisch zijn maar vooral blijkbaar niet al teveel mee hun iPhone doen en deze alleen hebbe om mee op te vallen.
    Als je er het max wil uithelen dan heb je een groter scherm nodig.
    Dan lees ik koopt u een ipad? Idioot, ik kan een ipad nie overal meenemen en deze is te groot, ik krijg die nie in mijn broekzak.
    5inch hoeft nie maar het mag toch 4 inch zijn. Met 4 inch kan je nog alles perfect doen zoals je nu doet.
    Games,tv kijke,je pc op afstand bediene en noem maar op ben je beter af met een wat groter scherm.

  46. Origineel geplaatst door L23
    16:9… Het moet niet gekker worden. Wat is daar de logica van? Koop dan een Android toestel. Die hebben wel alle schermformaten en verhoudingen, niet dat daar over is nagedacht… @Theo:

    Zoals ik al aangaf in de tekst, een 16:9 4″ @326ppi met 1140x640px is geen probleem om snel geaccepteerd te kunnen worden, het heeft nauwelijks gevolgen

  47. Dit maakt wel weer de weg vrij voor een iPhone zonder homebutton natuurlijk. Als je die namelijk weghaalt en je trekt het scherm naar beneden door zit je al op ruim 4″.
    Die ruimte kan bijvoorbeeld voor gestures worden gebruikt.
    Maak vervolgens het scherm nog iets breder zodat de randen smaller worden en iets meer richting de speaker en je zit al aan 4,6″ zonder de iPhone groter te maken.
    Tada 🙂

    En vooruit, om het geheel wat beter te laten smoelen zou je de iPhone in de lengte en/of breedte een paar millimeter meer kunnen geven, maar meer is dus niet nodig.
    Alles bij elkaar heb je dan wel een andere aspect ratio, maar wie zegt dat die hetzelfde blijft? Backwards compatibiliteit lijkt me geen probleem.

  48. Gorillaglas 2
    Quadcore processor
    Waterafstotende zooi erop
    4” scherm
    1GB intern geheugen
    Siri NL
    en dat voor € 699,00!!

  49. Samsung en HTC denken dat hun klanten lompe reuzen zijn en daar wil ik ze best in geloven, maar ik wil gewoon met 1 hand m’n telefoon kunnen bedienen.. Niet groter dan 4″ dus!

  50. Hoop heel erg dat dit waar is. Als Apple met een 4 inch of groter scherm komt, dan heeft Android het zwaar te verduren, want één van de redenen dat iPhone-bezitters overstappen naar Android is de grotere scherm.

    Ik verwacht dat Apple met deze grote stap mij en de vele andere iPhone-bezitters zeer tevreden zullen maken.

  51. @ Louis dat denk ik ook.
    Ik denk dat de iPod touch niet vernieuwt word want hij is gewoon perfect.
    Maar ik denk wel dat er een nieuwe bij komt een soort Galaxy note iets tussen de iPhone en iPad in

  52. Origineel geplaatst door gerco de boer
    ik vind en hoop dat de volgende iphone een 6,1 inch scherm heeft

    en ik vind dat de volgende iPhone een 9,7″ scherm moet hebben!! Oh wacht …

  53. Een echte innovatie zou een flink hogere capaciteit van de accu zijn. Ik geraak met de iphone 4 de dag niet door. Vreselijk irritant.

  54. @Vroemm: iPad

  55. 3,5 ” is perfect (maximaal 4″ )

  56. haha wat een bull-shit, 4,6 inch is toch geen telefoon meer, daarvoor heb je een iPad. Zoals de meeste het willen, tussen 3,5″ en 4″ inch is de beste.

  57. Afstandsbediening voor de iTV!

  58. @Koen: Aardbeientaart!

  59. Ik zou graag een groter scherm willen maar de Iphone moet niet groter worden.

  60. Waarom niet ? De nieuwe iPad heeft ook een hoog resolutie retina display en dat is veel groter dan 4,6 inch

    Origineel geplaatst door …
    Dat zou echt top zijn, als ze nog steeds de hoge resolutie Retina Display kunnen behouden!

  61. Waarom niet ? De nieuwe iPad heeft ook een hoog resolutie retina display en dat is veel groter dan 4,6 inch

  62. Waarom niet ? De nieuwe iPad heeft ook een hoog resolutie retina display en dat is veel groter dan 4,6 inch.

  63. Waarom niet ? De nieuwe iPad heeft ook een hoog resolutie retina display

  64. Waarom niet De nieuwe iPad heeft ook een hoog resolutie retina display

  65. Dan zijn de prijzen 2x zoveel, stel je voor dat hun toch voor groter scherm gaan, dan wil ik dat hun ook 2 maten maken(3,5 en 3,5+).
    Zo is iedereen weer blij!

  66. de telefoon mag ietsies groter worden als die nog maar makkelijk in de hand te houden is en het er nog steeds mooi uitziet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.