Gerucht: ‘Productie 12,9-inch retinaschermen iPad gestart’

De productie van 12,9-inch retinaschermen voor een grotere iPad is al van start, aldus bronnen van Korea Times.

ipad air zijkantEen fabrikant zou voor Apple nu al 12,9-inch retinaschermen produceren voor een nieuwe iPad, aldus een anonieme leverancier tegenover Korea Times. Hiermee bereidt Apple zich voor op de verkoop van een grotere iPad in begin 2014. De beweringen zijn opmerkelijk, omdat Apple eind 2013 al de iPad Air en iPad mini Retina heeft geïntroduceerd, maar dit is niet de eerste keer dat er verhalen over een iPad met 12,9-inch-scherm voorbijkomen. In juli dit jaar werd er al gesproken over een iPad-prototype met dit schermformaat.

Welke fabrikant op het moment bezig is met de 12,9-inch-schermen vertelt de bron niet, maar het zou gaan om één van Apple’s belangrijkste productiepartijen. Ook wordt er gesproken over een ultra-HD-resolutie voor de grote iPad.

De bron van Korea Times is afkomstig uit de productieketen. Het lijkt daarom aannemelijk dat zijn geschatte verschijningsmoment voor begin 2014 is gebaseerd op de huidige fase binnen het productieproces. Mogelijk is er een streefdatum genoemd waarop fabrikanten een bepaald aantal displays moeten leveren, wat suggereert dat de verkoop niet heel lang daarna zal starten. Ervaring leert echter dat dit soort plannen vaak verschuiven, waardoor de genoemde data van dergelijke bronnen achteraf niet kloppen. Dit nieuwe gerucht gooit echter wel olie op het vuur wat betreft de grotere iPad. In oktober wees ETNews ook al op deze nieuwe schermgrootte.

Hoe Apple de grote iPad op de markt zal brengen is nog de vraag. De 9,7-inch iPad, op het moment nog het grootste model, werd afgelopen maand nog omgedoopt tot de iPad Air. Apple heeft op het moment dus de iPad Air en iPad mini op de markt – namen die enigszins doen denken aan de MacBook Air en Mac mini. Apple zou deze trend kunnen voortzetten door een grotere en luxere iPad de iPad Pro te noemen, maar er zijn geen geruchten die wijzen op deze naam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 14:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.