Reacties voor: Gerucht: iTunes 9 wordt een sociale applicatie (update)

Afgelopen zaterdag schreven we al over het gerucht dat iTunes 9 Twitter, Facebook en Last.fm integratie krijgt. Nu zegt een bron van Boy Genius Report dat Apple het plan heeft van iTunes een 'sociale' applicatie te maken.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Voor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..

  2. Lijkt me volledig overbodig. iTunes moet gewoon een programma zijn en blijven voor het beheren van je muziek en daarmee klaar!!

  3. Leuke toevoeging, maar zeker die laatste opmerking is zeer welkom! (app sorteren)

  4. Laat maar komen, kan het goed gebruiken.

  5. Origineel geplaatst door Roy
    Voor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..

    Er is meer in het leven dan Hyves!

  6. wat een onzin, op deze manier wordt iTunes een onnodig zware applicatie.
    Als ik iets wil Twitteren dan zijn daar al genoeg andere apps voor.

  7. Last.fm integratie zou wel een prettige toevoeging zijn, evenals het delen van je media met je vrienden, zoals nu bijvoorbeeld kan met SimplifyMedia. Twitter zie ik echter weinig brood in verwerkt in iTunes.

  8. @Tilbury:Akkoord. Zo’n apps zijn er al in overvloed, waarom moet iTunes dit dan ook?

  9. Zolang alle grote spelers elkaars eigenschappen niet ondersteunen op de mac, zoals webcam support in MSN, blijft het alleen maar ‘geinig’

  10. ‘Sociale Applicatie’
    ‘Muziek [..] te delen met mensen op je netwerk’
    Dus meteen maar een p2p progje (aangezien internet ook een netwerk is) 😉
    (ben bang dat deze app toch niet zo sociaal zal worden:-)

  11. Laat Itunes zijn wat het behoort te doen..muziek, videos, etc beheren. Maak de applicatie liever sneller.

    Het sorteren is een zeer welkome toevoeging!

  12. Origineel geplaatst door Roy
    Voor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..

    Ik heb liever Facebook dan Hyves! Facebook is internationaal, en dat is de reden waarom ik het heb. Ik doe niet meer zoveel met hyves…

  13. Origineel geplaatst door Didier
    Origineel geplaatst door RoyVoor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..Er is meer in het leven dan Hyves!

    ook meer dan Facebook

  14. Ik vind iTunes al niet fijn om mee te werken dus van mij hoeft dit absoluut niet.

  15. sorteren op alfabet, genre, de datum waarop de app is toegevoegd,

    Waarom niet gewoon op het aantal keer dat je app gebruikt wordt ? Zo heb je altijd de meestgebruikte op de eerste pagina staan en verdwijnen “Aandelen”, “Klok” en “Weer” vanzelf naar de laatste pagina….en daarna richting shredder 😉

  16. Origineel geplaatst door Didier
    Origineel geplaatst door RoyVoor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..Er is meer in het leven dan Hyves!

    Origineel geplaatst door iErik
    Origineel geplaatst door RoyVoor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..Ik heb liever Facebook dan Hyves! Facebook is internationaal, en dat is de reden waarom ik het heb. Ik doe niet meer zoveel met hyves…

    Sorry hoor maar mijn vrienden wonen “gewoon” in Nederland. In Nederland is Hyves gewoon de grootste. Wat moet ik met Facebook als er geen bekenden op staan?
    Als ze dan persé een sociale netwerksite willen integreren doe dan ook eentje waar je wat aan hebt.
    Just my simple opinion…

  17. Wat interesseert het mij om te weten waar iemand anders naar luistert c.q. wat interesseert het een ander waar ik naar luister?

    Op mijn systeem geen getwitter, facebook, hyves en meer van al dat onzinnige spul. Kan mijn tijd wel nuttiger besteden.

  18. Hyves is een kopie van Facebook, vind Twitter beter, maar de Nederlandse versie moet Hyves hebben. Dat is groter hier dan Facebook.

  19. @Roy Hyves en integratie met andere programma’s en netwerken. Dat zou voor het eerst zijn…Ik reken er niet op.

    Ik snap wel als itunes deze kant op gaat, veel mensen delen hun muziek(smaak) en waarom niet meteen vanuit je beheer programma? Laat maar komen!

    Thenextweb schreef:

    “Expect iTunes 9 to be formally announced within the next few weeks. New iPods are usually announced in September. Don’t forget that the new version of Mac OSX, Snow Leopard, is out next month and a snazzy launch event featuring Steve Jobs, a bunch of new iPods, Blu-ray-equipped iMacs and a new version of iTunes to tie them all together is certainly within the realms of possibility.”

  20. @Roy: nee man. Waarom “in plaats van” en niet gewoon “en”? Zat mensen die beide doen, moi incluis.

  21. @viermaal raden: Als je muziek-o-fiel bent is het m.i. wel degelijk interessant om de playlist van je vrienden (ook muziek-o-fielen) te zien om zo de laatste bandjes etc. te horen. In de kroeg er over lullen, thuis luisteren….

  22. @Simon: Die zijn dus duidelijk geshopped, zie ook opmerkingen op BGR

  23. Ik betreur het dat Apple die beslissing neemt om Twitter en Facebook te gaan integreren en die social gedoe opneemt in hun eigen software. Dit is wel echt een overbodige functie.

    Waarom moet men uberhaupt alles kunnen delen met elkaar? Men vergeet gewoon dat er nog zoiets is als privacy en security. Iedereen zet gewoon zijn persoonlijke data te grabbel voor die bedrijven en derden door gebruik te maken van Facebook en consoorten. Is men nu echt niet slimmer?

  24. waarom zijn het altijd van die vage foto’s als het om geruchten gaat..

  25. Hmmm… Leuk! Na het eerdere nieuwtje hierover vroeg ik me af of dat de grote stap naar 9.0 zou rechtvaardigen. Na dit nieuwtje begrijp ik dat wel…
    Ben benieuwd hoe ze iTunes toch zo lichtvoetig mogelijk kunnen houden. Misschien door het aan of uit zetten van functies?

  26. mooie soep die screenshot

  27. Origineel geplaatst door Kris
    @Roy: nee man. Waarom “in plaats van” en niet gewoon “en”? Zat mensen die beide doen, moi incluis.

    Ook goed, als er masr Hyves bij zit 😉

  28. @Peter Louies: “Ik betreur het dat Apple die beslissing neemt…” Áls ze dat doen. Het zijn geruchten, wilde geruchten zelfs. Als alle rumors eens waar waren….

  29. Het delen van je muziek met anderen is wel goed. Dat heeft ook een beetje met iTunes/muziek te maken. Maar twitter/hyves/facebook heeft tog nix te maken met iTunes.

  30. Als je voor elk land de grootste sociale website moet integreren krijg je er heel veel.. Facebook is de grootste wereldwijd, dus dat vind ik een prima keuze!

    Hoop dat je via deze nieuwe functie ook foto’s kan importeren vanaf Facebook naar je iPhone contactenlijst.. Ben benieuwd! Ook lijkt me t handig als apple een functie inbouwd waar je precies kan zien aan welke apps je je geld hebt besteed!

    Voor beiden dingen heb je inderdaad een app, maar dit moet apple gewoon inbouwen..

  31. Uiteraard zijn deze fake. Last.fm staat bijvoorbeeld in het zwart en is geselecteerd. Apple doet dit in het wit.

  32. Ik weet bijna wel zeker dat die screenshot fake is.

    Ik heb namelijk de about screen van iTunes 8 vergeleken met die in de screenshot. Daaruit blijkt dat de 9 veel te groot is in verhouding met de 8.

    Afbeelding hier te bekijken:
    http://emberapp.com/users/werner/images/itunes-9

  33. Als ze nu eerst eens proberen er een fatsoenlijke mediaplayer van te maken… want oorspronkelijk zou dat het moeten zijn toch?

    Facebook gebruik ik wel in mijn browser, alsof ik daarvoor iTunes voor zou gebruiken… ik wacht nog op het moment dat óf iTunes beter wordt óf ik iTunes de prullenbak in kan gooien… maar dat moment zal wel nooit komen 🙁

    Origineel geplaatst door HJI
    @viermaal raden: Als je muziek-o-fiel bent is het m.i. wel degelijk interessant om de playlist van je vrienden (ook muziek-o-fielen) te zien om zo de laatste bandjes etc. te horen. In de kroeg er over lullen, thuis luisteren….

    Je kunt ook Simplyfy Media installeren… kun je gewoon de hele collectie van vrienden afspelen…

    En hoe organiseren we bookmarks en Cydia apps?

  34. En als je iPhone gejailbreakt is, word je geschorst 😛

  35. Sjongejonge daar zit ik nou echt niet op te wachten, iTunes is nu al een vet zware app, en om allerlei extra functies er in te gooien waar ik toch niks mee ga doen.. ik kan prima op facebook en twitter via de browser!

  36. Zoals Cedric al zegt, dit is fake. Al zou ik het wel handig vinden als er Last.fm in zou komen, verder vind ik het niet zo nodig, zolang je het ook uit kunt zetten vind ik het prima. Als ze echt met iTunes 9 zullen komen moeten ze toch echt met wat meer komen dan alleen sociale netwerken.

  37. Die screenshots zijn erg fake 😛

    maak een playlist met de naam Social en voor last.fm, volgensmij kun je plugins make voor iTunes

  38. Krijgen we dan ook korting van Apple in de muziekwinkel voor al het promotiewerk?

  39. itunes 9 zou wel eens een overgangs versie kunnen zijn en bijvoorbeeld een streaming functie krijgen. alle liedjes uit de store zijn te streamen naar je mac of iphone. nooit meer harddisk ruimte bij kopen dus.

    itunes 10 zal dan alleen nog maar streaming ondersteunen, zoals de platenmaatschappijen willen.

    Klinkt ook veel logischer om content die ik maak lokaal te beheren en te bewaren, maar content van derden (films, muziek) hoeft de hele wereld toch niet ook nog eens op een eigen harddisk of dvd te hebben staan?

  40. En Last.fm is geen applicatie die in NL te gebruiken is, zonder daarvoor elke maand te moeten dokken.

  41. Apple is amerikaans , Steve Jobs leeft in de VS. Dus facebook gaat boven hyves.

  42. Origineel geplaatst door michal
    Apple is amerikaans , Steve Jobs leeft in de VS. Dus facebook gaat boven hyves.

    Dat vrees ik ook. iChat bijvoorbeeld ondersteunt alleen AIM, Jabber en Google Talk — in Nederland amper bekend maar in de VS uitermate populair. Bovendien kunnen we met iTunes nog steeds geen ringtones maken, terwijl het in de VS wél kan. De VS hebben voor Apple een hogere prioriteit. Als ze daadwerkelijk Facebook gaan ondersteunen in iTunes dan zal Hyves daar vast niet bijkomen.

    De screenshots zijn sowieso fake, dat zie je meteen. Ik hoop dat Apple zich in de volgende versie van iTunes op de snelheid concentreert voordat er nieuwe features worden ingebouwd.

  43. Idd, wat is dat toch met Facebook? Alsof we allemaal in de US wonen! Iedereen weet dat in Nederland Hyves toch wel het meest gemeengoed is. Ik zou willen dat dat ook eens tot ontwikkelaars doordrong!

    Origineel geplaatst door Roy
    Voor de Nederlandse editie zouden ze dan Hyves moeten kiezen ipv Facebook..

  44. Origineel geplaatst door rob
    En Last.fm is geen applicatie die in NL te gebruiken is, zonder daarvoor elke maand te moeten dokken.

    Je moet helemaal niet voor Last.fm betalen. Enkel als je subscriber wilt zijn. Ik heb al jaren een Last.fm account en heb er toch nooit voor moeten betalen hoor.

  45. Voor al de mensen die te liggen zagen dat iTunes traag is, buy a Mac 😉

  46. Mooi. Dan wordt van elk medium daar ik gebruik van maakt een functionaliteit eraan toegevoegd. Dit had Microsoft ook al bij de Xbox 360 gepland.

  47. Origineel geplaatst door Tilbury
    Lijkt me volledig overbodig. iTunes moet gewoon een programma zijn en blijven voor het beheren van je muziek en daarmee klaar!!

    Helemaal mee eens. Ik vind het eigenlijk al absurd dat je je iPhone moet syncen met iTunes? Ik kan met een applicatie als Winamp toch ook niet tekenen en met Photoshop ook geen muziek luisteren?

    Origineel geplaatst door Dromedaris
    Voor al de mensen die te liggen zagen dat iTunes traag is, buy a Mac

    Gaap, weer zo’n useless fanboyuitspraak :)…

  48. Origineel geplaatst door Dromedaris
    Voor al de mensen die te liggen zagen dat iTunes traag is, buy a Mac

    idd!! En voor het hele hyves gedoe, wie zegt dat er maar 1 dit soort sociale websites geintegreerd gaat worden, kunnen der best meer zijn… En hyves hoort heus wel bij de ‘grotere’ in de wereld….Apple heeft facebook trouwens al in zijn software geintegreerd denk maar aan iPhoto 09… En twil nie zeggen omdat het in iTunes zou zitten dat je t ook moet gebruiken he 😉 Screenshots zijn volgens mij ook fake…

  49. nja nep idd .. het jaartal van copyright klopt ook niet denk ik voor de nieuwe iTunes 9 .. ->> “1992-2001” 🙂

  50. @ome willen:

    Wat dacht je?

    Inwoners NL 16 miljoen.
    Inwoners VS 300 miljoen.

    Denk je dat het ontwikkelaars in de VS veel zal interesseren waar sommigen(!) in NL de voorkeur aangeven?

  51. @viermaal raden: Daar komt nog bij dat Facebook een wereldwijde social network site is. In de VS gebruiken ze lokaal namelijk meer MySpace.

  52. Please alsof itunes niet al veel te traag is zonder al die onzin, come on now.

  53. Ik ben Belg. Ik gebruik facebook en last.fm. Ik vind dit dus wel handig! Want als ik itunes open, dan opent ook last.fm, wel handig als dit geintegreerd is. En als je iets niet gebruikt, dan kan je dat toch wegvinken in de voorkeuren.
    En waarom zitten jullie te zagen. Alsof je iets kan veranderen…
    En als je niet tevreden bent, zoek dan iets anders.

  54. Hahaha, ik geloof dit echt totaal niet .. als je ziet waar die facebook knoppen staan (onder in een balk)… gezien op screenshots die op macrumors.com staan, dan ga ik toch sterk twijfelen of dit wel door apple bedacht is… het zou kunnen maar voor mij nog geen concreet bewijs dit..

  55. Origineel geplaatst door Tranceparency
    Origineel geplaatst door DromedarisVoor al de mensen die te liggen zagen dat iTunes traag is, buy a Mac idd!! En voor het hele hyves gedoe, wie zegt dat er maar 1 dit soort sociale websites geintegreerd gaat worden, kunnen der best meer zijn… En hyves hoort heus wel bij de ‘grotere’ in de wereld….Apple heeft facebook trouwens al in zijn software geintegreerd denk maar aan iPhoto 09… En twil nie zeggen omdat het in iTunes zou zitten dat je t ook moet gebruiken he Screenshots zijn volgens mij ook fake…

    Alsof iTunes veel sneller op de Mac is. Ik vind het nog steeds ontzettend traag.

  56. Van mij mogen ze eerst iTunes sneller en beter laten werken op windows..(mac fans roepen wss ‘koop een mac’ of ‘ligt aan windows’ maar toch >_>)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.