Reacties voor: Gerucht: iPad 3 al dit najaar op de markt

Het gerucht gaat dat Apple ons dit jaar wil verrassen met twee iPad-lanceringen: één in het voorjaar (naar verwachting maart) en één in het najaar (naar verwachting september).
Lees het complete artikel → Gerucht: iPad 3 al dit najaar op de markt
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Geloof er niets van. Dan zouden mensen de iPad 2 overslaan omdat later dit jaar een betere versie op de markt komt. Lijkt me TE snel.

  2. Ik denk dat dit een heeeel slimme zet van Apple is. Aangezien de concurrentie ook niet stil zit. Je wordt nu doodgegooid met Android tablets (de een nog meer nageaapt van de iPad dan de ander). Iedereen wil nu ook een graantje meepikken van de explosief groeiende tablet markt. En Google wil niets liver zien dat Apple in het stof hapt achter Google aan.
    Gelukkig, van alle tablets die op de CES 2011 verschenen als prototype, moeten we nog een hele tijd wachten….als ze komen.

    Apple moet met rest wel meegaan, anders kost dit hun wel marktaandeel.
    Heb ik weer iets om naar uit te kijken. Als 3 er echt komt….dan denk ik dat ik 2 nog even laat liggen.
    Of ik koop een Samsung Galaxy Tab…….kuch…….grapje!!!!
    (PS daar blijken er ook niet zoveel van verkocht te zijn dan wat Samsung ons voorschoteld….en maar roepen dat Android explosief groeit….met hun mond ja!)

  3. Hier geloof ik even niks van, als in April de iPad 2 verschijnt en je weet dan al dat in september de iPad 3 word verwacht koopt niemand de iPad 2 meer.
    Daar snijd Apple zich gigantisch mee in de vingers, en zo dom zijn ze daar niet in Cupertino!

  4. Lijkt me sterk dat ze een nieuw model binnen drie maanden vervangen. Omdat

    – iemand die versie 2 heeft gekocht, zich bekocht zal voelen.
    – anderen gaan zitten wachten op versie 3.
    – niemand versie 3 gaat kopen omdat versie 4 over een paar maanden beschikbaar zal zijn.

    Apple heeft niet bepaald de reputatie dat ze zich iets aantrekken van de nieuwe modellen van hun concurrenten, zeker niet als die modellen zich nog moeten bewijzen. Apple doet dat ook niet bij hun computers.

  5. ik geloof het gerucht nog niet eens….
    want ze hebben de ipad 2 nog niet eens officeel aangekondicht…..

  6. Apple is altijd stipt met hun iDevices en gaan ook nooit sneller of slomer op de markt gebracht worden.

  7. Ben ik de enige die denkt: iPad 3D?

    Als er inderdaad 4 miljard door Apple is geïnvesteerd in nieuwe componenten en dat het zeer waarschijnlijk is dat die investering ziet op de touch screens van de derde generatie iPad, denk ik dat Apple wellicht de 3D markt op gaat met de iPad om zo de concurrentie ver voor te blijven.

    Dus in september een iPad 2 met 3D functionaliteiten?

    Of praat ik nu onzin 🙂

  8. Ik denk ook niet dat de iPad 3 een gigantische verbetering zal zijn.
    Meer in de trant van:
    snellere chip,
    uitbreidingspoort (USB)
    extra camera (wat me sterk lijkt maar oke…..)

    etc…

  9. En, volgens mijn goed ingelichte bronnen de iPad 4 in december dit jaar, mooi voor de feestdagen !

  10. Dat dit geplaatst word 🙁 wat laag, het is niet eens een gerucht maar een onderbuik gevoel. Helemaal nergens op gebaseerd. Jammer hoor!

  11. Zijn ze bang geworden voor de TouchPad van HP dat ze zo snel met de 3 uit komen? :p

  12. Ik zou mezelf niet in de vingers snijden als ik apple was door de ipad 2 die zich nog moet terug verdienen zomaar te laten vallen. Dat is een stomme zet en daar geloof ik niet in. Het kan wel zijn dat ze in het najaar een duurder model op de markt gaan brengen die in specificaties gewoon de ipad 2 overtreft. Een duurdere serie. Misschien zelfs voor een andere doelgroep. Daar geloof ik wel in, omdat apple dan nog steeds laat zien de marktleider te zijn en mensen een idee geven over wat nog kan gaan komen.

  13. Wat mij betreft mag apple de iPad2 overslaan als de resolutie blijft hangen op 1024 * 768. Leuk dat er een camera in zit, en wellicht een usb of uSD interface, maar meer dan leuk is het ding dus niet. Apple zal wat mij betreft met heel wat beters moeten komen.

    De geopperde 3D versie lijkt me inderdaad een reëele kans van slagen hebben.

  14. Wat een onzin, dan kun je elke nieuwtje wel gaan plaatsen.

  15. Origineel geplaatst door Rdh
    Dat dit geplaatst word wat laag, het is niet eens een gerucht maar een onderbuik gevoel. Helemaal nergens op gebaseerd. Jammer hoor!

    Nee, het is wél ergens op gebaseerd. Als het puur en alleen op basis van John Gruber’s giswerk was — die overigens hele goede bronnen rondom Apple heeft — zou het geen artikel waard zijn geweest. Maar de berichtgeving van TechCrunch, doorgaans een zeer betrouwbare website, geeft wel degelijk enige geloofwaardigheid aan die onderbuikgevoelens. Je moet het verhaal natuurlijk wel in zijn context blijven zien. Gruber schrijft iets en TechCrunch haakt daar op in door te schrijven dat zij informatie hebben dat Apple inderdaad andere plannen heeft.

  16. @Zomer Gelukkig doen ze dat hier ook 😉

  17. Wellicht heeft dit te maken met het nieuws dat Texas Instruments een zeer energie zuinige quad-core SoC voor mobile devices heeft gemaakt die in september van dit jaar beschikbaar komt. Mocht de ipad 3 inderdaad een scherm krijgen met superieure resolutie dan is zo’n snelle processor noodzakelijk. Mocht de ipad 3 een significante upgrade zijn van de huidige ipad c.q. ipad 2 zal ik aan het eind van dit jaar mijn Atom dual-core netbook verschepen naar mijn Foster Parents kind.

  18. Al die mensen die dit niet geloven omdat het ‘te snel’ zou zijn vergeten één ding: het gaat om geruchten. Apple zal het zelf nooit bevestigen, want dan gaan mensen misschien wèl wachten tot model 3 op de markt komt. Maar zo lang het alleen maar een gerucht is, zal dat zo’n vaart niet lopen. Daarnaast zou model 3 een duurder topmodel kunnen zijn, dat náást model 2 komt, niet in plaats van. De tijdspanne is ook helemaal niet zo gek. Kijk eens naar compactcamera’s en videocamcorders. Daar is het doodnormaal dat er een half jaar later al weer een nieuw model wordt geintroduceerd.

  19. Ik geloof het gerucht wel! Maar het wordt dan wel een iPad Touch. Als je kijkt naar de strategie van Apple, dan zie je dat ze een compleet platform met bijbehorende devices willen neerzetten. Daarin past omvorming van iTunes in een muziekdienst, Apple Tv en Gamecenter (uiteindelijk geintegreerd). Logische stap daarin zou een 7 inch WiFi iPad zijn met speciale gamefutures, gecombineerd met de uitrol van een nieuw Gamecenter waarin je al dan niet met een abonnement games kunt downloaden die op een 7 inch veel beter gespeeld kunnen worden. Ook video’s zijn uiteraard veel beter te zien op een 7 inch dan op de huidige iPod Touch, terwijl het apparaatje veel makkelijker mee te nemen is dan een iPad. Dit wordt echt de hype voor de jeugd van 2012.

  20. @Johan: Helemaal mee eens. iPad 3 wordt meer een iPad 2 maar dan duurder en meer high end. Zo kan er nog steeds voor de instapprijs van 500 euro een iPad gekocht worden en voor wie het ervoor over heeft kan een iPad voor 750 euro aangeschaft worden welke een retina display + dual core processor heeft. Vergelijkbaar met Macbook vs Macbook pro.

    Dit is ook in lijn met wat de rest van de tablet markt doet. Apple geeft hier een antwoord op andere high end tablets en kan er ook een vergelijkbare prijs voor vragen.

  21. Van de reactie van Michel moest ik in ieder geval hard lachen. TechCrunch is als nieuwsbron nog minder betrouwbaar dan de Privé of de Weekend.

    Dus ik laat TechCrunch helemaal buiten mijn beschouwing als het om dit ‘gerucht’ gaat. Het woord gerucht staat tussen quotes, want het is géén gerucht. Zelfs een gerucht is gebaseerd op een bron, een geluid uit een bepaalde hoe, een kuchende regenjas. Maar daar is hier helemaal geen sprake van

    Het gaat om een redenatie van Gruber. Eentje die ik best kan volgen, de meest ideale tijd om een iPad te lanceren is in september. Dan heb je nog een aantal maanden om dat ding ‘uitverkocht’ te laten zijn voordat men massaal kadootjes (lees iPads) voor elkaar gaat kopen. En om nou te wachten tot september is ook niet helemaal lekker voor de verkoop van de huidige versie, dus Apple zal binnen een paar maanden zeker de iPad 2 op de markt gooien.

    Maar meer dan een redenering is het niet. En om daar dan een artikel van 11 alinea’s aan te wijden is wel erg overdreven…

  22. Origineel geplaatst door Bas van Dun
    Geloof er niets van. Dan zouden mensen de iPad 2 overslaan omdat later dit jaar een betere versie op de markt komt. Lijkt me TE snel.

    idd, als alles waar is dan doe ik dat zeker 😀

  23. Ik ben benieuwd of John Gruber een flinke zak geld op zijn rekening heeft gehad van HP om dit gerucht in omloop te brengen.

    Het is ideaal want iedereen gaat nu wachten op de iPad 3
    En dan is er ineens voilà de HP TouchPad.

    😉

  24. Ik denk wel dat hier wat inzit hoor, moet je mensen eens zien kopen wanneer ze weten dat ze de buurman kunnen pesten met de iPad2

  25. hahaahahahaahahahaah ipad 3 en niet eens twee wat willen ze doen een generatie overslaan omdat ze de hardware hackvrij hebben gemaakt denk wel dat met ios 5 iphone 5 komt en dan ook ipad 2 en ipods newe generatie 😀

  26. Apple blijft wel erg stil.

    Ben benieuwd wanneer ze ons gaan verrassen met iets nieuws.

  27. Origineel geplaatst door Reinier Ladan
    Van de reactie van Michel moest ik in ieder geval hard lachen. TechCrunch is als nieuwsbron nog minder betrouwbaar dan de Privé of de Weekend.

    Daar denkt de Mac-blogosphere anders over. Maar goed, dat is jouw mening. Ik kijk er waarschijnlijk anders naar dan jij. Zoals ik al zei in mijn vorige reactie waren Gruber’s opmerkingen alléén geen reden geweest om een artikel te plaatsen. Het artikel van TechCrunch geeft in mijn optiek echter wel enige geloofwaardigheid aan hetgeen Gruber allemaal schrijft.

    Bovendien lijk je even te vergeten dat 95% van wat over Apple geschreven wordt een gerucht is, van horen zeggen of anderszins. Apple is nou eenmaal een gesloten bolwerk. Zonder die geruchten zouden de meeste websites, waaronder mogelijk ook de onze, hun bestaansrecht gewoon verliezen.

    Maar meer dan een redenering is het niet. En om daar dan een artikel van 11 alinea’s aan te wijden is wel erg overdreven…

    Als je, zoals jij stelt, TechCrunch buiten beschouwing laat heb je inderdaad gelijk. Daarom heb ik dat er ook heel expliciet bij gezet. Het is geheel aan de lezer wat hij/zij met die informatie doet. En of ik er nou 2, 5 of 11 alinea’s aan wil wijden is geheel mijn zaak. Ik hou er van om duidelijk te zijn en waar mogelijk achtergrondinformatie te geven. De een leest liever een kort artikel, de ander liever een langere. Je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken.

  28. @Reinier Ladan:

    lees het dan niet

  29. Goh, toch maar even wachten dan. Heb deze ook nog niet zo lang zonde als ik te vroeg koop.

  30. Ik dacht dat er nog enigszins een beetje journalistieke ambities waren bij ipadclub, maar blijkbaar heb ik dat mis. De site draait voor 95% op geruchten, roddel en achterklap. Dan weet ik dat ook weer.

  31. Ik zie dit best wel gebeuren eigenlijk. Denk dat als je kijkt naar feestdagan dat september, oktober ook beter is. Misschien gaan ze de ipad 2 gewoon blijven produceren en dan de ipad 2 HD/Pro/3D gewoon voor erbij, voor de mensen die net nog wat meer willen, net zoals ze de 3gs ook nog steeds verkopen naast de iphone 4 😉 maar het blijft bij apple altijd gissen

  32. Origineel geplaatst door Reinier Ladan
    Ik dacht dat er nog enigszins een beetje journalistieke ambities waren bij ipadclub, maar blijkbaar heb ik dat mis. De site draait voor 95% op geruchten, roddel en achterklap. Dan weet ik dat ook weer.

    Dat zijn jouw woorden. Ik heb niet gezegd dat iPaclub voor 95% op geruchten draait, maar voor veel andere Apple-websites geldt dat over het algemeen wel. Als je je toelegt op één specifiek Apple-product, in dit geval de iPad, moet je niet verwachten dat je daar elke dag journalistieke hoogstandjes over kunt lezen. Bij het soort reacties als de jouwe krijg ik dan ook al snel een de-beste-stuurlui-staan-aan-wal-gevoel. Die journalistieke ambities zijn er overigens wel, maar goed.

  33. Internet is geen krant waar elke dag de drukpers moet rollen, je kunt juist dingen overslaan. Als lezers (als jij dat flauw ‘stuurlui aan wal’ noemt, succes daarmee) zeg ik: liever kwaliteit dan kwantiteit.

  34. @Reinier Ladan: Het is aan jou om items te lezen of niet. Als het je niet bevalt hoef je toch niet in discussie met de schrijver.

    Ik zou lekker wat anders gaan doen met mijn tijd. Kan de schrijver weer verder met zijn werk.

  35. Origineel geplaatst door Reinier Ladan
    Internet is geen krant waar elke dag de drukpers moet rollen, je kunt juist dingen overslaan. Als lezers (als jij dat flauw ’stuurlui aan wal’ noemt, succes daarmee) zeg ik: liever kwaliteit dan kwantiteit.

    We slaan ook wel dingen over. Maar hoewel internet geen krant is, is content wel belangrijk. Geen content, geen bezoekers. Zo werkt het nou eenmaal. En ik noem dat stuurlui aan wal, omdat jij het kennelijk allemaal beter weet. Ik zie liever een goede balans tussen kwaliteit en kwantiteit dan dat ik alleen voor een van beiden kies. En, ik ben geen lezer. Ik ben de auteur van het artikel hierboven 😉

  36. Ik heb begrepen dat er wel eens een 27″ Apple touchscreen zou kunnen komen..
    Het beste van de iPad en iMac gecombineerd !

  37. Ik voorspel dat de iPad 10 in het jaar 2020 uitkomt. 🙂

  38. altijd maar zagen
    niet normaal …

  39. Het zou me niet verbazen als Apple op een gegeven moment overstapt na een 6 maanden cycles. Ze moeten wel om de concurrent te slim af te zijn. Een cyclus van een jaar, voor zowel de ipad of iphone is te lang. De andere merken verbeteren in een sneller tempo hun modellen dus apple moet wel om bij te blijven. En of kopers dan gaan wachten met het kopen van een model, dat denk ik niet, omdat nu andere merken ook snel hun modellen verbeteren en uitbrengen en toch worden alle modellen gewoon verkocht. En naast dit gegeven is het ook zo dat de meeste kopers van een iphone of ipad niet elke dag alle nieuwe nieuwtjes en ontwikkelingen in de gaten houden zoals wij hier op ipadclub of iphoneclub.

  40. @Tim: zijn de iphone refreshes niet gewoon elk jaar omdat je ook elk jaar contracten hebt die aflopen?

  41. @Kasuja: Dat zou zeker 1 van de opties kunnen zijn waarom apple een jaar cyclus heeft. Maar andere fabrikanten komen met steeds snellere en hardware betere concurrenten. Om dit bij te houden moet apple denk ik wel half jaar cyclus gaan invoeren. Of ze moeten echt bij hun roots blijven en niks van de rest aantrekken en hun eigen weg volgen. Dit heeft altijd gewerkt natuurlijk, maar dat was wel in de tijd dat ze nog een beetje de titel van “underdog” hadden en deze titel zijn ze ondertussen wel kwijt, omdat ze nu “trendsetter” zijn geworden en de rest volgt.

  42. @Kasuja: Dat zou zeker 1 van de opties kunnen zijn waarom apple een jaar cyclus heeft. Maar andere fabrikanten komen met steeds snellere en hardware betere concurrenten. Om dit bij te houden moet apple denk ik wel half jaar cyclus gaan invoeren. Of ze moeten echt bij hun roots blijven en niks van de rest aantrekken en hun eigen weg volgen. Dit heeft altijd gewerkt natuurlijk, maar dat was wel in de tijd dat ze nog een beetje de titel van “underdog” hadden en deze titel zijn ze ondertussen wel kwijt, omdat ze nu “trendsetter” zijn geworden en de rest volgt.

  43. Ik zou heel graag een 7 inch iPad willen hebben. Maar daar hoor ik niemand over. Dat is denk ik de reden dat toch veel mensen voor de Samsung gaan..

  44. Marjon, zie mijn eerdere reactie. Als Apple met een 7 inch versie komt, is het jaarlijkse iPodevent in het najaar natuurlijk het moment om het te doen. In de zomer een nieuwe versie uitbrengen, en in het najaar weer maakt ze ongeloofwaardig en onbetrouwbaar. De klant zal dan gaan denken, alles wat ik nu koop is echt binnen een paar maanden verouderd.
    Ik gok op een concurrent voor de psp playphone die binnenkort in Barcelona gepresenteerd wordt. de naam had ik ook al geschreven “iPad Touch”.

  45. ik denk aan elk seizoen een nieuwe ipad, is dat niet realiseerbaar? ikea heeft ook vier keer per jaar nieuwe meubeltjes of kijk eens naar de fashion wereld.. dus voor de lente zomer herfst en winter wil ik een ipad met steeds nieuwe features, aanpassingen en vorm mede ontwikkeld door tom ford, donna karon of calvin klein, dan wordt de wereld pas echt mooi en peacefull: everybody happy!

  46. Het is heel gemakkelijk om de release cycle bij te stellen. Gewoon een “refresh” uitbrengen: het zelfde apparaat, maar dan met enkele nieuwe features, zowel in hardware als in software.

    Apple heeft er veel belang bij om de releasedata van de iPad en de iPhone verder uit elkaar te trekken, aangezien het grotendeels dezelfde kopers zijn. Met een release in het najaar kan Apple ook beter ‘knallen’ in de aanloop naar de kerst.

  47. Origineel geplaatst door iFreek
    aangezien het grotendeels dezelfde kopers zijn. Met een release in het najaar kan Apple ook beter ‘knallen’ in de aanloop naar de kerst.

    als je de kwartaal cijfers er op na houd zie dat Apple in een stijgende lijn zit kwa sales. Ze verkopen meer een meer aan nieuwe klanten. Niet steeds aan de zelfde klanten. Anders zou je markt aandeel ook niet groeien namelijk.

  48. Een iPad 3 lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. Ik verwacht persoonlijk een nieuwe versie van IOS speciaal voor de Ipad 3. Ik denk dat ze met de iPad van de oversized iPod imago af willen. ik verwacht dan ook een UI dat sterk zal lijken op Android Honeycomb en Webos van HP/ Palm. Daarnaast lijkt het mij wel waarschijnlijk dat ze een kleinere ipad introduceren met een update van de huidige IOS om het gat tussen de verbeterde iPad 3 en de iPod Touch op te vullen. Ik denk echter wel dat dit louter toekomst muziek is en verwacht dan ook niet een iPad 3 en/ of een 7 inch ipad voor april 2012.

    Voor nu hanteerd Apple waarschijnlijk de huidige recycle cyclus en verwacht ik geen grote veranderingen.

  49. @Complicated: wie weetbkomt Apple dan wel met een iPad PRO
    Net als een MacBook bestaan er er ook een MacBook PRO te koop is. En die is dan dan weer krachtiger en heeft aansluitingeni die de gewone iPad mist ofzo.

  50. @Kasuja:
    Dat zou idd een mooie toevoeging zijn. Een iPad pro dat wel beschikt over een Retina Display en Multi touch gestures bijv. Ik verwacht echter niet dat Apple extra aansluitingen op de iPad gaat plaatsen. Ze hebben Airplay niet voor niets geintroduceerd en die mega datacenter zal op korte termijn ook in gebruik genomen gaan worden. dus ik zeg cloudservice. wellicht dat dit de one more thing gaat worden voor de iPad 2 of de nieuwe iPhone. Who knows?!

    Ben in iedergeval benieuwd naar de eerst volgende keynote!

  51. @Tim: Het zou in ieder geval zeker niet de eerste keer zijn dat Apple een release cycle van 6 maanden hanteert. De Mac mini bleef meer dan anderhalf jaar ongewijzigd tot 2009. In maart kwam er een nieuw model uit (early 2009) om een half jaar later in september weer vervangen te worden door een nieuwer model (de late 2009). De Mac mini is toch wel het voorbeeld dat release cycles bij Apple volledig open staan. Een ander goed voorbeeld zijn de ACD’s, die ook een tijdje ongewijzigd zijn gebleven tot de komst van de 24″ en later de 27″ ACD’s. Tja, niets is zeker bij een blackbox bedrijf als Apple.

    Overigens is Apple niet de enige die ineens van release cycle switcht. Onlangs heeft Mozilla dit ook gedaan voor Firefox, die willen ineens met versies 4, 5, 6 en 7 dit jaar uit gaan komen. Dit kunnen ze doen door minder wijzigingen per versie door te voeren. Daardoor kunnen ze zich meer en beter op kwaliteit concentreren. Dit proces is ook al door o.a. GNOME geadopteerd (vaker kleine releases; in dit geval ieder half jaar). Een ander voordeel wat eerder voor Apple zal gelden is het sneller kunnen inspelen op de concurrentie. Maar ja, zie de iPhone…hebben ze dat wel nodig? Dat hanteert al 4 jaar een release cycle van 1 jaar.

  52. @Complicated: Ben ook erg benieuwd. Bij een iPad pro denk ik aan een iPad met het gewone Mac OSX er op en een aanraakscherm dat naast multitouch ook Wacom pen invoer ondersteund.

    Wat je dan krijgt is iets wat heel erg lijkt op de ModBook van axiotron

  53. Ik geloof er niets van, maar ik ga ze beiden toch wel kopen als het wel zo zal zijn.

  54. ze kunnen ook de ipad 2 gewoon overslaan en dan zijn we er ook toch?

  55. @plaas: de eerst volgende iPad die uit komt is dan technisch nogsteeds de iPad twee.

    Ook al hebben ze meerdere modellen er tussen gehad die het niet gehaald hebben tot het model dat wel de winkel zal halen.

  56. Aangezien de iPad niet is gebaseerd op telefooncontracten is het veel eenvoudiger om meerdere modellen per jaar te lanceren met uitgebreide functionaliteit. Persoonlijk hoop ik dat er meedere versies van de iPad komen dan alleen een wifi en 3G model. Ik hoop op duurdere modellen met betere hardware en extra hardware voor de geavanceerde eindgebruiker. “Eenvoudige” gebruikers kunnen dan kiezen voor het goedkopere basismodel.

    Wat de iPhone betreft, zie ik het bovengenoemde ook wel zitten al zal dat met alle contracten die zijn gesloten met telecom aanbieders wel lastiger te realiseren zijn. Maar zelf denk ik juist dat wanneer er een nieuw model uit komt en mensen nog vast zitten aan een lopend contract, ze eerder geneigd zijn om hun huidige contract en toestel cadeau te geven aan een vriendin, vader, moeder, grootvader, grootmoeder etc. en zelf een nieuw contract af gaan sluiten met het nieuwe toestel erbij. Het zou helemaal te gek zijn als de iPhone ook met prepaid of overal los/simlockvrij verkocht zou worden. Diehard Apple fans zouden dan zoiezo het nieuwe model aanschaffen.

    Apple kan hier nog beter op inspelen door een dienst aan te bieden die je iPhone tweedehands in de verkoop zet voor een lagere prijs dan de nieuwprijs uiteraard. Apple beoordeelt en taxeert de binnengekomen tweedehands toestellen, verkopers zijn er vrijwel van verzekerd dat hun toestel snel verkocht wordt doordat mensen eerder geneigd zijn om hun tweedehands toestel bij Apple te halen dan bijvoorbeeld op
    Marktplaats, want bij Apple hebben ze garantie dat ze kwaliteit kopen, en dat ze niet opgelicht worden. Apple strijkt een percentage van het verkoopbedrag op en voilà, iedereen blij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.