Gerucht: ‘Eerste Belgische Apple Store begin 2013 in Gent’ (update)

Verschillende geruchten wijzen er op dat Apple binnenkort in Gent een Apple Store wil openen. Verbouwingen in de Veldstraat in Gent tegenover Fnac en Inno maken ruimte voor een Apple Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store AmsterdamApple is van plan om een Apple Store te openen in Gent. Dit beweert de Waalse Apple-blog iRevolution, die gelieerd is aan de krant La Libre. De Apple Store zou in de Veldstraat worden gevestigd, tegenover electronicawinkel Fnac. De geruchten worden van verschillende kanten beaamd: zo beweert Apple Nieuws Vlaanderen soortgelijke verhalen te hebben gehoord van een bron en schrijft ook Le Soir over de Apple Store in Gent. De winkel zou begin 2013 zijn deuren openen, maar de opening zou wellicht ook al eind 2012 kunnen plaatsvinden.

Nieuwe geruchten wijzen op een Apple Store in Post Plaza Gent.

Na de opening van de Apple Store in Gent zou er een winkel in Antwerpen volgen, waarna er een derde Apple Store in Brussel wordt geopend. Het werk aan de Apple Store in Gent zou deze week al zijn gestart.

Apple heeft zelf nog niets bekendgemaakt over nieuwe Apple Stores in België.

De locatie tegenover Fnac in de Veldstraat is bijzonder. Tenzij Apple meerdere winkelpanden heeft gekocht om de Apple Store in te vestigen, lijkt er niet genoeg ruimte te zijn om de grootte van bijvoorbeeld de winkel in Amsterdam te evenaren. Daarnaast zit de onlangs vernieuwde Apple Premium Reseller Switch om de hoek.

De Belgische krant De Standaard schreef vorige week over grootschalige werkzaamheden in de Veldstraat. De panden tegenover Inno en Fnac zouden worden omgevormd tot een omvangrijk complex met winkels en acht appartementen. Het project moet volgend jaar al klaar zijn. Voorheen waren Body Shop, Cassis, Free Record Shop en Bozzy in de panden gevestigd. Deken Mon Cocquyt wilde oorspronkelijk de panden slopen en nieuwbouw neerzetten, maar kreeg daar van de stadsdiensten geen toestemming voor. Eén pand mag worden gesloopt, de rest hoort bij het straatbeeld en moet blijven staan. De gebouwen zelf worden ontmanteld, waarbij het achterste deel wordt afgebroken. De gevels moeten op één na blijven staan. Er komen winkels, waarvan eentje een gelijkvloerse ruimte van 800 vierkante meter heeft, met nog eens 700 vierkante meter op de eerste verdieping. Wellicht dé plek voor de nieuwe Apple Store? Apple kan zich melden bij Cushman & Wakefield, het bedrijf dat de verhuur regelt.

De site IFO Apple Store schrijft ook over een Apple Store in Gent, maar beroept zich daarbij op verhalen van “verschillende lokale media”. Vermoedelijk refereert de site daarmee terug naar de verhalen van onder andere iRevolution.

Er zijn al een aantal Apple Premium Resellers in België. Deze winkels zijn niet van Apple zelf, maar moeten aan een aantal regels voldoen om producten van Apple te verkopen. Een officiële Apple Store wordt door Apple zelf beheerd. Hierdoor hebben Apple Stores vaak bijvoorbeeld meer iPhones of iPads wanneer er een nieuw model op de markt verschijnt.

Het Nieuwsblad meldt dat de eerste officiële Apple Store niet in de Veldstraat in Gent zal komen. Volgens de eigenaar van het pand is het onmogelijk dat er begin 2013 al een Apple Store geopend kan worden. “De winkelpanden zullen ten vroegste in september 2013 klaar zijn. Bovendien heb ik nog niks vernomen over de komst van een Apple Store. Welke winkels er dan wel komen ligt nog niet vast”, zegt Cocquyt. Le Soir suggereert dat de Apple Store begin volgend jaar of zelfs nog vóór de feestdagen de deuren gaat openen. Maar dat lijkt onmogelijk. Bij de Amsterdamse Apple Store duurde de verbouwing vele maanden en werd vele maanden vóór de opening al personeel geworven. In Gent is dat nog niet aan de orde.

Tipgevers: Steven en David

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2013, 12:15
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.