iPhone 4S opgenomen in recyclingprogramma van Apple

Apple heeft de iPhone 4S opgenomen in het recyclingprogramma van Apple.

iphone-4sHeb je een iPhone 4S die niet helemaal perfect meer functioneert, dan kan dat lastig zijn bij tweedehands verkopen. Je zou een kleine reparatie kunnen overwegen, waardoor je toestel weer aantrekkelijk wordt voor een koper. Maar je kunt ook bij Apple terecht. Via het recyclingprogramma krijg je geld terug als je oude toestellen inlevert. De prijs die je voor je oude toestel krijgt is afhankelijk van de staat waarin de telefoon verkeert. Een perfect functionerende iPhone 4S levert het volgende op.

  • 16GB iPhone 4S: €309
  • 32GB iPhone 4S: €333
  • 64GB iPhone 4S: €357

Bij de goedkopere uitvoeringen kan misschien gunstig zijn om mee te doen aan het recyclingprogramma. Bij de duurdere iPhones kun je op de tweedehands markt vrijwel altijd meer krijgen. De prijs die je krijgt is afhankelijk van de staat waarin de telefoon verkeert. Voor een niet meer functionerende iPhone met waterschade of een kapot LCD-scherm krijg je bij een 64GB iPhone 4S nog maar €53. Is er waterschade maar doet de iPhone het nog wel, dan krijg je €142. Is alleen het glas stuk, of zit er een scheur in de rand? Dan is €232 voor jou. De exacte prijs hoor je wanneer je je iPhone hebt opgestuurd naar Dataserv GmbH, het bedrijf dat het recyclingprogramma voor Apple afhandelt. De oudere iPhones staan nog steeds in het programma, maar leveren nauwelijks meer iets op. Voor een perfect functionerende 4GB iPhone van de eerste generatie krijg je slechts 4 euro. Verkopen op eBay levert ongetwijfeld meer op.

Wil je je iPhone opsturen naar het recyclingprogramma, dan vul je een formuliertje in. Je krijgt daarna een envelop waar je je iPhone in kunt stoppen. Nadat de telefoon gecontroleerd is krijg je een tegoedbon voor de Apple Store. Valt het bedrag tegen? Volgens Matt Brian krijg je dit jaar meer geld dan vorig jaar, toen je iPhone 4 kon insturen, in afwachting van de iPhone 4S.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 15:39
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 4s, recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.