Reacties voor: Gerucht: Apple onthult op 17 oktober iPad mini (update)

Volgens een gerucht van Fortune gaat Apple op 10 oktober de media uitnodigen voor een event rondom de iPad mini. De iPad mini zou dan rond 2 november in de winkel kunnen liggen, ruim op tijd voor de feestdagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. iPad mini?? Doe mij maar een nieuwe iMac en 2 flugel!

  2. Nice! Nu maar hopen dat het echt zo is 🙂

  3. Waarom staat bij het plaatje geen iphone 5

  4. Kan iemand mij vertellen waarom hier zo naar uitgekeken wordt? De iPad gebruik ik vooral in zakelijk en thuis om te internetten, nieuws te lezen op de bank enz enz. Is allemaal net wat lekkerder dan op een iPhone.

    Waarom zou een kleiner formaat iPad beter zijn?

  5. @Frank:Zodat het allemaal wat handzamer is.
    Ik ben een gelukkige eigenaar van een ipad 2 wifi 32gb en hij bevalt mij uitstekend, maat het zou ook wel leuk zijn om mijn ipad in mijn binnenzak te doen.
    Dat kan met een 10 inch tablet niet maar met de ipad mini wellicht wel.

  6. Liever de nieuwe imac. Mijn oude windhoos is al tijden op. In afwachting van de nieuwe imac nog niks nieuws gekocht maar hoe slim was dat?

  7. Alleen als hij tactile feedback krijgt koop ik hem en verkoop ik mijn grote ipad. anders blijf ik liever bij de grote ipad.

  8. Indien er een gps module in zit is het een leuk formaat voor in de auto als tomtom etc 🙂

  9. Apple zal me tijdens de introductie vast wel weer weten te overtuigen, maar op dit moment zie ik echt niet waarom iemand een iPad Mini zou willen gebruiken. Dat is dus een iPad met een scherm zo klein dat het nét niet lekker is om op te browsen bijvoorbeeld.

    Ik lachte juiste de Galaxy Note zo erg uit voor het proberen aan te breken van een markt die nooit zal bestaan 😛 Nu moet Apple dat niet ook gaan proberen ineens …

  10. Precies, het wordt tijd voor een upgrade voor de imac.
    Het gaat alleen nog maar over ipads, macBooks, iphone’s…

  11. Als de prijs rond de 250 Euro wordt is het een leuke e-reader concurrent en navigatie alternatief in de auto. Misschien ook voor de kids die nog geen grote (lees dure) iPad krijgen?!

  12. ipad 3 ligt nog in de namenkast.
    het word gewoon ipad 7.7 oid 8.8 what het scherm wordt.
    mini betekent klein. een apparaat van apple presenteer je niet als ‘mini’ maar juist groots. ook als je een iphone 4 met extra balk toevoegt.
    dus ipad scherm.inchnummer is logischer

  13. Sinds ik de mba heb merk ik dat ik de ipad steeds minder gebruik, en dit enkel als de mba bezet is.

    Dus de nieuwe ipad klein of groot neem een goedkoop mba en het is beter! Zeker als je thuis de atv hebt.
    Volledig webbrowsen met html5 en full flash content op de grote scherm super gewoon.

    Voor onderweg, ik zweer bij de note. Ik wacht vol ongeduld op de note2. Apple heeft mij niet helemaal overtuigd met de iphone 5/maps/snelle krassen/scherm grootte/cpu snelheid.

    Het enige dat de iphone 5 bij mij verrast is de gewicht, hij voelt heerlijk aan. Ligt zo goed in de hand, beetje koel maar het is aluminium dus dat is normaal.

    Mijn conclussie, ipad->macbook air+apple tv voor thuis.
    Note/note 2 voor buitenshuis.

  14. Origineel geplaatst door remco
    …een apparaat van apple presenteer je niet als ‘mini’ maar juist groots…

    Mac mini?

  15. @remco: iPod mini, nano en de Mac Mini

  16. Origineel geplaatst door Frank
    Kan iemand mij vertellen waarom hier zo naar uitgekeken wordt? De iPad gebruik ik vooral in zakelijk en thuis om te internetten, nieuws te lezen op de bank enz enz. Is allemaal net wat lekkerder dan op een iPhone.Waarom zou een kleiner formaat iPad beter zijn?

    Helemaal mee eens. Zit er zeker niet op te wachten. iPad voor thuis is een goede vervanger voor de MacBook. Onderweg is iPhone prima te doen. Vraag me af wat je met een kleinere iPad nog gaat doen? Thuis als vervanger van Macbook of air is hij te klein. Meenemen ipv een iPhone is ook geen optie, meeste willen toch telefonisch bereikbaar zijn.

    Dat zal dan een huidige iPad worden voor thuis, iPad (mini) voor onderweg naast je iPhone .. lijkt mij niets .. ben heel tevreden met iPhone alles bij je wat je nodig hebt en in mijn geval zelfs meer dan nodig. iPad thuis fijne vervanger voor me MacBook.

    Zal mij benieuwen mochten de geruchten juist zijn

  17. Hopelijk. A6 processor, maar zal waarschijnlijk de A5x hebben denk ik. En hopelijk ook retina.

  18. Ik zit ook niet op zo’n tussenin model te wachten.
    Voor on the go, lijkt mij een iPhone of ipod veel handiger.
    Off topic: ik snap niet waarom Apple zo vaag doet met het leveren van de nieuwe ipod touch 5th, zou het met die eventuele iPad mini te maken hebben??

  19. Deze iPad mini zou wel eens een goede zet kunnen zijn voor mensn die nog geen kennis hebben van iOS en 400€ nog iets te veel vinden. Trouwens voor spelletjes is een kleienere iPad wat mij betreft handiger. Niet iedereen heeft nood aan dat groter scherm…

    Ik geef zelf ook liever een iPad van 250€ in de handen van mijn dochter van zes dan mijn iPad 3 van 799€

  20. Origineel geplaatst door Akoni2011
    Off topic: ik snap niet waarom Apple zo vaag doet met het leveren van de nieuwe ipod touch 5th, zou het met die eventuele iPad mini te maken hebben??

    Niks vaags… hoor, die zullen in oktober geleverd worden. Lees in iPhoneclub even artikel over Tim Cook (zijn mailtje aan personeel). Trouwens, ik zou even tot november wachten met het aanschaffen van nieuwe iPod Touch (of welke andere product van Apple dan ook) want dan hebben ze Black Friday en meestal krijg je een paar tientjes korting. Toch meegenomen! Vooral met die stome BTW verhoging! :-((

  21. 16:9 of 4:3?

  22. @olga2000:
    Tim Cook geeft ook de nodige mensen vrij rondom Thanksgiving (zijn mail aan alle medewerkers).
    Ook bij de verwachtte drukte rondom de zogenaamde
    iPad mini? Nog steeds een gerucht!

    Bedankt voor je iPod tip!:)

  23. Ik denk dat de mini vooral is voor mensen die een gewone iPad net te duur vinden.

  24. In het bezit van een iPhone en iPad zit ik juist wel op een tussenmaat te wachten. Met name voor onderweg (OV) vind ik de iPad te groot en de iPhone te klein om lange teksten op te lezen.

    Op de mini kan een pagina van een ebook prima weergegeven worden en hij past toch nog in je zak/binnenzak…

  25. @Leo: dat weet ik niet. Misschien dat ik na deze iPad wel ga voor een kleinere variant. Dat is wat afhankelijk van de functionaliteiten van de iPad mini. Die moeten wel toereikend zijn. Mijn overweging daarbij is dat ik de iPad soms wat onhandig vind om vast te houden. Met name bij het lezen. Bij wat langer vasthouden vind ik het huidige formaat niet prettig aanvoelen. De huidige grootte vind ik overigens wel veel mooier. Daar zit het voor mij dus niet in.

  26. Origineel geplaatst door iPat
    iPad mini?? Doe mij maar een nieuwe iMac en 2 flugel!

    En voor mij t zelfde!

  27. @Jelle: Daar zit wel wat in. Alleen denk ik dat je een kleiner formaat voor ogen hebt dan de geruchten aangeven. De geruchten spreken van een ~ 8 inch iPad Mini… Die past niet in mijn jas- of broekzak kan ik je zeggen!

  28. Ik ben eerder benieuwd naar de specs want deze zal uiteraard lager zijn dan de iPad 3 want zoals Gonny aangaf zou het overkill zijn en de iPad Mini zou een alternatief zijn geen vervanging. Ook het scherm zou geen retina worden. Maar we zullen zien.

    Ik wil iig geen kleiner scherm dan de iPad 3 vooral vanwege het retina scherm voor films en foto’s en het typen is precies goed. E-reader nodig? Koop dan een goedkoper alternatief dan een iPad mini wat het geld dan weer niet waard is.

  29. @Tokke4: A5X is niet logisch, aangezien die speciaal was ontwikkeld om het grotere aantal pixels van de iPad 3 aan te sturen. Bij een kleinere iPad is dat overkill. Dan zit er eerder een A5 in.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.