apple-tv-grijs-zilver-goud

‘Nieuwe Apple TV komt in september, draait op iOS 9’

De nieuwe Apple TV komt steeds dichterbij. Volgens zeer betrouwbare bronnen wordt hij in september aangekondigd. Met behulp van iOS 9 doorzoekt de Apple TV al je videobronnen.

apple-tv-grijs-zilver-goudDe nieuwe Apple TV zal in september verschijnen en draait op iOS 9. Dit schrijft 9to5Mac op basis van bronnen. De Apple TV-versie van iOS 9 is aangepast voor de televisie en maakt gebruik van Siri’s proactieve zoekmogelijkheden. Hierdoor kun je in één keer zoeken naar films op de iTunes Store, Netflix en in andere apps.

De huidige Apple TV-software wordt al langer gebaseerd op iOS-versies, maar de nieuwe Apple TV zal als eerste een volwaardige iOS-versie draaien. Hierdoor wordt de Apple TV vele malen veelzijdiger dan eerdere modellen. De nieuwe Apple TV draagt intern als codenaam ‘J34’.

Meerdere websites schreven de afgelopen maanden dat er een Apple TV in september zal worden getoond. Nu ook 9to5Mac zich heeft aangesloten bij deze geruchten, lijkt het zeer waarschijnlijk dat dit ook zal gebeuren. De website had het vaak bij het rechte eind wat betreft nieuwe Apple-producten.

Het artikel noemt een aantal nieuwe Apple TV-functies waar we al eerder over hebben gehoord, waaronder ondersteuning voor apps en een nieuwe afstandsbediening met meer knoppen. Deze afstandsbediening bevat meer knoppen en maakt gebruik van zowel Bluetooth als infrarood. Een ingebouwde touchpad maakt het spelen van games op de Apple TV makkelijker.

Apple TV concept afstandsbediening

Daarnaast zou de Apple TV een snellere processor en meer opslag krijgen dan voorgaande modellen. De huidige Apple TV heeft 8GB opslag en 512MB RAM, maar het lijkt er op dat Apple de RAM zal verdubbelen naar 1GB. De opslag wordt minstens 32GB.

Apple TV-redesign

De Apple TV krijgt in september ook voor het eerst een nieuw ontwerp: het nieuwe model wordt dunner, maar is tegelijkertijd iets wijder. De behuizing zal voornamelijk uit plastic bestaan, zodat de draadloze Bluetooth- en Wi-Fi-signalen er goed doorheen kunnen.

Apple TV op 9 september

Volgens geruchten organiseert Apple op 9 september een iPhone-evenement, waarop de iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden onthuld. De nieuwe Apple TV zal waarschijnlijk tijdens hetzelfde evenement worden geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2015, 8:34
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.