Reacties voor: ‘Apple werkt aan stylus voor iPad Pro’

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple aan een stylus werkt, bedoeld voor de iPad Pro. De stylus is straks optioneel verkrijgbaar bij de iPad Pro, omdat niet iedereen er behoefte aan heeft, denkt Kuo.
Lees het complete artikel → ‘Apple werkt aan stylus voor iPad Pro’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Oh god…. Alsjeblieft…. Laat het niet waar zijn he…. Apple… 🙁

  2. Zoooo niet Apple

  3. Extra geld voor apple he

  4. Ze gaan nu ook samen werken met IBM. “We fit together like a puzzle.”
    De camera steekt uit bij de iPhone 6 en nu gaan ze dus ook nog een styles maken.

    Lijkt me niet goed om die richting in te gaan.

  5. Steve draait zich om in z’n graf 😮

  6. Zucht…
    Wat een ongekend geklungel toch met die iPad Pro.
    Laat Samsund de schermen maken als je het niet beter kunt.
    Laat Samsung de A9 processor maken
    – dat doen ze trouwens al.
    Laat Damsung meteen het hele ding in Taiwan in elkaar sleutelen als je dat in China niet op een fatsoenlijke manier kan organiseren
    Zet er dan gelijk Android Lollipop op als je pennetjes wil ondersteunen
    Maar MAAK dat ding nu een keer…we zouden in 2014 “nieuwe productcategorien” krijgen…
    NOT dus

  7. Nou laat het wel waar zijn.
    Snap niet wat er nu weer tegen is, als deze los te koop is en je wilt deze niet dan koop je het toch niet.
    Van mij mag ie erbij geleverd worden.

  8. @J@n: Dat druist namelijk in tegen filosofie van Steve Jobs: ermee kunnen werken zonder externe hulpmiddelen… Vandaar bovenstaande reacties.

  9. Het gaat om de pro, dus voor bedrijven. Ideaal om snel wat aantekeningen te maken op presentaties of als vervangende notitieblok. Soms werkt schrijven net iets sneller dan typen op een tablet, zeker indien er schema’s en dergelijke aan te pas komen, dus why not?

  10. Oh? Ik dacht dat Steve Jobs dit zei bij de introductie van iPhone:

    Now, how are we going to communicate this? We don’t want to carry around a mouse, right? So what are we going to do? Oh, a stylus, right? We’re going to use a stylus. No. Who wants a stylus. You have to get em and put em away, and you lose em. Yuck. Nobody wants a stylus. So let’s not use a stylus.

    Als Apple echt een stylus gaat introduceren, dan vind ik dat dus echt jammer. Ze stappen zo steeds verder af van Jobs’ visie…

  11. De enige reden dat ik nog met pen en papier rond loop is omdat ik daarmee nog steeds het beste en snelste aantekeningen en schetsjes kan maken. Verschillende notitie-apps en (pogo-)pennen geprobeerd. Ik hoop dat Apple net als met de tablets (desnoods twintig jaar) wacht tot ze het helemaal goed hebben.

  12. NEE zo anti-apple

  13. Jullie kunnen wel roepen dat het niet des Steve jobs is, maar ondertussen zijn we al een x aantal jaar verder en de concurrentie zit niet stil dus zullen ze wel mee MOETEN gaan. Zelfde geld voor grotere schermen voor de iPhone , die man had zich volgens velen weer omgedraaid, maar ondertussen is het wel een giga verkoop hit.
    Ik vind het prima dat ze dit doen, als ze het dan maar wel beter doen dan de rest.

  14. Origineel geplaatst door Peter
    Zucht…
    Wat een ongekend geklungel toch met die iPad Pro.
    Laat Samsund de schermen maken als je het niet beter kunt.
    Laat Samsung de A9 processor maken
    – dat doen ze trouwens al.
    Laat Damsung meteen het hele ding in Taiwan in elkaar sleutelen als je dat in China niet op een fatsoenlijke manier kan organiseren
    Zet er dan gelijk Android Lollipop op als je pennetjes wil ondersteunen
    Maar MAAK dat ding nu een keer…we zouden in 2014 “nieuwe productcategorien” krijgen…
    NOT dus

    En de apple watch, is dat geen nieuwe productcategorie dan

  15. Stylus los kopen ??? Ik heb er al 10 bij mij iedere dag waarom zou ik er nog 1 willen

  16. Grotere schermen voor de iPhone? Steve Jobs zou het nooit gedaan hebben!

    IPad mini? Steve Jobs draait zich om in zijn graf.

    Zucht. Als hij nu nog had geleeft had hij zich ongetwijfeld aangepast op zijn eigen unieke manier. Al die mensen die wel weten wat Steve wel of niet had gedaan zijn gewoon treurig.

  17. Ik zie het probleem niet? Steve Jobs heeft zich steevast uitgesproken tégen het gebruik van de stylus. Wie wil er nou ook een stylus om een toestel te bedienen? Niemand! Zeker niet wanneer ze met terechte trots kunnen uitpakken maar multitouch.

    Maar wat is het probleem van een stylus wanneer het wel in het concept past, zoals dat ongetwijfeld het geval zal zijn bij de iPad Pro? Met een stylus kan je nu eenmaal veel fijner en gedetailleerder gaan tekenen, dus ik zie niet in wat er mis is met het gebruik ervan op een toestel dat zich daar toe zal lenen? De iPad wordt vooral gebruikt om te consumeren…met de iPad Pro (de naam zegt het zelf) zullen ze mensen ook meer tot creatie/volledig werkinstrument drijven. Zo-ook ontwerpen, schetsen, uittekenen. Voldoende sectoren die daar op professionele graag gebruik van zouden maken.

    Ik snap de negatieve commentaar dan ook niet echt. Een stylus is onzin voor een klein iPhone scherm, maar kan wat mij betreft nuttig worden bij (heel) grote touchscreens.

  18. @Roland: Alles wat voor 2014 beloofd was:
    Waar is de iTV ? Waar is de AppleTV update ? Waar is de Apple Watch ?
    Waar hebben alle saffier beloften opgeleverd ? Waar blijft de music streaming ? CarPlay – wat kan je er in NL nu mee ? Healthkit idem ?
    Apple heeft meer Vice-Presidenten dan hele continenten, veel geblaat over mode-divisies vanwege de POLSBANDJES van de AppleWatch.
    Wat hebben we daaraan en krijgen we nu Beats koptelefoonsets als surrogaat voor echte producten ?

  19. Leuk, al die reacties over hoe Steve erover gedacht zou hebben. Mogelijk toch eerst even nadenken en vervolgens goed interpreteren?
    Voor de iPhone was een pen (stylus) een noodzaak om de telefoon te bedienen. ( of natuurlijk het toetsenbord). Apple heeft de noodzaak voor de pen weggenomen.
    Maar het is nu echt tijd voor de volgende stap. Het is toch echt noodzakelijk om wat meer precisie te kunnen te krijgen voor o.a. schrijven en tekenen.
    Doop je vinger maar eens in een pot met inkt en schrijf maar eens een brief met die vinger. Ik denk dat je dan toch echt snel naar een pen zult grijpen. Zo ook zal een pen voor een iPad, en daarbij veel meer precisie op het scherm, voor mij zeker een zegen zijn.
    Dus laat maar komen die iPad die met de vingers kan worden bedient maar waarop ik ook met een pen kan werken als ik dat nodig vindt. Zelfs Steve zou dat hebben ingezien. Helaas loop Apple nu al achter de concurrentie aan.

  20. Nu even praktisch: velen hebben moeite om zonder stylus goed te typen. De typos zijn algemeen bekend. Heeft verschillende oorzaken:Fysieke, erg droge / eeltige handen, reuma of andere aandoeningen zorgen ervoor dat je met geen mogelijkheid de goede toets aangewezen krijgt. OmgevingZeker in bedrijven en productie omgevingen is het stoffig, vettig, vochtig, whatever en dat beïnvloedt het scherm. Ga maar eens in de regen iets typen. Drama. En dan zou een stylus niet mogen ” because everyone has 10″. Soms was meneer Jobs niet zo praktisch of wilde de wereld zich niet aan hem aanpassen

  21. Ik gebruik nu al een tijdje een Wacom stylus op m’n iPad en dat bevalt prima. Is behoorlijk precies om notities en/of schetsen mee te maken. De noodzaak van een ‘Apple stylus’ ontgaat me dan ook, zeker afgezet tegen de te verwachten ‘Apple-prijsstelling’.

  22. Origineel geplaatst door Tom
    Oh? Ik dacht dat Steve Jobs dit zei bij de introductie van iPhone:

    Now, how are we going to communicate this? We don’t want to carry around a mouse, right? So what are we going to do? Oh, a stylus, right? We’re going to use a stylus. No. Who wants a stylus. You have to get em and put em away, and you lose em. Yuck. Nobody wants a stylus. So let’s not use a stylus.

    Als Apple echt een stylus gaat introduceren, dan vind ik dat dus echt jammer. Ze stappen zo steeds verder af van Jobs’ visie…

    Steve Jobs is dood!!!
    En ik hoop dat wij nog eventjes verder moeten. Overigens vind ik het voor de iPhone net iets anders als voor de iPad. En kan ik me heel goed voorstellen dat voor zakelijke en creatieve applicaties een styles heel goed zou kunnen werken. Dus gewoon direct erbij leveren.

    Laat Steve maar draaien… Anders zouden we nu nog op 4 inch schermen aan het pielen zijn.

  23. Wat een fraai initiatief! Het zal de Pro nog volmaakter maken. Gewoon meegaan met de vooruitgang, hulde Apple!

  24. Origineel geplaatst door Thomasl
    Wat een fraai initiatief! Het zal de Pro nog volmaakter maken. Gewoon meegaan met de vooruitgang, hulde Apple!

    Huh? Welke vooruitgang bedoel je precies? Meer dan tien jaar geleden had je al PDA’s met touchscreen (dat ook op vingers reageerde) èn stylus (voor het nauwkeuriger werk). Dus bedoel je vooruitgang terug in de tijd ???

    Too little, too late. Er zijn ook al zoveel stylussen van derden dat eentje van Apple wel héél bijzonder moet worden om ook nog maar iets toe te voegen.

    Heb er trouwens al een, en die gebruik ik alleen nog maar op een windows 8.1 tablet, voor m’n iPad blijkt die volkomen misbaar… zeg maar gerust overbodig.

  25. Mocht apple een stylus aan de ipad toevoegen, maken ze zichzelf werkelijk belachelijk

  26. Als ze de punt dun weten te houden zonder slijtage van die punt
    Een goede correctie van de welbekende linkshandige hand die een spoor trekt…

    Dan hebben zij mijn zegen.

    Ik vind de mensen triest die Jobs aanhalen als ware hij een Nostradamus waarvan uitspraken nog JAAAARRREN geldig zijn.

  27. Ik heb ergens nog wel een stylus liggen van een Newton MessagePad. Niet oplaadbaar, gewoon zwart plastic.

  28. “The best stylus is the one you have always with you”

  29. Er is een hele serie dingen waar Steve zich tegen verklaarde en die hij later zelf toch goedkeurde, volgens mij was de iPod óf de iPhone ook een van die producten. En dat is toch niet slecht afgelopen. Maar met die stylus geef ik Steve toch gelijk. Een onding dat je alleen maar kwijt kunt raken. De meeste mensen zullen dat niet willen. De prijs van zo’n ding kan geen reden zijn hem eventueel apart aan te bieden. Wat kan dat helemaal kosten, meneer Ming-Chi.
    Er zijn ook mensen die het wél zullen willen, zoals zakenmensen die presentaties geven, vertegenwoordigers, etc. Veel van de doelgroepen die Apple samen met IBM wil gaan binnenhalen voor grote aantallen van deze iPad Pro’s.
    En designers en kunstenaars, die lekker op die grote iPad gaan tekenen en designen.
    Maar ik? Nee dank je.
    Wordt het trouwens niet tijd dat Apple Samsung overneemt? Hebben ze alles voor het lagere en bling bling segment zelf in huis, plus beeldschermen en chips. Why not?!

  30. Origineel geplaatst door bassie
    Steve draait zich om in z’n graf 😮

    Ik word een beetje moe van die Steve-adoratie. De man leeft niet meer en doet niet meer ter zake. Appe heeft een nieuwe koers ingezet. Daar kun je het mee oneens zijn, maar niet met een beroep op een overleden persoon.

  31. Die stylus is ook niet om je iPhone te bedienen, maar bijv te tekenen.. Zoals Wacom al tekentablets verkoopt. Lijkt mij een slimme oplossing, zo hoef je niet en je iPad en een Wacom tablet mee te nemen.

    Ik ben blij dat er een iPad mini is, perfecte maat voor mij. Makkelijk om een filmpje op te kijken.

  32. Zou ook een een stylus aankondigen en ……..
    dan blijkt het misschien de perfecte joystick te zijn voor iPad en AppleTV games …..
    En maar blijven denken dat ze niet weten waar ze bezig zijn daar bij Apple. Perfectie is om naar te streven…. niet om het te bereiken.

  33. Mensen, Steve is hardstikke dood. Je kunt niet eeuwig op zijn visies voortborduren.
    Technische ontwikkelingen gaan rap en Apple past zich daarbij aan. Zoals grotere telefoons en nu een grotere ipad met styles. Het gaat er ook om hoe je de techniek toepast en bij apple zit dat meestal wel goed.

  34. Ach leuk al die ontwikkelingen hoor? Toch nog even een opmerking, wel een iPad Pro, maar een 4k / 5k Thunderbolt display laat wel erg lang op zich wachten!

  35. Wauw, deed me direct denken aan de introductie van de iPhone (1st gen).

    https://www.youtube.com/watch?v=4YY3MSaUqMg

  36. Origineel geplaatst door Peter
    @Roland: Alles wat voor 2014 beloofd was:
    Waar is de iTV ? Waar is de AppleTV update ? Waar is de Apple Watch ?
    Waar hebben alle saffier beloften opgeleverd ? Waar blijft de music streaming ? CarPlay – wat kan je er in NL nu mee ? Healthkit idem ?
    Apple heeft meer Vice-Presidenten dan hele continenten, veel geblaat over mode-divisies vanwege de POLSBANDJES van de AppleWatch.
    Wat hebben we daaraan en krijgen we nu Beats koptelefoonsets als surrogaat voor echte producten ?

    Apple mag van mijn part eerst concentreren op bestaande producten. De iOS bevat nogal wat fouten en tekorten. Apple tv is naar de klote met komst van iOS 8 en iPhone 6 serie (na Kang wachten nieuwe software design was nog ok). De iWatch is een leuke vernieuwing zoals de iPad mini. Maar de ipad serie die normaal goed werkt naar mijn idee mag iets nieuws. De iPads zijn al jaren hetzelfde. Kleine veranderingen die al eerder mogelijk waren (denk aan de kost van de ow zo slechte camera voor). Over camera’s van Apple gesproken; it sucks!

    Een stylus is altijd welkom. We moeten met de tijd mee. 7-8 jaar geleden zou de grootte van de 6+ belachelijk en onbruikbaar zijn. Nu is het een hit en steeds handiger met het gebruik van videodiensten, social media etc. Nee, 7-8 jaar geleden was focus veel op bellen, sms’en en muziek etc.

    Steve Jobs was een goeie, maar als ik terugkijk naar design was het toen in en nu uit. Even serieus, het nieuwe ontwerp van iOS 7 was in het begin ook ow zo lelijk. Nu wil ik echt niet terug.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.