Reacties voor: Gerucht: ‘Apple overweegt overname Barnes & Noble’

Een bron heeft tegenover BGR beweert dat Apple de overname van Barnes & Noble overweegt. Deze boekenwinkelketen is groots in Amerika en biedt via Nook de nodige e-books aan.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 4 reacties

  1. Dat lijkt mij een prima ontwikkeling. Het zou de uitgeverswereld nét zo op z’n kop kunnen gaan zetten als de muziekindustrie tijdens de introductie van iTunes…

  2. @Jeroen Terpstra: Hm, ik weet het niet. Aan de ene kant is het Apple-model nu niet bepaald wat ik graag zie aan de content-kant, en met clubs die zowel content en distributie als apparatuur doen gaat het bijna altijd mis (vanuit het consumentenrechten-perspectief). Helemaal vervelend wordt het als je straks geen andere content dan die van Apple kan bekijken… DRM is prima zolang er een paar standaard schemes zijn die iedereen kan gebruiken. Amazon heeft al een paar pogingen ondernomen om dat idee in de e-book markt de nek om te draaien.
    Aan de andere kant heeft de boekenindustrie een enorme schop onder de kont nodig. Volgens analisten hebben ze er nog minder van begrepen dan de muziekindustrie destijds, en niets van de fouten van die industrie geleerd. Maar goed… ik weet niet of dit het zetje is dat ze nodig hebben; Amazon is al een enorm powerhouse op de markt geworden, en je ziet wat daar van komt.

  3. @Muxje: Ik heb op zich tot op heden wel het vertrouwen in een bedrijf als Apple dat ze deze industrie op een voor de klant gunstige manier weten te vernieuwen. Ik maak mij dus ook niet zo’n zorgen om de DRM, die Apple binnen enkele jaren ook van de via iTunes verkochte muziek heeft verwijderd. Als er al DRM wordt toegepast op boeken dat zal dat, net zoals bij de muziek, zijn onder druk van de uitgeverswereld (die nog niet toe zijn aan verandering)…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.