‘Update zo snel mogelijk naar iOS 4.3.5’

Updaten naar iOS 4.3.5 is noodzakelijker dan je in de eerste plaats zou denken. Beveiligingsexperts waarschuwen voor de risico's die je loopt wanneer je een oudere versie van het mobiele OS draait.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De iOS-update naar 4.3.5 is van groot belang, zeggen beveiligingsexperts
Apple bracht begin deze week een update voor iOS uit, om zo een beveiligingslek te dichten waarmee hackers via een openbaar netwerk je telefoon inslopen. Beveiligingsexperts hebben nu dit lek onder de loep genomen en vinden hem riskant genoeg om gebruikers van iOS 4.3.4 op te roepen zo spoedig mogelijk te updaten. Inloggen op websites zoals Paypal zou uitermate riskant zijn, vooral als je vaak gebruik maakt van openbare netwerken.

Dit schrijft Chester Wisniewski, een beveiligingsexpert bij Sophos Canada in een blogpost. Sophos is een grote Canadese software-ontwikkelaar die zich vooral richt op het maken van antivirus- en encryptieprogramma’s.

Deze patch moet onmiddellijk [op je telefoon] toegepast worden als je inlogt op wat voor internetservice dan ook. Vooral bij inloggen bij je bank of PayPal is het risico zeer groot. Gebruikers zijn vooral kwetsbaar voor een aanval als ze vaak publieke en/of open Wi-Fi gebruiken.

Een beveiligingsprobleem bij de certificaatcontrole op draadloze netwerken zorgde ervoor dat kwaadwillenden het verkeer van je telefoon konden oppikken. Op 25 juli bracht Apple iOS 4.3.5 uit om dit lek te dichten. Deze update installeer je door je iPhone aan iTunes te koppelen en vanaf daar naar een update te zoeken.

Website Informationweek noemt het probleem vele malen ernstiger dan Apple claimt. De telefoonmaker heeft laten weten dat de update het lek oplost, maar heeft daarna geen grote inspanningen gedaan om gebruikers te waarschuwen voor de ernst van het lek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 17:53
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, exploit, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.