Gerucht: ‘Apple overweegt overname Barnes & Noble’

Een bron heeft tegenover BGR beweert dat Apple de overname van Barnes & Noble overweegt. Deze boekenwinkelketen is groots in Amerika en biedt via Nook de nodige e-books aan.

Barnes & NobleHet is sinds de lancering anderhalf jaar geleden maar stil in Apple’s e-bookwinkel iBooks. Een paar klassiekers zijn er te downloaden, maar het assortiment is vergeleken met concurrenten zoals Kindle maar mager. Wellicht dat hier verandering in komt zodra Apple de Amerikaanse Barnes & Noble boekenwinkelketen overneemt. Een tipgever beweert tegenover BGR dat dit in de planning staat.


Barnes & Noble is in de eerste plaats een keten aan boekenwinkels in de Verenigde Staten, maar biedt via de Nook app nu al een flink aantal boeken aan via de Amerikaanse App Store. Een overname van dit bedrijf zou Apple de ruimte geven om deze boeken naar iBooks te verplaatsen en tegelijkertijd een grote concurrent uit te schakelen.

Dezelfde bron beweert dat Apple na de overname iTunes 11 uitbrengen, tegelijkertijd met iCloud en iOS 5. In deze nieuwe versie zou het mogelijk maken om e-books te lezen vanuit het programma. Op het moment moet je boeken nog op je iPhone of iPad zetten om ze te lezen.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.