Reacties voor: Gerucht: Apple gaat FaceTime via 3G toestaan

Het lijkt erop dat Apple in iOS 5 de mogelijkheid gaat bieden om FaceTime via 3G te gebruiken. Het ligt er echter wel aan, of operators het gaan toestaan.
Lees het complete artikel → Gerucht: Apple gaat FaceTime via 3G toestaan

Reacties: 28 reacties

  1. (Red.) Verwijderd en eenmalige waarschuwing.

  2. De afbeelding doet me denken aan de bug in iOS van de iPod…

  3. Ben benieuwd hoe het dan met de dataverbruik zit… Zat een keer op Skype en meteen 1gb verbruikt 0.0

  4. Origineel geplaatst door iFajar
    Ben benieuwd hoe het dan met de dataverbruik zit… Zat een keer op Skype en meteen 1gb verbruikt 0.0

    Zo dan heb je zeker ruim 100uur zitten bellen? Skype gebruikt namelijk iets van 50 a 75 MB per uur.

  5. “De kans dat Nederlandse operators gebruik via 3G gaan toestaan, lijkt niet zo groot.”

    hallo!! nieuws gevolgd???

  6. Ik kreeg die melding ook. Op een iPhone 3GS haha.

  7. Dat plaatje doet me erg denken aan de bug in IOS voor de ipod..

  8. Ben wel benieuwd hoe dit straks samengaat met de nieuwe telecommunicatiewet met daarin garanties voor net neutraliteit. Mogen operators dit dan nog wel laten blokkeren door Apple? En geldt hetzelfde dan voor tethering?

  9. met de aankomende wetgeving mbt netneutraliteit zou het niet toegestaan zijn de dienst facetime te blokkeren onder 3G.

  10. Als je FaceTime gebruikt gaat dat niet van je belminuten af? Ik dacht altijd dat het video deel naast de normale belminuten liep als extra data stroom… Dat is positief nieuws :p

  11. @Wim: Nee, wie kijkt er naar het nieuws… stelletjes idioten in pakkies die niet eens weten wat een iPhone is moeten voor ons gaan bepalen wat wij wel en niet mogen doen met het?

  12. Origineel geplaatst door Wilfred
    En geldt hetzelfde dan voor tethering?

    Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

  13. Gelukkig hebben we cydia dan kun je gewoon blijven theteren en het is nu ook al mogelijk om FaceTime via 3G te doen ;).

    Maar ik snap jullie punt dat als de providers mogen bepalen wat wij met ons eigen zuur verdiende geld / dus ook internet wat we daar van kopen, moeten gaan doen dan kunnen we net zo goed onze bakker en supermarkt laten bepalen wat we et ons eten en drinken doen ?? Of zie ik dat verkeerd ??

  14. Ondanks dat er een wet op netneutraliteit komt mag apple de providers gewoon de optie geven om bepaalde applicaties of opties toe te staan of te blokkeren zolang dit maar op het toestel zelf gebeurd en niet door een beperking op de internet verbinding.
    Dus tethering heeft niets met die nieuwe wet te maken aangezien dit een applicatie op de telefoon is die uitgeschakeld staat, hetzelfde geld voor facetime, als de provider ervoor kiest om op toestelniveau om facetime via 3g niet toe te staan is er nog niks aan de hand, pas als de provider facetime via 3g op het netwerk gaat blokkeren of afknijpen kunnen ze dankzij deze nieuwe wet een probleem krijgen.

  15. @mark op de iphone is tethering uitgeschakeld maar op een hele hoop andere telefoons niet. Heb met mijn palms, nokia’s, HTC’s altijd vrolijk lopen tetheren en dat kan nog steeds.

    Hoe zit het daar dan bij?

  16. Origineel geplaatst door kevins
    Dat plaatje doet me erg denken aan de bug in IOS voor de ipod..

    Je valt in herhaling 🙂

    OT: Ik denk dat ze vast wel een manier vinden om dit te blokkeren. Tethering is namelijk ook al geblokkeerd vanuit de operators zelf. Ik ken genoeg mensen met een iPhone die niet weten dat het mogelijk is om tethering in te schakelen.

  17. @william
    Providers mogen (zoals AT&T) wel een tethering abonnement bovenop je bestaande abonnement aanbieden maar mogen niet bepaalde diensten afknijpen ook niet als je deze via tethering gebruikt.
    Dit neemt niet weg dat ze wel je gehele verbinding mogen afknijpen/vertragen om je te dwingen om te stoppen met tetheren of om het extra abonnement af te sluiten.
    Ik vermoed dat in de praktijk niet veel providers van deze mogelijkheid gebruik maken aangezien bijna iedere provider nu weer een datalimiet heeft en er goed verdient wordt aan de extra MB’s die je verbruikt.

  18. Origineel geplaatst door Rolf van der Horst
    Origineel geplaatst door kevinsDat plaatje doet me erg denken aan de bug in IOS voor de ipod..Je valt in herhaling OT: Ik denk dat ze vast wel een manier vinden om dit te blokkeren. Tethering is namelijk ook al geblokkeerd vanuit de operators zelf. Ik ken genoeg mensen met een iPhone die niet weten dat het mogelijk is om tethering in te schakelen.

    Leg eens uit dan??!
    Volgens mij is het nl nog steeds niet mogelijk om tethering (icm T-Mobile) in te schakelen

  19. Ben benieuwd wat t-mobile er mee gaat doen, ik bedoel t-mobile had ooit toch zelfs een brief naar Apple gestuurd dat het datagebruik van uitzendinggemist in Nederland is toegestaan zodat die app toch in de AppStore kon? En ze staan ook vrij open tegenover Skype… Ik hoop dat ze hier niet moeilijk over doen, het is toch geen verschil, Skype of facetIme…

  20. Verhagen laat mooi vastleggen in de Wet dat dit soort services niet mag worden geblokkeerd.

  21. Origineel geplaatst door Ivo
    Als je FaceTime gebruikt gaat dat niet van je belminuten af? Ik dacht altijd dat het video deel naast de normale belminuten liep als extra data stroom… Dat is positief nieuws :p

    Nee, zodra je Facetime aanzet tijdens je gesprek dan schakelt ie volledig over.

  22. Als de telco internet op geen enkele manier mag blokkeren, dan zou je je voor kunnen stellen dat iemand een app ontwikkelt om tetheren mogelijk maakt. Ik heb het ooit heel kort gehad voordat T-Mobile het protocol eruit gooide …. Is dat specifiek iets van T-Mobile of zou je dat ook zelf weer kunnen instellen als je de juiste gegevens hebt? Ontwikkelaars, praat me bij !

  23. Origineel geplaatst door Donstil:

    Zo dan heb je zeker ruim 100uur zitten bellen? Skype gebruikt namelijk iets van 50 a 75 MB per uur.

    Videobellen wel hè

  24. Dat wordt dan duimen voor de mobiele netwerkbeheerders want met de huidige resolutie van de frontcamera op de iphone 4 verbruikt Facetime zo’n 3 MB PER MINUUT per gebruiker!
    Kunnen we met z’n allen niet zelf een zgn. stresstest uitvoeren op het mobiele netwerk van t-mobiel door op een van te voren afgesproken datum en dagdeel allemaal 3 minuten te facetime’n zodra de 3G functionaliteit (zonder jailbreak!) is aangezet door Apple?

    Een Facetime flashmob 🙂

  25. Discussies over het al dan niet toestaan door telecommaatschappijen lijkt me wat achterhaald. Met mijn oude Nokia N95 kan ik al sinds 2007 beeldbellen. Daarover heeft toen geen enkele telco zich drukgemaakt. Je moest er immers apart voor betalen.

  26. Ja ik weet de vodafone UMTS video belgepsrekken nog goed, matige kwaliteit. Maar het werkte, en dan kan het nu opeens alleen via wi-fi?! Daarom ben ik blij dat jailbreaken mag.

  27. Ik vind het jammer dat Apple voor een eigen standaard voor videobellen heeft gekozen, i.p.v. aan te sluiten bij de standaard die bv. Nokia of Samsung gebruiken.

  28. Origineel geplaatst door jpjdemaat
    Ik vind het jammer dat Apple voor een eigen standaard voor videobellen heeft gekozen, i.p.v. aan te sluiten bij de standaard die bv. Nokia of Samsung gebruiken.

    Nokia en Samsung mogen vrij gebruik maken van facetime 😉 . Ik vind facetime een vooruitgang op het oude videobellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.