Gerucht: ‘Apple demonstreert OS voor Apple iTV op WWDC’

Volgens een betrouwbare bron van BGR zal Apple op WWDC een nieuw OS voor de Apple TV en Apple iTV demonstreren. Dit OS kan communiceren met andere apparaten.

Apple TVGeruchtensite BGR heeft van een betrouwbare bron gehoord dat Apple een nieuw OS voor de Apple TV zal demonstreren op WWDC. Dit OS zou ook gebruikt worden door de nog niet aangekondigde Apple iTV. Daarom zouden er ook meer functies in het OS zitten dan in iOS voor de huidige Apple TV.

Apple zou fabrikanten proberen over te halen om een nieuwe API in accessoires te verwerken, waardoor je ze kunt besturen via de Apple TV. Hierdoor zou de Apple TV een centrale hub voor al je apparatuur kunnen worden in je woonkamer. De Apple TV zou op deze manier ook kunnen communiceren met bijvoorbeeld de set-top box die je van je televisieprovider hebt gekregen.

BGR’s bron is er van overtuigd dat de Apple iTV zelf niet op WWDC gedemonstreerd zal worden. Apple zou het OS eerst alleen laten zien in combinatie met de Apple TV.

Hoewel de huidige Apple TV gebruikmaakt van iOS, is het nog niet duidelijk of deze nieuwe versie ook deel uitmaakt van het huidige besturingssysteem.

De keynote op WWDC vindt plaats op 11 juni 2012 om 19:00 Nederlandse tijd. Wij zullen van het evenement verslag doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 15:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.