Eerste iPad-school in Utrecht gaat van start

In Utrecht gaat de eerste iPad-school van start. Nu testen de scholieren nog met iPads voor vakken als taal, rekenen, geschiedenis en muziek, maar na de zomervakantie stapt de school volledig over op iPads.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

parkschool ipadschoolHet komende schooljaar hoef je bij de Parkschool in het Utrechtse Lombok niet met studieboeken aan te komen. De Parkschool is de eerste iPad-basisschool in Utrecht: ze werken en volledig met iPads. Sinds vorige week gebruiken leerlingen van alle groepen de iPad voor taal, rekenen, geschiedenis, muziek en zelfs gym. De komende weken zal er worden proefgedraaid met iPads en zal er samen met ThiemeMeulenhoff een nieuwe rekenmethode worden getest, die voor de iPad is ontwikkeld.

Nu is het nog een test, maar vanaf komend schooljaar gaat de iPad-school echt van start. Docenten van de Parkschool hebben het afgelopen jaar al kennisgemaakt met het gebruik van de iPad in de klas. Ze selecteerden een groot aantal educatieve apps waar de kinderen mee aan de slag kunnen. De school wordt daarbij begeleid door iCentre, See Genius en ThiemeMeulenhoff. Internetten is mogelijk via een glasvezelverbinding en er komt een volledig dekkend draadloos netwerk zodat de scholieren straks overal met hun iPad aan de slag kunnen. De klaslokalen zijn voorzien van een digitaal schoolbord, waarmee de leerlingen het werk vanaf de iPad aan de hele klas kunnen presenteren. Samen met ouders en docenten kijkt de school hoe ze het gebruik van de iPads verder uit kunnen bouwen met nieuwe apps, waarvan er vrijwel dagelijks nieuwe verschijnen. De Parkschool is gespecialiseerd in gedifferentieerd onderwijs, waarbij rekening wordt gehouden met leerlingen van verschillende niveau’s. Volgens schooldirecteur Annet Baart is de iPad daarbij erg handig, omdat steeds meer leermiddelen voor de iPad zich automatisch aanpassen aan het niveau van de leerling. De leerlingen blijken bovendien zeer gemotiveerd voor leren op de iPad, wat weer tot betere prestaties leidt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 12:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen school, utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.