iPhone 6 met glasbreuk

Gelekt document laat zien hoe Apple je kapotte iPhone inspecteert

Een gelekt document laat zien hoe Apple omgaat met schade aan je toestel. Hoe bepalen ze of iets onder de garantie valt? En wat wordt altijd gerepareerd.

Via een gelekt document wordt meer duidelijk welke schade wel en niet wordt gerepareerd in de Apple Store. Daarmee krijg je een kijkje achter de schermen op welke punten wordt gelet.

iPhone met waterschade

Document legt uit wat Apple repareert

De ‘Visual/Mechanical Inspection Guide’ verscheen op Dropbox en laat gedetailleerd zien wat er wel en niet onder de garantie valt. Het 22 pagina’s tellende document is gedateerd op 3 maart van dit jaar. Business Insider, die erover publiceerde, gaf geen link naar het document zelf, maar liet wel een aantal afbeeldingen eruit zien. Die hebben betrekking op de iPhone 6, 6s en 7.

Problemen waar je altijd mee wordt geholpen zijn:

  • Kapotte pixels
  • Vuil onder het glas
  • Een verschoven FaceTime-camera
  • Haarscheurtjes in het frontje, als er geen andere breuken zijn

Voorheen moest je bij haarscheurtjes alsnog voor de kosten opdraaien, maar sinds 2014 heeft Apple het beleid hierin veranderd.

Apple reparatiecheck

Voor elk product bestaat zo’n VMI (Visual/Mechanical Inspection Guide), wist een medewerker te vertellen. Het wordt gebruikt voor fysieke inspectie en om de kosten van de schade te bepalen. Volgens deze medewerker is de helft van de training van iPhone-technici hierop gericht. Een ander meldt echter dat hij er nauwelijks meer naar kijkt en dat het document niet allesbepalend is. Soms is een medewerker soepeler in de regels, soms wat minder.

Apple-garantie bij schade aan toestel

Als je met een kapotte iPhone naar de Apple Store gaat moeten de medewerkers het product inspecteren en vragen stellen om bijvoorbeeld vochtschade te achterhalen. Als een vochtsensor wijst op waterschade kan er toch nog reparatie plaatsvinden. Maar er zijn uitzonderingen. “Er zijn altijd van die uitzonderlijke gevallen waarbij de telefoon technisch niet is gedekt onder de garantie, maar waarbij we de telefoon toch onder garantie omwisselen, aldus een medewerker.

Apple-garantie bij vochtschade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2017, 9:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen defect, garantie, schade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.