Gehackte iTunes-accounts in China te koop voor een paar dollar

In China koop je voor een paar dollar gegevens van gehackte iTunes-accounts. Via de website Taobao zijn ze voor 1 tot 200 yuan te krijgen.

itunes storeInloggegevens van gehackte iTunes-accounts zijn voor een prikje te koop in China. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om creditcardgegevens, die je via de grootste retailwebsite Taobao (een Chinese variant op eBay) kunt kopen. Volgens de Global Times zijn er zo’n 50.000 accountgegevens te koop, voor prijzen tussen 1 en 200 yuan. En de handel loopt lekker, want er zouden al duizenden accounts verkocht zijn in de afgelopen maanden. De gehackte iTunes-accounts mogen na verkoop maar 24 uur gebruikt worden.

Volgens Taobao doen ze er al het redelijke aan om consumenten te beschermen. “Op dit moment hebben we geen informatie van Apple of ander belangrijk bedrijf gekregen over deze iTunes-account, waaruit blijkt dat de producten de regels van de website overtreden of inbreuk maken op intellectuele rechten van anderen”, beweert Taobao.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2011, 21:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen china, fraude, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.