Beats by Dre

‘Geen nieuwe Beats-producten verwacht tijdens najaar 2018’

Tijdens het najaarsevent van Apple hoeven we geen nieuwe Beats-producten te verwachten. Sterker nog: de ontwikkelingen staan een beetje stil bij Apple's speakerbedrijf.

Er komen geen aankondigingen van nieuwe Beats-producten, zo zeggen bronnen. Het enige wat we aan audioproducten te zien zullen krijgen, zijn de AirPods 2 met Hé Siri-ondersteuning. Op een lager geprijsde HomePod of een slimme Beats-speaker hoeven we ook niet te rekenen. Eigenlijk is het vrij stil met nieuwe producten, sinds Apple de koptelefoon- en speakermaker in 2014 overnam. In 2016 verschenen de huidige Beats Solo3, Powerbeats3 en BeatsX, allemaal voorzien van Apple’s W1-chip. Maar het borduurde voort op de al bestaande producten.


In 2017 verscheen ook nog een Studio3 koptelefoon met W1-chip, gevolgd door een urBeats 3 met Lightning-connector. De meeste producten zijn echter toe aan een update. Het zou kunnen dat Apple een groot deel van de aankondigingen uitstelt naar een apart evenement in oktober, waar de iPad Pro’s en nieuwe Macs worden onthuld. Maar Apple zou er ook voor kunnen kiezen om gewoon nieuwe Beats uit te brengen, zonder er veel aandacht aan te besteden. Een persbericht zou voldoende kunnen zijn.

BeatsX by Dre

Als er deze week inderdaad geen nieuwe Beats-producten worden onthuld, zou het des te opmerkelijker zijn als Apple een eigen koptelefoon aankondigt. Volgens analist Ming-Chi Kuo wordt daaraan gewerkt. Hij voorspelde een launch in het vierde kwartaal van 2018. Apple zou daarbij willen concurreren met duurdere merken zoals Bose en Audio-Technica.

Volgens The Verge wijst alles erop dat er nieuwe producten van Apple zelf aan zitten te komen, die in feite concurreren met die van Beats. De website schat zelfs in dat er een grote kans is dat we dit jaar helemaal niets nieuws van Beats meer zullen zien. Het laatste echt nieuwe product was de BeatsX in 2016, voor de rest bracht Beats alleen updates van al langer bestaande producten uit.

Beats by Dre oordopjes

Nike zit in een soortgelijke situatie met het submerk Jordan, dat elk jaar wel een paar nieuwe schoenen uitbrengt. De relatie zou echter anders zijn: Jordan en Nike versterken elkaar, terwijl Apple alleen kennis bij Beats weghaalt als ze iets nodig hebben. Dat is voor Apple gunstig geweest, want dankzij de Beats-overname wisten ze voet aan de grond te krijgen in de hiphop-cultuur en konden zen een eigen radiostation en muziekdienst starten.

Er zullen tijdens het iPhone-event 2018 nog best wat verrassingen zijn, dus vergeet niet om woensdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd klaar te zitten. Het evenement vindt plaats in het Steve Jobs Theater op Apple Park. Uiteraard doen we op iCulture live verslag en kun je alle aankondigingen volgen via onze tweets op @iCulture, gevolgd door uitgebreide artikelen op onze site en in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2018, 18:50
Bron Bron The Verge
Categorie Accessoires
Onderwerpen beats, koptelefoon
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.