Thunderbolt Display met aangesloten MacBook

‘Geen 5K Thunderbolt-scherm op WWDC 2016’

Apple zal geen 5K Thunderbolt Display met ingebouwde grafische processor op WWDC 2016 laten zien. In de nabije toekomst staat er ook geen nieuw model gepland, zo zeggen bronnen.

Er zal veel te zien en te horen zijn op WWDC 2016, maar een 5K Thunderbolt-scherm met ingebouwde grafische chip zit er niet bij. Dat zegt iMore op basis van eigen bronnen. Een Retina 5K-scherm “gaat niet gebeuren op de keynote en in de nabije toekomst”, zeggen de bronnen. Wel zullen er allerlei andere aankondigingen zijn.

Thunderbolt Display met aangesloten MacBook

Geen 5K Thunderbolt-scherm

Volgens de site zullen er wel allerlei andere spannende aankondigingen worden gedaan op 13 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Omdat de voorraden van het Thunderbolt Display de afgelopen weken op raakten bij diverse Apple Stores, ontstond speculatie dat Apple wellicht aan een nieuw model werkte. Het zou het eerste nieuwe externe beeldscherm zijn sinds 2011. De huidige Thunderbolt Displays hebben nog niet de sprong naar 4K en 5K gemaakt.

Dat lijkt voorlopig ook niet te gebeuren. De Thunderbolt Displays zijn een zodanig niche-product in het assortiment van Apple, dat ze er de afgelopen jaren weinig aandacht aan hebben besteed. Het gebeurde wel vaker dat voorraden op raakten, maar de laatste keer dat nog over een nieuw model werd gespeculeerd dateert alweer uit 2014. Apple verkoopt schermen van andere fabrikanten, zoals een 4K-beeldscherm van Sharp met IGZO-technologie. Diezelfde technologie zou Apple op termijn ook in iPhones en iPads willen gebruiken.

‘WWDC 2016 draait vooral om software’

Nu de kans op een nieuw Thunderbolt Display is verkeken, is er weinig kans op echt interessante hardware tijdens WWDC 2016. iCulture-lezers hopen op nieuwe Macs, maar geluiden uit het veld maken duidelijk dat het evenement vooral om software zal draaien – zoals het ook hoort bij een ontwikkelaarsconferentie. Eén van de voorspellingen is dat er ruime aandacht zal zijn voor de nieuwe functies van Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2016, 21:16
Categorie Geruchten
Onderwerpen thunderbolt, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.