‘Apple wil IGZO-schermen gebruiken in iPhone, iPad en iPad mini’

Apple kijkt naar het gebruik van IGZO-schermen in de iPhone, iPad en iPad mini. Zo stelt Digitimes op basis van bronnen.

IGZOApple is in gesprek met Sharp over het gebruik van IGZO-schermen in toekomstige iPhones en iPads. Dit stelt Digitimes op basis van bronnen binnen het productieproces. Deze nieuwe schermen verbruiken een stuk minder stroom, zijn gevoeliger voor aanrakingen, kunnen een hogere pixeldichtheid gebruiken en zijn zo gemaakt, dat de rand rond het scherm dunner is. Dit laatste kan ervoor zorgen dat toekomstige iDevices een slag kleiner worden.

Sharp’s IGZO-schermen kwamen in eerdere geruchten al een paar keer voorbij. Toen werd er echter alleen beweerd dat de nieuwe schermen in een toekomstige iPad worden gebruikt. Apple kijkt volgens de nieuwe bronnen nu naar het gebruik van de schermen in zowel de iPhone als beide iPads.

Het gebruik van IGZO-schermen lijkt desalniettemin nog ver weg: Apple evalueert op het moment nog of het mogelijk is om de schermen in 2013 te produceren, wat zou betekenen dat de massaproductie nog een paar stappen verwijderd is. Welke iDevices er uiteindelijk gebruik van zullen maken is nog niet duidelijk: brengt Apple in maart weer een nieuwe iPad uit, dan is het nog de vraag of er dan al genoeg IGZO-schermen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 8:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp digitimes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.