Reacties voor: Gedwongen over-the-air updates in iOS 5?

He lijkt er volgens Chronic Wire op dat Apple ook gedwongen updates van firmware kan doorvoeren, draadloos op je toestel via de nieuwe iOS 5-functie PC Free.
Lees het complete artikel → Gedwongen over-the-air updates in iOS 5?

Reacties: 34 reacties

  1. Niet zo erg: de enige mensen die niet willen updaten zijn zei met een jailbreak, en de jailbreak gaat gegarandeerd de on-board update functie uitschakelen.

  2. Misschien wil Apple iTunes lichter maken. ‘t Is nu namelijk vrij zwaar programma voor een media-player.

  3. Lijkt mij toch dat je daarvoor mag kiezen! Of hebben ze hier een manier om jailbreaken tegen te gaan?
    Maar daar halen ze wel weer veel ideeen op voor bv IOS 6

  4. Dat zou niet handig voor ons jailbreakers zijn. Maar ik denk dat daar wel een fix voor komt van de jailbreakmakers die het uitschakelt.

  5. Dat de updates kleiner zijn heeft er mee te maken dat apple overstapt op delta-updates. Dat firmware updates ook via WiFi kunnen, staat daar volgens mij redelijk los van.
    Al zijn die delta-updates wel handig natuurlijk als het over WiFi moet…. 😛

    edit: sorry ik lees weer krom, er staat helemaal niet dat het een door het ander komt…. excuses

  6. Ik wil niet updaten, want des te meer updates ik installeer, des te langzamer mijn iphone wordt… En waar ligt onze vrijheid, moeten we nu echt allemaal precies doen wat apple wil? Hun producten zijn mooi, maar hun arrogantie is ongekent!

  7. Ik denk dat ze dat niet kunnen verplichten niet iedereen heeft wifi in ieder geval daar kunnen ze niet vanuit gaan. Maar als je het met 3g kan updaten kan het wel mogelijk zijn maar dan is de update tijd wel heel lang denk ik

  8. @erwin – Wat mij betreft mogen ze er niet eens vanuit gaan dat mensen internet hebben op hun iPhone.
    Het is en blijft een telefoon, daar heb je in principe geen internet voor nodig.

  9. Lekker 500 Mb over mijn 1Gb abb van vodafone 🙂

  10. @AriM6: Doe is effe normaal. Natuurlijk gaan ze ervan uit dat je internet op je iPhone hebt. Iedereen heeft daar internet op, bovendien zit er wifi ingebouwd. Als je als cutting edge gatgetmaker niet eens meer mag uitgaan van internet, waar blijf je dan?

    Ik ben hier wel blij mee. Backuppen gaat voortaan over de air, logisch dat updaten ook zo gaat. Rekening houden met jailbreakers slaat nergens op. En Apple gaat er gewoon van uit dat de nieuwste versie van iOS die ze shippen, de beste tot dan toe is. Ze willen meer mogelijk maken, waarom de klant lastig vallen met dingen die ze niet snappen of waar ze op moeten wachten, als je ze ook een alsmaar zelfstandig evoluerend apparaat kunt geven?

  11. Origineel geplaatst door AriM6
    @ erwin Wat mij betreft mogen ze er niet eens vanuit gaan dat mensen internet hebben op hun iPhone. Het is en blijft een telefoon, daar heb je in principe geen internet voor nodig.

    Dat is toch wel heel 1984 gedacht. Een smartphone zonder internet is als een bromfiets zonder motor, je kan er ook op fietsen het maar schiet zijn doel voorbij.

  12. heeft ios 5 eignlijk ook wifi-sync ?

  13. Dat gaat leuk worden. In mijn woonplaats (met trainstation – geen uithoek) is geen 3G (T-Mobile) verbinding mogelijk. Ook heb ik geen Wifi, alleen rappe kabel aansluitingen. En zo zal ik niet de enige zijn vermoed ik. Lijkt mij vreemd als dit waar is.

  14. Als er gedwongen updates komen, gaat dit echt niet over 3G, dat komt wel zodra je op Wifi zit, dan is het wel minder gedwongen, maar ze kunnen het niet maken updates te forceren over 3G.

    Het zou wel fijn voor developers zijn, zo blijven er veel minder mensen achter op oude OS versies.

  15. @Admiraal Schuurtje: mijn moeder heeft de oude iPhone van me vader en mijn schoonzus de oude iPhone van mijn broer, beiden zonder internet bundel erbij. Ik denk dat er zo veel meer mensen zijn zonder internet op hun iPhone behalve wifi….

  16. server van apple blokkeren in je router’s firewall?
    maarja dan heb je ook problemen als je de appstore in wilt, of gewoon wilt updaten via usb.

  17. Ik mag hopen dat dit geen waar is, ik zit met een locked iPhone!
    Dat wil zeggen dat we niets meer mogen van Apple?

    Ik denk dat mijn volgende dan maar een Samsung of HTC zal worden!

  18. Origineel geplaatst door hoi
    Misschien wil Apple iTunes lichter maken. ‘t Is nu namelijk vrij zwaar programma voor een media-player.

    Dat zou geen kwaad kunnen. Maar ik wil wel zelf kiezen voor updates.

  19. Nooit maar dan ook nooit ga ik zo updaten.

  20. Origineel geplaatst door f
    Nooit maar dan ook nooit ga ik zo updaten.

    Prima hoor, dan kun je op een gegeven moment geen updates & nieuwe apps installeren die een nieuw OS nodig hebben.

  21. Bij iOS5 beta kan je via je iPhone zoeken naar updates maar hij download ze niet automatisch, je moet het eerst accepteren.

  22. Origineel geplaatst door Dragon
    .Het zou wel fijn voor developers zijn, zo blijven er veel minder mensen achter op oude OS versies.

    Dit zou idd wel heel erg fijn zijn. Veel minder fragmentatie.
    En zo lopen we minder tegen het IE6 syndroom op. (== altijd rekening moeten houden met de zwakste schakel)

  23. Origineel geplaatst door jordy
    heeft ios 5 eignlijk ook wifi-sync ?

    Ja, gebruik de zoekfunctie rechtsboven even om het te vinden 😉

  24. Gedwongen updaten via 3G (of Wifi) is natuurlijk je reinste kolder. Niet alleen veel te traag en een te zware afboeking op je toegestane data maar ook te veel bevoogding.

    Ik wil blijven updaten door eerst e.e.a. op mijn Mac (op topsnelheid) te downloaden en dan pas overzetten naar de iPhone.

    Kan dat niet meer dan wordt de volgende een Android of desnoods WM.

  25. The updates go only over wifi so wont effect your data limits , as with mac updates you have to agree and use a password to install the update , this will probably be the same on the iphone as you have a right to say no to an update , unless apple give away iphones and you dont own it , then can a force update be done . As always there will be a tweak on cydia that can switch it off like there are now for tethering and other functions

  26. Voor degene die een iPhone zonder internet heeft: waar denken jullie dat de i in iPhone voor staat? Niet lullig bedoeld ofzo maar een iPhone zonder internet is idd “gewoon” een telefoon. Wat is dan de toegevoegde waarde van een dure iPhone? Bijna alle apps die ik gebruik hebben internet nodig..

  27. Ik denk dat Apple dit alleen gaat doen als er echt nood is zoals: een nood Patch voor een kwetsbaarheid in de os. Als je kijk naar die PDF leak die jailbreak.me gebruikte dat was echt een update die iedereen gelijk moest installeren.

    Of ze doen gwn wat Microsoft deed met die killswitch in the Xbox 360, nooit gebruiken maar vast houden als een soort wildcard.

  28. Ik zit op wifi thuis, hele snelle wifi en toch zegt hij: this network is unavaible or too slow

  29. Jullie moeten zo bang niet zijn.
    Ze zullen het wel helemaal afkijken van Android.
    En bij Android krijg je een melding dat er een update is, en kan je zelf nog kiezen of je wilt updaten of niet.

  30. Origineel geplaatst door Nigel
    server van apple blokkeren in je router’s firewall? maarja dan heb je ook problemen als je de appstore in wilt, of gewoon wilt updaten via usb.

    Bij meeste routers kan je ook blocken op internip adres, dus enkel adres blockeren voor een bepaald intern IP. dan zal dat wel kunnen, geef je je iphone een vast IP, en dan block je apples adres, enigste nadeel is dat je dan niet in de appstore kan op je iphone/ipod/ipad etc 😛

  31. @revolt: Ik moet je toch zeer teleurstellen want de ‘i’ in iPhone heeft totaal niets met Internet te maken. Het is slechts onderdeel van de naamgeving. Of ben je zo jong dat je niet eens weet dat de iPod totaal geen Internet mogelijkheid had of dat de eerste iMacs geen standaard draadloos Internet hadden?

    @poephoofd: Dan moet je toch eens je instellingen bekijken want daar zit 100% zeker iets goed fout.

  32. @viermaalraden: “Apple declared the ‘i’ in iMac to stand for “Internet”; it also represented the product’s focus as a personal device (‘i’ for “individual”).[3] Attention was given to the out-of-box experience: the user needed to go through only two steps to set up and connect to the Internet”.

    Bron: Wikipedia & Apple

  33. Origineel geplaatst door revolt
    @viermaalraden:“Apple declared the ‘i’ in iMac to stand for “Internet”; it also represented the product’s focus as a personal device (‘i’ for “individual”).[3] Attention was given to the out-of-box experience: the user needed to go through only two steps to set up and connect to the Internet”.Bron: Wikipedia & Apple

    Leuk bedacht maar dan vergeet je de iPod want die heeft (de recente Touch uitgezonderd) geen enkele mogelijkheid voor Internet.

  34. @viermaal raden: Ja,zo kun je alles krom lullen wat recht is.

    Je snapt toch wel dat het onder andere voor “internet” staat?

    Ik haal die bron er niet voor niets bij. Apple heeft zelf aangeven dat i dus ook voor internet staat. Wat heb je aan een iPod touch zonder in eerste instantie internet te hebben? Geen internet, geen apps. Ook niet via iTunes met je computer want daar heb je toch echt ook eerst internet voor nodig om apps te kunnen downloaden..

    Edit – Mijn excuses, ik lees te snel.. iPod touch uitgezonderd.. Toch is het de bedoeling dat je een iPod ook met iTunes synchroniseert. En de iTunes store is bedacht om muziek via internet te kopen.

    Ik snap wel dat je zegt dat je zonder internet ook gebruik kan maken van je i-device. Maar de intentie van Apple is natuurlijk wel een connectie met internet. Vandaar onder andere de “i”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.