Gedwongen over-the-air updates in iOS 5?

He lijkt er volgens Chronic Wire op dat Apple ook gedwongen updates van firmware kan doorvoeren, draadloos op je toestel via de nieuwe iOS 5-functie PC Free.

pc freeIn iOS 5 zit een nieuwe functie PC Free, waarmee het mogelijk wordt om zonder tussenkomst van de computer de iPhone te activeren en te beheren. Er zit zelfs een scherm voor software-updates in iOS 5. Al eerder waren er geruchten dat Apple over-the-air (OTA) updates zou toestaan in de nieuwe versie van het iOS. Maar @ChronicWire, die vandaag al eerder ter sprake kwam, zegt nu dat het zelfs mogelijk is dat Apple de draadloze updates gedwongen uitvoert. Will Strafach van Chronic Wire schrijft: “Some parts of iOS 5 seem to hint that forced OTA updates are possible, although it is unclear whether Apple will end up using this.”.


Bij een over-the-air update hoef je niet honderden MB’s te downloaden om nieuwe firmware te installeren. Apple kondigde het tijdens WWDC aan als onderdeel van PC Free. Het draadloos downloaden van updates van apps was al langer mogelijk.

In een apart artikel op onze website lees je meer over PC Free in iOS 5.

chronicwire ota gedwongen

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.