Gebruik van Mobile Safari stijgt met 64% sinds december

StatCounter heeft berekend dat het marktaandeel van Mobile Safari tussen december 2007 en maart 2008 met 64% is gestegen. In de VS is Mobile Safari nu de meestgebruikte mobiele browser, maar wereldwijd staan de internettende iPhoners op plek 2.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Recent Visitor MapSinds afgelopen december is het gebruik van Mobile Safari gestegen met 64%. Het gaat daarbij om cijfers voor de Verenigde Staten in de periode december 2007 tot maart 2008. Dat blijkt uit cijfers van StatCounter. Het marktaandeel steeg van 0,14% in december naar 0,23% in maart. De cijfers zijn in lijn met die van andere bedrijven, die cijfers over browsergebruik verzamelen.

Het wereldwijde gebruik van Mobile Safari nam eveneens toe. Het werd meer dan verdubbeld: van 0,03% naar 0,08% in dezelfde periode. De meestgebruikte mobiele browser wereldwijd is die van Nokia. Volgens StatCounter CEO Aodhan Cullen is de boodschap dat de iPhone ruim voldoet aan de claim van een gebruiksvriendelijke internetbrowser. Vergeleken met de desktop is Mobile Safari nog een dwerg: de grote Safari heeft 5,7% marktaandeel, Firefox zit op 17,27% en Microsoft’s Internet Explorer op 74,88% volgens de cijfers van StatCounter. En ook die cijfers komen overeen met wat andere onderzoeksbureau’s hebben gemeten.

Via: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:39
Categorie iDevices
Onderwerpen Internet, markt, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.