Gebruik Siri om alles in huis te bedienen (video)

YouTube-gebruiker Elvis Impersonator gebruikt Siri om zo'n beetje alles in huis te bedienen.

SiriProxyWe weten inmiddels al een tijdje dat je Siri voor een hoop dingen kunt gebruiken, mits je de juiste middelen in huis hebt. Het programma SiriProxy zorgt ervoor dat Siri bepaalde commando’s kan interpreteren die je zelf hebt bedacht, zodat je bijvoorbeeld je garagedeur kunt openen. YouTube-gebruiker Elvis Impersonator heeft hier optimaal gebruik van gemaakt om zo’n beetje alles in zijn huis bestuurbaar te maken. In een video laat hij zien hoe dat er precies uitziet.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PXmCiaRc9XU

Elvis Impersonator gebruikt Siri om de lichten in zijn huis te bedienen, de garagedeur te openen of sluiten, bepaalde delen van zijn huis in de gaten te houden, van kanaal op televisie te veranderen en om de huistemperatuur aan te passen. Dit doet hij met behulp van SiriProxy geïnstalleerd op een Raspberry Pi en de volgende apparaten:

  • Elk M1 Gold security panel (link)
  • ISY99i Series X10/Insteon lighting controller (link)
  • Trendnet IP cameras (link)
  • Nest Thermostat (link)
  • RedEye IP2IR controllers (link)
  • iOS mobile apps MobiLinc HD (link)
  • eKeypad Pro (niet in video, link)

Door bovenstaande zaken in huis te halen en SiriProxy ook te installeren, zou je in theorie hetzelfde kunnen doen als in de video wordt gedaan. Verwacht alleen wel dat er enige technische kennis vereist is: SiriProxy is open source en wordt nog ontwikkeld, waardoor het niet een kwestie is van enkel een programmaatje installeren.

Via The Next Web.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 februari 2013 om 11:57
Onderwerpen
,
Categorie
Accessoires

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.