Reacties voor: Bendgate: hoe snel buigt de iPhone 6 nou echt?

Hoe zit het nou eigenlijk met kromgetrokken iPhones? We werpen nog eenmaal een blik op een objectieve, vergelijkende test die Consumer Reports uitvoerde. Daaruit blijkt dat de iPhone 6 Plus minder snel buigt dan de iPhone 6 en HTC One M8.
Lees het complete artikel → Bendgate: hoe snel buigt de iPhone 6 nou echt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Als ze in die test nou de kracht op het zwakke punt, en niet in het midden, geconcentreerd hadden… waren de geruchten wellicht echt effectief te bestrijden. Je ziet op die knikfoto’s toch duidelijk dat hij juist níet in het midden buigt.

  2. Dat de kranten nu ook maar koppen “bendgate blijkt hoax”

  3. Zo. Nu kan er weer een anti-Apple discussie de prullenmand in. Heb er ook nooit iets van geloofd.

    @artikel: de iPhone 6 Plus is natuurlijk niet dunner dan de iPhone 6.

  4. Ze hebben het natuurlijk goed proberen op te lossen… maar als je test op een sterker stuk… dan wijkt het natuurlijk af van de eerdere filmpjes …
    Vraag me trouwens wel af wat mensen bezielen als ze zo’n telefoon kopen om hem te plooien. Geld teveel misschien?

    Als je een parelsnoer koopt, doe je dan ook een test op trekkracht? Dacht het niet…

  5. fout in het artikel. De iPhone 6 plus is dikker dan de iPhone 6 toch? 6.9mm en 7.1mm?
    (Red.) Artikel nu gecorrigeerd.

  6. Je koopt een dure telefoon, dan ga je daar (zoals met alle andere spullen) voorzichtig mee om. Punt.

  7. @huplahoi: Die mensen doen het puur om geld te verdienen.

  8. @Pieter: ‘t ja ieder diertje zijn pleziertje zeker

  9. Tja, hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind. En aangezien de appelboom een van de hoogsten is in smartphoneland…

    Bovendien zijn veel mensen, zowel gebruikers als fabrikanten jaloers op het succes van Apple. Dus is het logisch dat ieder onvolkomenheidje gigantisch wordt opgeblazen om Apple maar zo zwart mogelijk te kunnen maken. En als er geen echte onvolkomenheden in het ontwerp zitten, dan creëer je er een. Aangezien dit Apple’s eerste GROTE iPhone is, probeer je als jaloerse tegenstander juist van die grootte een kwetsbaar punt te maken. En pak je dus ook de grootste van de twee toestellen, hoewel dat uit dit onderzoek niet eens de meest kwetsbare van de twee blijkt te zijn. Het lijkt wel alsof de tegenstanders willen zeggen: “Apple, ga terug naar de 4″ toestellen want jullie kunnen geen grotere toestellen maken”, maar eigenlijk zijn ze volgens mij gewoon bang dat Apple deze markt, die tot nu toe exclusief voor Android was, ook gaat domineren.

    Toen Samsung op de markt kwam met toestellen die een normaal mens niet meer in de broekzak probeert te steken, was er niemand die dit soort achterlijke Youtube filmpjes maakte. Gewoon, omdat er toch geen hond naar zou kijken.

    Ik ben blij dat CR nu een objectieve test heeft uitgevoerd, dat zegt mij meer dan iemand die met niet reproduceerbare handkracht een iPhone verbuigt en vervolgens bij een Note 3 doet alsof hij ineens verlamd is.

  10. @Alfred: Je hebt het goed begrepen en staaltje humor ook

  11. Ik heb net eens geprobeerd 4 potloden te breken en daarvoor heb je best wel veel kracht bij nodig, het is me wel gelukt.
    Als je iPhone 6 toch nog per ongeluk buigt, dan ben je waarschijnlijk gewoon heel dik.

  12. @Alfred: Alleen jammer dat de verslaglegging van deze objectieve dan weer alles behalve objectief is. De Note 3 begaf het pas bij 68 kilo. Logisch dus dat iemand dit niet met zijn blote handen voor elkaar krijgt. Jammer dat deze feiten hier worden weggelaten. Ach… Misschien is het ook we gewoon uit jaloezie. 😉

  13. Goed dat het nagemeten is, maar in het bovenstaande artikel worden een aantal conclusies getrokken die wellicht niet kloppen.

    Er blijkt voor de 6 plus meer gewicht nodig te zijn om te buigen dan bij de 6. En daarmee zou het ‘onderbuikgevoel’ door de test weerlegt worden. Qua gewicht wel, maar het probleem het probleem is natuurlijk niet alleen het gewicht.
    In de.praktijk komt er door de grootte van de 6plus makkelijker meer kracht op de telefoon te staan. Bovendien ben ik benieuwd naar de kracht die op een telefoon uitgeoefend wordt bij lopen en zitten. Het zou zo maar kunnen dat 36kg druk dan vrij makkelijk gehaald wordt.

  14. In het artikel stat een mooie zin over dat buigen niet te voorkomen is als we een dunne telefoon van aluminium willen.

    Maar uit heel erg veel reacties die ik gelezen heb in allerlei artikelen de laatste tijd maak ik eigenlijk op dat de meerderheid helemaal niet zo een dunne telefoon wil hebben als hij nu is.

    Ik denk dan er echt heel erg weinig mensen moeite mee hebben als de iPhone bv. 2mm dikker zou zijn als hij nu is.

    Dit zou meteen het buigen tegengaan, de batterijduur positief beïnvloeden en de camerawrat doen verdwijnen.

    Voor hoe ik het zie had Apple echt niet voor zo een dunne telefoon hoeven te gaan.

  15. @Arie b: Klopt helemaal

    Wat verkoopt nou beter , de smalste telefoon , of een smalle telefoon met eej batterij voor 24 uur? Ik zou t wel weten..

  16. Leuk dat jullie deze test hebben gedaan, maar deze is echt veel te beperkt om fatsoenlijke conclusies uit te trekken. Eigenlijk doe je hier hetzelfde als waar je de media van beticht: conclusies trekken zonder degelijke onderbouwing…

  17. …dun en klein is trend & booming. Een niet te stoppen progressive ontwikkeling inherent aan vraag en technische innovatie anno nú die dit mogelijk maakt. Een einde aan deze ontwikkeling is verre van in zicht. Wellicht wordt de 6s van liquid metal gefabriceerd en is nóg dunner, dan is “bendgate” ook voltooid verleden tijd…óp naar de volgende gate…

  18. @Arie b: eens! Dan was de camera alleen een uitstekende camera geweest ipv een uitstekende en uit-stekende camera

  19. Origineel geplaatst door ed
    @Arie b: eens! Dan was de camera alleen een uitstekende camera geweest ipv een uitstekende en uit-stekende camera

    ik denk dat liquid metal met de 6S komt tezamen met saphier screen

  20. En ja hoor … Apple heeft dit patent. Zie maar in dit artikel.

  21. Een plank van 2 meter buigt ook sneller door dan 1 van 40 cm. Storm in een glas water. Willekeurig of t nu om een IPhone Samsung of elke andere telefoon gaat. Voornamelijk afgunst, zijn altijd mensen die een ander hun plezier niet gunnen. Jammer..

  22. Bendgate is volgens mij geen hoax. De versie zal volgens mij ook gewoon buigen wanneer je m in je kontzak doet of op een bepaalde manier gaat zitten. Echter kost t wel aardig wat moeite denk ik. De iphone 6 is wat compacter dus volgens mij zal de buigzaamheid iets minder zijn.

    Ik vond de 5 al aardig dun en echt veel dunner dan dat zou het toestel ook niet hoeven zijn denk ik. Ze hadden de dikte gewoon zo moeten houden met alleen de nieuwe rondingen.

  23. Wie doet dan ook z’n nieuwe telefoon in z’n kontzak als ie gaat zitten? Met een niet-waterdicht horloge ga je toch ook niet zwemmen?

  24. @Arie b: klopt niet helemaal, want juist als hij 2 mm dikker was, was de internet ook weer vol met verhalen en vergelijkingen dat de nieuwe iPhone niet de dunste is op de markt en dat telefoon dit en telefoon zus dunner zijn. Mesen zijn nooit tevreden en Apple haters zullen altijd wat vinden om de iPhone op kwade licht te zetten.

  25. @Ome Wout: mijn eerste gedachte inderdaad.
    Probleem zit niet in het midden maar een stukje daarboven.

  26. Dat er voor de 6 Plus meer kracht nodig is dan voor de 6, komt omdat er meer materiaal gebogen moet worden. Dat verklaart dus waarom er verschillen zijn. Daarnaast maakt het voor de test weinig verschil of je nu duwt op de zwakste plek of op het midden. De kracht wordt verdeeld over de twee punten aan de buitenzijde. De telefoon zal daarmee altijd op het zwakste punt buigen. Gewoon een prima test. Je moet niet met je kont op je telefoon gaan zitten. De meesten hebben het toch te druk met appen en aaien dus geen enkel probleem. 😉

  27. @iemand: Voor amper 1 euro meerkost had apple deze kunnen laten maken in RVS. ROESTVRIJ STAAL DUS, wat veeel sterker is , en geborsteld of gepolierd ook mooi, maar ja 1 euro op zoveel miljoenen euros is ook vele miljoenen meerprijs om te produceren. Het is en het blijft een telefoon. Maar voor die hoge prijs mocht, deze toch kwalitatief beter zijn. 1000 euro .apple maakt vele mensen nog armer , want velen laten zelfs hun eten om een iphone te kopen
    Apple liefhebbers hebben in de schuif al meerdere iphones liggen , die vertraagd zijn door apple, en dwingt iphone frieks weer een nieuwe te kopen , dit gezegd zijnde de groeten

  28. Eerlijk gezegd vind ik de klacht hetzelfde alsof je een nieuwe auto koopt, er naast gaat staan om er tegenaan te schoppen en vervolgens bij de dealer te klagen dat er een deuk in zit.

    Het lijkt me een Samsungstreek om het succes van Apple te bagatelliseren.

  29. Origineel geplaatst door marc b
    @iemand:Voor amper 1 euro meerkost had apple deze kunnen laten maken in RVS. ROESTVRIJ STAAL DUS, wat veeel sterker is , en geborsteld of gepolierd ook mooi, maar ja 1 euro op zoveel miljoenen euros is ook vele miljoenen meerprijs om te produceren. Het is en het blijft een telefoon. Maar voor die hoge prijs mocht, deze toch kwalitatief beter zijn. 1000 euro .apple maakt vele mensen nog armer , want velen laten zelfs hun eten om een iphone te kopenApple liefhebbers hebben in de schuif al meerdere iphones liggen , die vertraagd zijn door apple, en dwingt iphone frieks weer een nieuwe te kopen , dit gezegd zijnde de groeten

    Jij klinkt echt zuur: even voor de duidelijkheid: niet apple maar mensen kiezen er toch echt zelf voor een nieuwe iPhone te kopen. Niemand houdt ze een pistool tegen het hoofd. Ik zal maar even in het midden houden of je klacht echt wel gegrond is (wat ik niet echt geloof): het soort mensen dat meer status verleent aan spullen dan eten, vindt altijd wel iets om hun status aan te ontlenen; is het geen telefoon, dan wel een auto of merk kleding.

  30. Of is het een zorgvuldig opgezette hoax uit de keuken van Apple om gratis media aandacht te krijgen waar ze beter uit komen dan dat ze er ingingen.

    Als ik bij marketing zou werken zou ik op zo’n idee best trots kunnen zijn !

  31. Tja -vreemd genoeg zie ik geen link persoonlijk; iOS 7 hier als dat er toe doet- het kan natuurlijk maar zo zijn dat over 2 jaar meer dan de helft van de gebruikers toch een gebogen iPhone 6 heeft. En een telefoon in je zak stoppen lijkt mij normaal gebruik, dus wellicht is die 6 na 6 maand al vaker gebogen dan niet gebogen maar misschien ook niet nogmaals ik kan het artikel niet lezen én het is iets wat nog maar moet blijken uit de toekomst.
    Hoeveel mensen met een 5s hebben nu eigenlijk “gerammel” wat wss met die honeknop? Te maken heeft?-gokje

  32. Dezen onzin komt mij zo langzaam maar zeker de strot uit.
    Hier zou men niet eens aandacht aan moeten besteden.

    Mensen moeten eens beseffen dat zo’n telefoon niet gemaakt is om er een of andere extreme shit mee te doen.
    Als je hem gewoon normaal gebruikt en er normaal me om gaat kan zo iets ook niet gebeuren.

    Weet god wat die Jantjes en Pietjes ermee hebben gedaan dat die krom ging staan. Maar het is zeker niet gebeurd door het dragen van een strakke broek ofzo. Dat ze ons dat verhaal dan voor kauwen logisch. Ze gaan toch niet zeggen wat voor idioten dingen ze uit hebben zitten vreten.

    Triest dat die mensen deze shit ook allemaal gelijk geloven.

  33. Je verwacht toch gewoon een kwalitatief product die niet snel breekt of stuk gaat er werken daar genoeg mensen dit had toch niet hoeven te gebeuren .

  34. Mijn ipod touch 5 heeft een holle achterkant.
    Het scherm lijkt wel recht. Alsof de achterkant iets ingezakt is in het midden. Gelukkig geen probleem met gebruik.

  35. @Ome Wout: Het buigend moment is het grootste als je de kracht in het midden uitvoert.
    Op bijv. 1/3 van de lengte moet je veel meer kracht zetten om het zelfde buigend moment te realiseren.

  36. Origineel geplaatst door Henk
    Het buigend moment is het grootste als je de kracht in het midden uitvoert.
    Op bijv. 1/3 van de lengte moet je veel meer kracht zetten om het zelfde buigend moment te realiseren.

    ..Feit is dat kans op verbuigen het grootst is bij de volume buttons omdat daar het minste “vlees” zit…

  37. @PeJeH: Ik heb mijn 5S al een jaar in mijn kontzak. Omdat ik dat prettig vind en omdat het kan. Geen enkel probleem.

  38. Aluminium wordt soepeler bij warme temperaturen. Ik zou graag dezelfde test eens willen zien als ze die telefoons verwarmen tot iets boven lichaamstemperatuur (te vergelijken met je telefoon in je broekzak)
    Volgens mij zit daar nu net het grote verschil.

  39. @ZuurkoolmetVettejus: .”Feit is dat kans op verbuigen het grootst is bij de volume buttons omdat daar het minste “vlees” zit…”

    Wie zegt dat daar het minste vlees zit? Heb je de nieuwe iphone al uit elkaar gehaald om dat te onderzoeken?
    Bij een “zwakke plek” (die dus ten aanzien van het buigend moment meestal in het midden zit) zal elke constructeur er naar streven die zwakke plek te verstevigen.

  40. En dan zijn er ineens 2 jongetjes die voor de “lol” in een NL’se Apple Store een iPhone 6 met hun blote handen staan te verbuigen! http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/23138164/__Jongens_buigen_iPhone_6_in_Apple_Store__.html

  41. Maar welke idioot wil er dan ook zo’n groot scherm? Ik snap echt niet waarom Apple meegegaan is met die idiote markt terwijl ze marktleider horen te zijn. Steve zou dit nooit hebben toegestaan….

  42. Ik ben dol op apple, maakt mij niet uit wat ze doe ik vind het geweldig. Met in totaal meer dan 50 apple apparaten in de familie. Als je niet wilt dat je dure iphone buigt ga er niet opzitten en ga er mee om alsaf het 700 euro kost (is ook zo). En als je een telefoon wilt die pas buigt bij 150 kilo, neem dan een nokia 6303 classic (zo een met knopje die je moet indrukken)

  43. Eens met Robo. Bezit nu al een tijdje de 6+, maar nog niets aan het handje.

  44. De vraag of Apple niet meer had kunnen doen, is natuurlijk wel terecht. Juist bij zo’n dun toestel mag je wel verwachten dat er voldoende versteviging in zit.

    Echter, onder normale omstandigheden lijkt het mij ook onwaarschijnlijk dat iets gebeurt. Inmiddels ben ik eigenlijk niet meer verbaasd hierover. De ervaring leert dat er voldoende mensen zijn die technologie überhaupt stiefmoederlijk behandelen en dat hun iPhones binnen de eerste weken al duidelijke gebruikssporen hebben. Voor mij is dat absoluut onvoorstelbaar, zelfs als ik een klein beetje ruwer met de telefoon omga.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.