duim-thanko-iphone-6

Extra grote duim voor de iPhone 6 Plus

Thanko heeft een grote duim van siliiconenrubber gemaakt, waarmee je ook de uithoeken van het iPhone 6 scherm nog kunt bereiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

grote duim voor iphone 6 plusVolgens Steve Jobs moest je de iPhone met één hand kunnen bedienen. Nu de markt zich heeft ontwikkeld en we steeds grotere smartphones hebben, is dat mantra van Steve niet meer vol te houden. Als Apple niet meebeweegt met de markt worden ze een ‘Blackberry’ en dat willen we ook niet. Maar daarmee is nog niet goedgepraat dat het scherm van de iPhone 6 Plus domweg moeilijk met één duim te bedienen is. Daar is nu een oplossing voor: een extra grote duim gemaakt van siliconenrubber.

grote duim voor iphone 6 plus docomoOp de foto hiernaast is de duim in actie te zien op een Japans toestel. De duim wordt gemaakt door Thanko, een Japanse fabrikant van zogenaamde crapcessoires: goedkope troep, waar je na een week al op uitgekeken bent. De vingerstylus is gemaakt van huidkleurig siliconenrubber en verlengt je duim met wel anderhalve centimeter. Hij kost 14 dollar – eigenlijk nog best veel voor iets wat meer als geintje bedoeld is. De grote zwarte puist op de vinger is nodig, omdat het vingertopje van de rubberen duim ook nog geleidend moet zijn.

iPhone 6 goudmijn voor accessoiremakers

Het zijn niet alleen de fabrikanten van gekke accessoires die profiteren van het nieuwe formaat van de iPhone 6 (Plus). De nieuwe iPhones zorgen er ook voor dat je een groter hoesje nodig hebt. Daarnaast geeft #bendgate weer allerlei nieuwe kansen: STK Accessories heeft laten weten dat ze met spoed een bumper aan het maken zijn, die moet voorkomen dat de iPhone 6 Plus buigt. Want ook al valt het allemaal wel mee, uit de bezorgdheid van consumenten valt natuurlijk altijd wel een slaatje te slaan. STK gaat een bumper van aluminium maken, maar dat is eigenlijk een vreemde keuze. Juist door het gebruik van aluminium is de iPhone 6 Plus makkelijker te verbuigen dan andere toestellen die van plastic zijn gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2014, 16:16
Categorie Accessoires
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.