Garmin Edge Explore

Garmin Edge Explore is een goedkopere uitvoering van de Garmin-fietscomputer

Garmin komt met een nieuw model van de Edge-fietscomputers. De nieuwe Edge Explore kan verbinding maken met je iPhone, plant je route, geeft binnenkomende berichten weer en beschikt over een aantal andere interessante mogelijkheden. Maar er ontbreken ook een paar functies ten opzichte van eerdere modellen.

Er zijn meerdere manieren om slim te navigeren tijdens het fietsen, bijvoorbeeld met fietsnavigatie-apps. Denk aan de SmartHalo, maar je kunt ook terecht bij gevestigde bedrijven zoals de Edge-fietscomputers van Garmin. De Garmin Edge Explore is het nieuwste model met een groter 3-inch scherm en een lagere prijs.

De Garmin Edge Explore

De Edge Explore is te bevestigen op je fietsstuur. Met het formaat van 3-inch is het kleurendisplay iets groter dan dat van andere Edge-modellen, die rond de 2,3-inch aan scherm bieden (enkel de Edge 1030 heeft een groter 3,5-inch scherm). Het apparaat beschikt over routekaarten en kan je met de GPS-functie de weg vertellen. Dat werkt net zoals bijvoorbeeld de navigatie binnen Apple Kaarten. Verder is er ondersteuning voor Trendline, dat de populairste routes van Garmin-fietsers in kaart brengt. Daardoor kan de Explore je tips geven voor mooie of leuke routes om te fietsen.

Dankzij een koppeling met je iPhone krijg je er allerlei extra functies bij. Zo worden sms’jes direct weergegeven op het scherm van het Garmin-apparaat en kan je ook meteen berichten versturen naar andere fietsers die een soortgelijk apparaat hebben. Je krijgt alle smartphone-meldingen op de Edge Explore dankzij de Garmin Connect-app (link). Doordat Garmin het prijskaartje iets lager houdt, ontbreken een aantal functionaliteiten die er bij de andere modellen wel zijn. Zo is er geen ondersteuning voor de live segmenten van fitnesstracker Strava. Ook is er geen hoogtemeter en geen omgevingslichtsensor.

Garmin Edge Explore

Veiligheid voorop
Er zijn door Garmin wat extra veiligheidsmaatregelen in de Edge Explore gebouwd om fietsen iets veiliger te maken. Zo kan je hem koppelen aan een Garmin-fietsradar, die je op de hoogte stelt van aankomend verkeer in een straal van 140 meter. Ook kan je het apparaat van Garmin koppelen aan de slimme Varia-verlichting, die zich onder meer aan je omgeving aanpast. Mocht je onverhoopt betrokken raken bij een ongeval, dan stelt de Edge Explore de geselecteerde noodcontacten automatisch op de hoogte van je locatie.

De Explore kan tot twaalf uur mee op een volgeladen batterij. Het apparaat ligt van vanaf het derde kwartaal van 2018 in de winkel en heeft een adviesprijs van €249,99.

Lees meer over fietsnavigatie-apps op de iPhone in onze uitgebreide gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2018, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, garmin
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.