Apple Car

Apple haalt meer dan 200 mensen van autoproject Project Titan af

Apple schroeft het aantal werknemers dat aan het autoproject Project Titan werkt flink terug. Er zijn namelijk meer dan 200 werknemers weggehaald, waarvan een deel overgeplaatst is.

We weten nog relatief weinig over Apple’s plannen met zelfrijdende auto’s. Apple sleutelt al jaren aan Project Titan, of ook wel Apple Car genoemd. Nu meldt CNBC dat er nu sinds deze week veel minder mensen bij Apple aan het project werken. Apple heeft de verschuiving inmiddels bevestigd.

Meer dan 200 mensen weg bij Apple Car

De afgelopen jaren trok Apple meerdere mensen aan om aan de slag te gaan voor het Project Titan-team. In 2016 was dat onder andere oud Apple-medewerker Bob Mansfield die bij het Apple Car-project aan het stuur zou staan. Vorig jaar augustus was het Tesla-expert Doug Field die terugkeerde bij Apple om aan het project te werken. Onder deze relatieve nieuwe leiding heeft nu een herstructurering plaatsgevonden.

Ruim 200 werknemers zijn van het project afgehaald, waarvan een deel nu aan andere projecten werkt. “We hebben bij Apple een ongelooflijk getalenteerd team dat werkt aan autonome systemen en soortgelijke technologieën. Het team focust hun werkt nu op een aantal belangrijke onderdelen voor 2019 en daarom zijn sommige groepen overgeplaatst naar projecten in andere delen van het bedrijf”, zo laat Apple weten. Ze werken daar onder andere aan machine learning en andere initiatieven.

Dit betekent echter niet meteen het einde van Apple’s plannen. “We geloven dat er nog steeds grote kansen liggen voor autonome systemen en dat Apple unieke mogelijkheden heeft om daaraan bij te dragen. Het is ons meest ambitieuze machine learning-project ooit.” Het lijkt er dus op dat Apple op dit moment de medewerkers hard nodig heeft op andere punten binnen het bedrijf. Voor het autoproject zou de aandacht inmiddels verlegd zijn van een zelfrijdende auto naar software voor dergelijke auto’s.

Waar de medewerkers die verplaatst zijn nu mee aan de slag gaan, is nog gissen. Tim Cook gaf laatst aan dat gezondheid een steeds belangrijker onderdeel wordt en dat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid in de gezondheid ligt. De kans is groot dat op dit gebied nu meer medewerkers mee bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2019, 8:35
Bron Bron CNBC
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, project titan
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.