Reacties voor: Zo gaat Force Touch op de iPhone 6s werken

Force Touch krijgt op de iPhone 6s een aantal extra functies. Zo zijn er snelkoppelingen naar bepaalde acties binnen apps mogelijk als je extra hard op het scherm drukt.
Lees het complete artikel → Zo gaat Force Touch op de iPhone 6s werken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Wat maakt dit zo anders dan als ik mijn vinger ingedrukt hou om mijn apps te verwijderen dat is toch ook een soort van force touch of heb ik het nou verkeerd.

  2. @Julian: daar kunnen dus 2 verschillende functies worden

  3. Origineel geplaatst door Justin w
    @Julian: daar kunnen dus 2 verschillende functies worden

    Dus (bijvoorbeeld bij de Apple Store-app):

    “Simpel” tikje: app openen
    Lang vasthouden: app verplaatsen of verwijderen
    Hard drukken: EasyPay gebruiken

  4. Ik blijf me verwonderen dat ze de Force Touch techniek (nog) niet gebruiken ter vervanging van de fysieke homeknop. Het gehele mechanisme kan vervangen worden. Een vaste ring, Force Touch uitbreiden over de “knop” en simuleer de klik. Het Trackpad van de nieuwe MacBooks demonstreert dit al perfect.

  5. @Fab1Man: De fysieke homeknop bevat ook Touch ID. Dan moet het scherm vingerafdrukscanning ook gaan ondersteunen. Het bestaat al wel, nu nog toepassen.

  6. @Ad: dat bedoelt hij volgens mij niet. Volgens mij bedoelt hij dat ze de knop uit de Home knop weghalen en daar alleen maar een ring plaatsen. Niet dat het scherm dan van positie word verplaatst.

  7. Probleem hierbij is dat oudere toestellen ‘force touch (FT)’ niet ondersteunen. Dus moet iedere FT actie dubbel worden geïmplementeerd om backwards compatible te zijn. Lijkt me in eerste instantie dus beetje onzinnig…

  8. @Jonas: Ik las het anders maar dat weet Fab1Man zelf beter.
     
    Het voordeel van de homeknop ik zijn geheel in het scherm onderbrengen is dat je meer dan een centimeter aan nu loze ruimte wint en daarmee ofwel grotere schermen die tot aan de rand lopen kunt bieden, of het iDevice een stuk kleiner kunt maken.
    Dan de FaceTime camera en microfoon nog in het scherm integreren of elders onderbrengen, dan blijft de voorkant symmetrisch.

  9. Mijn gedachte is niet zozeer het integreren van de TouchID ring in het scherm zelf. Even aangenomen dat ze de zwarte borders zouden aanhouden. Je hebt gewoon geen mechanisme meer nodig voor een fysieke knop die op en neer gaat. De grootste klacht bij veel gebruikers is dat de Home knop/TouchID knop kapot gaat (bij de allereerste iPhone-presentatie dacht ik zelfs dat het kuiltje puur een oppervlak was dat herkende wanneer je je vinger erop legde…). Dit is ook de reden dat je veel mensen ziet met de Accessibility functionaliteit waarbij er een virtuele home knop is. Vaak is de knop niet eens kapot, maar willen mensen de knop “sparen”.
    Het nieuwe trackpad in de MacBooks toont dat ze de knop perfect kunnen simuleren. Je zou dus in ieder geval het mechanisme niet meer nodig hebben, zodat je achter de knop iets meer ruimte hebt. Het hardere drukken zoals je bij de knop zou doen zou dan de “klik” zijn.

  10. @Fab1Man: Ben benieuwd hoe Apple daar zelf over denkt en want de toekomst ons brengt. Misschien volgende maand al, al verwacht ik geen grote “form, fit and function” wijzigingen (zoals Apple dat zelf noemt) in de iPhone 6s en 6s Plus. Dat wordt dan de 7.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.