Zo gaat Force Touch op de iPhone 6s werken

Force Touch krijgt op de iPhone 6s een aantal extra functies. Zo zijn er snelkoppelingen naar bepaalde acties binnen apps mogelijk als je extra hard op het scherm drukt.

De geruchten stapelen zich op dat de iPhone 6s de beschikking krijgt over Force Touch. Het scherm kan dan onderscheid maken tussen licht aantikken en harder drukken. Maar hoe gaat dat in de praktijk uitpakken? Een insider heeft nu informatie vrijgegeven, waaruit blijkt dat er wel wat verschillen zijn tussen Force Touch op de iPhone en op andere apparaten.


force-touch-iphone-6

Er zijn wel wat overeenkomsten met de bediening op bijvoorbeeld de Apple Watch. Maar op de iphone zal Force Touch vooral worden gebruikt voor snelle acties. Binnen een app kun je een bepaalde handeling dan sneller uitvoeren. In de Kaarten-app moet je wat harder drukken op een bepaalde locatie om meteen de navigatie te starten. Zit je in de Muziek-app en druk je wat harder op een nummer, dan zal deze in een afspeellijst worden bewaard. Je kunt ook met Force Touch op een appicoon drukken om een bepaalde sectie binnen een app te openen.

Apple is momenteel nog bezig om deze Force Touch-acties te testen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht om de voicemail te openen als je extra hard op het telefoonicoontje drukt. Druk je op het icoon van de nieuwe Nieuws-app, dan ga je meteen naar de favorietensectie. Eerder publiceerden we al een conceptvideo, waaruit bleek hoe Force Touch op de iPhone 6s zou kunnen werken.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies en bekijk wat er nieuw en verbeterd was bij dit toestel. Ook lees je of een iPhone 6s kopen nog steeds een goed idee is, of dat je beter een ander model kunt nemen.

Naarmate de aankondiging van de iPhone 6s dichterbij komt (op 9 september?) neemt ook de hoeveelheid geruchten toe. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een A9-processor, 2GB RAM en een 12-megapixelcamera voor de iPhone 6s. Daarnaast komt er nog een grotere iPhone 6s Plus beschikbaar.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.