Snapchats nieuwe reismodus beperkt het dataverbruik

Vakantiegangers die niet zonder hun Snaps kunnen, zullen opgelucht ademhalen na het installeren van deze update. De reismodus beperkt het dataverbruik, zodat je ook in het buitenland met een gerust hart de app kunt openen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

snapchat-app
Als je als fanatieke Snapchatter nog op vakantie moet, dan is het raadzaam om de laatste update van de chat-app te installeren. Een nieuwe reismodus belooft het mobiele dataverbruik te verminderen.


Versie 9.14 van Snapchat introduceert een drietal nieuwe functies, waarvan de reismodus de meest interessante is. Zodra je deze optie in de instellingen van de app activeert, worden sommige delen (zoals berichten van media en verhalen van anderen) niet automatisch geladen als je Snapchat opstart. Handig als je op vakantie bent en je een beperkt datalimiet hebt.

Je zet de Snapchat reismodus aan door op het spookje te tikken, daarna het tandwiel te selecteren en via Beheren de reismodus aan te vinken.

Bekijk ook

Snapchat onthult vernieuwd Verhalen-scherm

Snapchat blijft zichzelf vernieuwen en plaatst een Verhalen-scherm prominent in de app. Daarnaast zetten we alle recente nieuwigheden van de app voor je op een rijtje.

Meer en grotere emoji

Ook is er meer ruimte dan ooit om los te gaan met emoji. Door ze niet langer te beperken tot het tekstvak zijn ze wat groter geworden en kun je de figuurtjes ook op een foto of video plaatsen. Dit doe je door rechts bovenin beeld op het notitieblaadje te tikken nadat je een foto hebt gemaakt. Tot slot kun je nu zien wie je verhaal bekeken heeft als je op het oogje naast je verhaal tikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 augustus 2015 om 12:55
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.