FlyoverKit

Maak je eigen Flyover-kaarten met FlyoverKit

Komt Apple's Flyover-functie maar niet naar jouw dorp of stad? Neem het heft in eigen handen en maak met FlyoverKit zelf een vogelvluchtweergave voor een stad. Het open source-project FlyoverKit maakt het mogelijk.

FlyoverKit

FlyoverKit is een open source-project van de Duitse ontwikkelaar Sven Tiigi. Het project helpt ontwikkelaars bij het maken van een eigen Flyover-weergave voor hun eigen apps. Dit is geïnspireerd op de feature in Apple Kaarten, waarbij je over bekende gebouwen vliegt.

FlyoverKit

Drie componenten
Door gebruik te maken van Tiigi’s FlyoverKit wordt het voor ontwikkelaars een stuk makkelijker om een eigen Flyover-weergave te maken voor in hun eigen apps. FlyoverKit bestaat uit drie componenten: Flyover-protocol, FlyoverCamera en FlyoverMapView.

Example Application ScreenshotHet protocol zorgt voor de locatie waar overheen gevolgen moet worden, FlyoverCamera manipuleert het beeld tot een 3D-weergave van de kaart en FlyoverMapView regelt het type kaart (standaard, satellietFlyover of hybrideFlyover).

FlyoverKit is een open source-project en kan door iedereen gebruikt worden om aan een app toe te voegen. Op GitHub is meer informatie te vinden over het project. De ontwikkelaar legt uitgebreid uit wat je ermee kunt en heeft ook een voorbeeld gemaakt.

Wat Apple’s Flyover-kaarten betreft is er de afgelopen tijd niet zoveel voortgang te melden. Nadat de eerste steden in Nederland en België waren toegevoegd, waaronder Eindhoven en Antwerpen, volgen er nauwelijks nog nieuwe. Apple heeft wel de Flyover-beelden van Rotterdam onlangs nog bijgewerkt, maar daar blijft het voorlopig bij. Ook buiten de Benelux zijn er zelden meer aankondigingen van nieuwe steden. Om een virtuele rondvlucht te kunnen maken heb je minimaal een iPhone 4s of iPad 2 nodig, dus vrijwel elk hedendaags toestel voldoet. Een melding in het scherm geeft aan of er een Flyover-tour beschikbaar is, zodat je meteen kunt gaan rondvliegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2018, 9:45
Bron Bron IPhone Ticker
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple kaarten, flyover, kaarten, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.