Ember koffiemok

Ember thermosbeker met iPhone-app nu in Nederlandse Apple Stores

Ember is een koffiemok waarvan je de temperatuur op afstand kunt bedienen. De mok werd een tijdje geleden al aangekondigd in de VS, maar is nu ook in de Nederlandse en Belgische Apple Stores te vinden.

Misschien heb je ‘m al in de Apple Store zien staan: de Ember-koffiemok. Het is ‘s werelds eerste thermosbeker waarvan je de temperatuur via een app kunt regelen. Zo zorg je ervoor dat de temperatuur van je warme drank altijd zelf instelbaar is. Je kunt kiezen uit de Ember Travel Mug of de Ember Ceramic Mug. Beide bekers hebben een temperatuurbereik tussen de 50 graden en 62,5 graden Celsius. De temperatuur blijft tot de laatste slok gelijk, dus je hoeft je niet te haasten omdat je drankje koud dreigt te worden. Via de app kun je alles regelen.


Je ontvangt in de Ember-app bijvoorbeeld meldingen wanneer de juiste temperatuur is bereikt. Tegelijk kun je er ook je cafeïne-inname mee in de gaten houden of een theetimer instellen, zodat je weet wanneer het theezakje eruit moet. Heb je de app niet bij de hand, dan kun je bij de Travel Mug de temperatuur bijstellen door aan de draaiknop onderaan de beker te draaien. Het drankje blijft ongeveer 2 uur op de juiste temperatuur. Wil je de hele dag een warme drank, dan kun je de meegeleverde adapter gebruiken om een drankje de hele dag warm te houden. Zonder adapter blijft het drankje een uur lang op temperatuur.

Ember thermosbekers

De witte Ember Travel Mug heeft een adviesprijs van 169,95 euro en is vanaf nu in de Apple Store verkrijgbaar. De zwarte Ember Ceramic Mug is daar ook te vinden voor de adviesprijs van 99,95 euro. Opladen doe je met de meegeleverde onderzetter.

Ember Travel Mug

Afgelopen oktober kreeg Ember er een nieuw trucje bij. Het werkt samen met Apple’s HealthKit zodat je makkelijker kunt bijhouden hoeveel koffie je hebt gedronken. In oktober 2015 ging de Ember Travel Mug voor het eerst in de verkoop via Indiegogo en nu is het uitgegroeid tot een succesvol product, dat steeds verder wordt verbeterd. De mok is een droom van thermisch wetenschapper Clay Alexander, die liet zien dat een ‘magische’ koffiemok niet alleen bestaat, maar ook nog werkt zoals beloofd. Wel hebben we van eerdere kopers gehoord dat de witte versie wel eens vlekken kan krijgen, waardoor het er wat vies kan gaan uitzien. Ook ziet het er ondanks de hoge prijs niet zo heel ‘premium’ uit.

Deze mok kan een leuk cadeau zijn voor de feestdagen. Zoek je meer suggesties, bekijk dan de iCulture Gift Guide!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2018, 10:55
Categorie Accessoires
Onderwerp koffie
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.